Forum
Ahoj,
za mě Unify rozhodně pro nesíťaře ideální varianta. Nastavení je tam i tak opravdu hodně, ale pokud uživatel není zběhlý v nastavování sítí, tak i přes to si myslím, že tam nastaví celkem bezpečnou síť.
Co se tyká HW - má mám doma Dream Machine SE (UDM-SE) a max. spokojenost. Ale záleží, jestli ti jde jen o router a náhradu cloud key, nebo i další možnosti. UDM má totiž možnost vložení pevného disku s možností funkce NVR. Nově dokonce i bez Unifi kamer pomocí Onvif standardu. A to jsou pak ty ikonky, které byly zmíněné...
V základu je zásadní ikonka talíře - to je správa sítě jako takové (tzn. náhrada Cloud Key). Protect je řešení kamer a NVR systému (používám, je super, má tam i detekci obličejů, SPZ apod.). Další funkce jsou podle mého v domácím použití až bych řekl zbytečné (jendá se o kontrolu vstupů, IP telefonii apod.).
Tzn. celé to stojí na tom, co od tohoto zařízení očekáváš a jaký formát zařízení. Já jsem stavěl rack, tzn. Dream Machine byla ideální volba. Díky ní jsem také nahradil čínské kamery novými od UI...
Držím palce k výběru a ať jsi spokojený!
@ondy Diky za detaily. uz sem si to cele prochazel a je to presne jak pises. vlastne jedien co sem si rikal, ze bych long-term chtel asi i kamery a zahlidl sem tam i ten intercom na branu.
ale tim ze to zakladni reseni je za 2500 a ten s diskem za 7k, tak se skoro vyplati vzit ted ten levnejsi a az budu resit kamery, tak vzit pripadne tu drazsi asi.
Ano, pokud míříš jen na záměnu routeru a cloud key, dobrá volba. Ony ty malé UCG zařízení jsou celkem nové a když jsem to řešil, byly jen UDM/UDR... Bylo to dražší, ale aspoň mě to "donutilo" k výměně kamer a jsem za to na konci dne rád.
@ondy a nahodou nevis, ma pak unifi neco, co je jen na kamery? nebo pak proste koupit ten za 7k s diskem a ten puvodni zkusit prodat?
Vše o kamerách je zde https://store.ui.com/us/en?category=all-cameras-nvrs - ale podle toho, co jsem tam našel, tak buď máš nějaký controller, který umí aplikaci Protect, nebo si jej musíš pořídit. Vzhledem k logice Unifi systému podle mě není vhodné mít v síti jeden controller pro síť a další pro protect. Takže pokud o tom uvažuješ, tak popřemýšlej nad vyšší investicí... Pokud už nějaké kamery máš, tak je integruješ pomocí Onvif standardu (nemám vlastní zkušenost, ale fungovat by to mělo). Pokud nemáš a v horizontu let nad nimi ani nepřemýšlíš, tak je to asi zbytečné.
diky, chapu. Tak to tim padem asi pujdu rovnou do te vyssi. Ono to stejne jeste extra nehori, takze to jeste necham i jako tema do hospody a pak to nejak rozseknu. Kazdopadne diky za info
když už tu byly zméněnz i Unifi AP, pokud jich máte víc, necháváte defaultní nastavení parametrů nebo něco měníte (např. fixní kanály, min RSSI, fast roaming ....)
Ahoj, mám jednu instalaci o 6 AP a nic jsem neměnil. Jsou to staré LR, v defaultu fungují spolehlivě včetně roamingu. Za mě není třeba v tomto nic měnit pokud neřešíš nějakou složitou síť.