Neřešil jste někdo integraci dohledového systému od Synology do Loxone? Jde mi o to, aby pokud kamera zaznamená podezřelý pohyb, tak já dostal do Lox info a na základě odstřežený/zastřežený zóny to případně vyhodnocoval. Synology umí nějaký externí IO, nicméně nikde jsem nenašel, jestli to nejde i nějak napřímo.
Také to budu muset nějak řešit. Jediná možná cesta je nyní zakoupi IP relé, co podporuje synology a to napojit do DI Loxone. je to ale trošku drbání levou rukou za pravým uchem.
Mám to teď vyřešené přes NodeRed (viz. obr). Funguje to tak, že mám v Loxone tlačítko, kterým zapínám/vypínám HomeMode a současně ho co dvě minuty čtu zpátky.
Založené je to na DSM Web API (http request - response).
Posílám exportovanou konfiguraci NodeRed (viz. json), ve které je potřeba nahradit následující proměnné: <IP_ADRESA_MINISERVERU> <IP_ADRESA_NAS> <NAS_USER> <NAS_PASSWD>
Vytvořil jsem si speciálního uživatele na NAS pouze pro tento účel.
Musím nastudovat, co je NodeRED, určitě to tu někde najdu ... ale já bych to potřeboval v obráceném módu, aby mi synology dávalo povel při detekci z kamery do loxone a já s tím třeba rozsvítil světlo. Použít to jako pohybové čidlo. Dále nové DVA od synology umí detekci obličejů, což by také nebylo špatné k propojení, například na otevření dveří.
Pro detekci pohybu bych se podival do zmineneho dokumentu na prikaz:
SYNO.Surveillance.Camera.Event
Potřebujete ale mezivrstvu, která bude komunikovat na jedné straně s Loxone a na druhé se Synology. U mě je to Loxberry s NodeRED. Můžete to ale zkoušet na libovolném PC např. přes prohlížeč (viz. obr).
Pro detekci pohybu bych se podival do zmineneho dokumentu na prikaz:
SYNO.Surveillance.Camera.Event
Potřebujete ale mezivrstvu, která bude komunikovat na jedné straně s Loxone a na druhé se Synology. U mě je to Loxberry s NodeRED. Můžete to ale zkoušet na libovolném PC např. přes prohlížeč (viz. obr).
?to je na mě už složité. Já se ještě učil elektronky....Můžu Tě pozvat na pivo a tam to probereme ?