Forum

Forum

Zigbee senzor prito...

Notifications
Clear all

Zigbee senzor pritomnosti z Aliku a Tasmota nevim jak z toho dostat data

4 Posts
2 Users
0 Reactions
176 Views
(@cijoml)
Reputable Member
Topic starter  

Ahoj,

koupil sem na test zigbee senzor pritomnosti s tim ze ho dam tam kde moc nepotrebuju spolehlivost treba jako rozsviceni v garazi a podobne.

Pripojil sem to do Tasmota zbgw ale neukazuje to zadny data nebo alespon nevim co ktere znamenaji

Info da toto:

21:06:11.507 CMD: zbinfo 0x256F
21:06:11.512 RSL: SENSOR = {"ZbInfo":{"0x256F":{"Device":"0x256F","IEEEAddr":"0xA4C138CAC22C280F","ModelId":"TS0601","Manufacturer":"_TZE204_dapwryy7","Endpoints":[1,242],"Config":["~01.1"],"Reachable":true,"LastSeen":40,"LastSeenEpoch":1738094731,"LinkQuality":58}}}
21:06:11.536 RSL: RESULT = {"ZbInfo":"Done"}

Ma s tim nekdo zkusenost a muze poradit?

vita_k
(@vita_k)
Trusted Member

zrovna jsem ti chtel psal, protoze se tim zabyvas, jak konfigurovat pritomnostni senzor v tasmote tak jak to umi z2m integrace v home assistantu. A pak se dovim, ze taky nevis 🙂
To prece musi jit 🙂

Koho se na to poptat? 

home assitant - krasne to jde:

image

ReplyQuote
(@cijoml)
Reputable Member
Topic starter  

@vita_k ja na to zatim nemel cas si s tim hrat. Ale je to v pipeline a zatim cekam jestli to nekdo nevyresi.

ReplyQuote
vita_k
(@vita_k)
Trusted Member

No mel jsem doted podobnou strategii (vyckavat), ale kdyz jsem o tom nic nenasel, tak jsem to dal do home assitenta a posilam to z nej do loxone. Ale radej bych HA nemel vubec. Hodne detailne umi jit na diskordu tasmoty, premyslim se ozvat tam. 

mozna staci zjistit, cislo clusteru a ten si nabindovat, tak jak pise zde:
https://www.vodnici.net/wiki/zigbee-pres-tasmotu-4-automaticke-posilani-dat-senzorem/

ReplyQuote
Share: