Forum
Jak píše ondy, je to defakto trouba s jiným zacilenim a schopností vyšší teploty.
Já třeba grilování pizzou rád prokladal, jenže kamadu to nedělá dobře. Proto to řeším.
Navíc co sem viděl všechny recenze, tak je strašný rozdíl stejného těsta právě v troubě oproti peci. V peci to těsto úplně jinak nakyne a jinak se udělá, takže to neni taková ta hutna buchta ale spíš nadýchané testo
Ale úplně chápu že to není pro každého, já znám zas spoustu jinych keketin které naštěstí nepotřebuju já :))
Tak se mi dnes povedla nejaka pracovni vec a udelal jsem si radost, mam nakoupeno. Ooni volt 12 + Lopata ;-). Pip bohuzel nemel, tak sem bral primo u vyrobce.
Pokud chcete, dostal sem ref link, kde dostanete 10% slevu na nakup (coz je fakt good, ja po hodine googleni taky vic nez 10% nesehnal). Kdyz koupite nad 200e, dostanu 20e, tak koukejte kupovat 😉
Vzal sem samostatne https://eu.ooni.com/products/ooni-volt
a k tomu https://eu.ooni.com/products/ooni-perforated-pizza-peel
Da se to vzit v setu, ale vyjde to draz nez samostatne pres discount kupon. Maji pak jeste set i s obalem a bezdratovym teplomerem ale to je za dalsich 100e drazsi.
V zakladu se da s kuponem dostat na 800e, coz je cca 20k czk, lopata za 60e -10%.
Melo by to prijit do 1-7 pracovnich dnu, tak pak cekejte review 😉
No, tak nam to dneska prislo, zkusili jsme vcera narychlo pripravit nejake testo, a i kdyz to testo nebylo asi vubec idealni, tak vysledek byl brutalne dobry :-).
Cele to bude zas velka alchymie, bude se to chtit naucit vsechny postupy, testa, materialy atd, ale bude to pecka
Kazdopadne velka parada 🙂
Vypadá to super!!! Těsto je vždy alchymie, ale vypadá upečeně krásně rovnoměrně, to je opravdu super - a to bylo i bez otáčení v průběhu pečení? A jak dlouho trvalo nahřívání?
@ondy Vubec zadne otaceni behem peceni. Pece to tak na 95% rovnomerne, jednu testovaci jsme tam nechali o fous dele a ta se pak vzadu viv pripalila zatimco vepredu byla jeste ok. Takze vzadu malicko vic pece, ale fakt jen nepatrne.
Predehrivani cca 20minut nez pipne, pak kdyz sem kamen meril sondou mel treba 400, tak sem ho jeste chvilku nechal nez sem dopripravil pizzu. Takze realne tak 20-25min.
Pak vzdy pauza po vyndani pizzy nez jsme dopripravili dalsi pizzu. Pizza samotna byla tech 90-120sec. Na peci je primo timer, takze po vlozeni si tam clovek jen natoci cas a pocka az pipne.
To testo, to bude hodne velka veda. toto bylo z nejake uplne obyc ARO mouky co zrovna byla doma podle receptu na uplne jinou. takze to dopadlo jeste dobre 😉
Mno to zní parádně!!! Díky za první dojmy a držím palce s dalšími pokusy!
@l koukám, že děláš pizzu za 3 tis 🤣
https://www.hrot24.cz/clanek/pizza-ananas-hawaii-pizzerie-norwich-protest-cena-100-liber-HLcTc
@_petr_ hehehe ;-). Bohuzel deti jsou narocni zakaznici a s nimi neni dobre se přít :-).
A vlastne zatim to tak cenove i vychazi, kdyz vydelim pocet pizz na cenu pekarny 🙂
Ale dneska bude k obedu zas, tak mi pujde cena pizzy zas o pulku dolu 🙂
... já myslel ten "neodpustitelný" prohřešek s ananasem na pizze, ne cenu pece 😎
@_petr_ jojo ja to pochopil, jen mi prislo usmevne, ze ta cena za prohresek vlastne celkem aktualne sedi i na amortizaci pece 🙂
Jinak zkusili jsme ted udelat dalsi 4, tak posilam foto
Tentokrat byly jeste lepsi. Urcite lepsi recept a kvalitnejsi mouka, nejaka ta typu 00. Ale pri kynuti to zena urychlovala v troube a popraskal ten povrch, takze ty kraje nejsou optimalni
@smotek7 No, to asi jeste chvili potrva :-). Zatim mame za sebou 2 pokusy, ted nam jede treti testo na pokus a jen koukame na vic a vic videi a jsme z toho vic a vic zmateni 🙂
Ale par veci uz zaciname pochytavat, jako treba studena/tepla voda na start, mnozstvi kvasnic vs delka procesu a planovani na kdy to ma byt hotove, pridavani olivoveho oleje vs nedavani oleje a tak.
ale u spoustu veci tusime proces ale netusime vysledek co to vlastne ovlivni chutove. Takze nas ceka pravdepodobne mraky pizz nez to nejak budu schopny sepsat 🙂
Hehe, sem říkal, že vás tím ted budu srat 😉
To by bylo aby nás tu brzo nebylo více ownernu ooni 😉
Slevový kód na 10% stále k dispozici 😉