Forum
Proč máš filtr na bypassu? Co je to za jednotku?
ThermWet Ventbox 400. Mají to zmíněno i tady http://www.thermwet.cz/files/download/ThermWet_technicky_list_V400_2016.pdf
Proč tam je a jakej má účel nevím
Drtivá vevětši jednotek má dva filtry, na vstupech, vstup z venku a vstup z domu, na výstupech vzduchu z jednotky ani na bypassu to nemá opodstatnění pokud neberou bypass před filtrem, popřípadě pokud tam není ještě cirkulační vstup.
Před nedávnem jsem tu řešil srážení vody na vstupním filtru. Navštívil mě technik přímo od Jablotronu LT a jako vždy, jsem jedinný, komu se to stalo. Mimo toho, že vyměnil v jednotce komplet elektroniku za novější generaci (která přinesla jedno vylepšení a odnesla dvě zasádní funkce jako boost a přetlak), jsem se dozvěděl, že většinu informací které Futura zobrazuje jsou pouze odhadované a ne měřenné 😀 Prý na tom ale makají.
Co se týče kondenzace vody na filtru, tak spáry na tom černém polystyrenu (ze kterého je tvořen celý vnitřek jednotky) přetmelil silikonem a od té doby se skoro nic nesráží, až na malou vyjímku na čelní straně. Bohužel od té doby už nejsou pořádné mrazy, takže o úspěšnosti "opravy" se nyní nepřesvědčím. Vypadá to tedy na nějaké promíchávání vzduchů či něco podobného. A to mi přijde jako velmi zásadní věc, aby nedocházelo ke kontaminaci nového vzduchu s tím odsávaným.
Stále přemýšlím o tom, zda jsem si vybral dobrého výrobce ...
Tyve jak "pretmelil to" ? ;-)). Bych je to nechal asi odvezt.
Tusim, ze uz to tu nekdo psal. Proc kupovat jednotku od nekoho, kdo s tim nema zadne zkusenosti a primarne dela zabezpecovacky. Uz tady myslim byly indicie.
Bejt tebou bych to zkusil uhrat na tri problemy/reklamace a pak vraceni.
Nejenom zabezpečovací systémy. Dnes jsem se dozvěděl, že uvedli na trh elektro kotel a plynový kotel. Takže to bude ještě zajímavé.
Ono je to tak, že se Jablotron spojil s jednou firmou a vznikl z toho Jablotron Living technology, který by rád vyráběl vzduchařinu a vytápění. Zatím se jím daří jenom duchařina.
Já bych řekl, že to je trochu jinak. 2 nadšenci z Holešova zjistili, že sami toho moc nezmůžou na již velmi obsazeném trhu a přesvědčili jednoho starého parda, aby do nich investoval.
Výhodou bylo, že ten starý pard zrovna v té době měl vizi, že jeho krabičky v domácnostech toho mohou dělat a umět více a že je potřeba propojit je s dalšími zařízeními v domácnosti.
A teď vidíme výsledek. Šílené peníze v marketingu a výrobky u zákazníků u kterých se dělá vývoj za pochodu.
Pánové nemáte někdo řízení EC ventilátorů 0-10V v Loxone? V květnu mě čeká rozchození rekuperace (COFA) a včera jsem poprvé v životě spustil loxone config a zatím si z touche přepínám relé 🙂 ... ovšem na tuto jsem bez času ke studiu a testování, který nemám, krátký. Stačila by mi nějaká nějaká inspirace v podobě třeba screenu, jaké bloky jste použili a jak provádíte regulaci. Díky moc!
Tak zavisi co od toho chces. Manualne riadenie je virtualny analogovy vstup prepojeny s analogovym vystupom. Nejake sofistikovanejsie riadenie potom zavisi na tom aky mas barak, co tam mas za cidla a celkovom scenari ktory si vymyslis.
Máte někdo řešený odtah z wc (přes geberit) do rekuperace (krom klasického odtahu v koupelně) ? Jestli to za to stojí, případné úskalí a nevýhody? Něco sem zaznamenal o přenášeném hluku, průvanu u zadku apod...
Chcel som to, vykaslal som sa na to, takze neviem posudit. Z vlastnej skusenosti viem ze do 10 min po ukonceni vyvijaca smradu je ta miestnost aj tak skoro vyvetrana, tak to neriesim.
Máte někdo řešený odtah z wc (přes geberit) do rekuperace (krom klasického odtahu v koupelně) ? Jestli to za to stojí, případné úskalí a nevýhody? Něco sem zaznamenal o přenášeném hluku, průvanu u zadku apod...
Máme. Napojené na na odbočku z hlavního odtahového vedení v dané místnosti (koupelna, WC). O hluku nic nevím. Stejně tak o průvanu. Ono je taky nastavené na minimální odtah (myslím že asi 5m3). Na zápach to asi skutečně funguje, ale znovu bych do toho už asi nešel. Problémy při realizaci a pořizovací náklady by mi za to už nestály. Imho stačí hlavní odtah.
Mám to v místnosti kde je toaleta ve společné místnosti s koupelnou a mohu doporučit. O žádný průvan se nejdná, je to nepostřehnutelné, ale učinné. Žádný hluk jsem také nezaznamenal
Právě, ono se to vyvětrá rozdíl je jen o tom že chvíli po akci tam smrádek bude. S odtahem od wc by neměl být vůbec žádný. Možná na wc u ložnice by se to hodilo...
Je tam třeba nějaká škrtící klapka? nebo stačí průměr 50 co je na geberitu napojit na odtah rekuperace koupelny?