X
Forum

Forum

Unifi - cim nahradi...

Notifications
Clear all

Unifi - cim nahradit Security Gateway

53 Posts
13 Users
3 Reactions
1,626 Views
 Ondy
(@ondy)
Estimable Member

Ahoj,

za mě Unify rozhodně pro nesíťaře ideální varianta. Nastavení je tam i tak opravdu hodně, ale pokud uživatel není zběhlý v nastavování sítí, tak i přes to si myslím, že tam nastaví celkem bezpečnou síť.

Co se tyká HW - má mám doma Dream Machine SE (UDM-SE) a max. spokojenost. Ale záleží, jestli ti jde jen o router a náhradu cloud key, nebo i další možnosti. UDM má totiž možnost vložení pevného disku s možností funkce NVR. Nově dokonce i bez Unifi kamer pomocí Onvif standardu. A to jsou pak ty ikonky, které byly zmíněné...

V základu je zásadní ikonka talíře - to je správa sítě jako takové (tzn. náhrada Cloud Key). Protect je řešení kamer a NVR systému (používám, je super, má tam i detekci obličejů, SPZ apod.). Další funkce jsou podle mého v domácím použití až bych řekl zbytečné (jendá se o kontrolu vstupů, IP telefonii apod.).

Tzn. celé to stojí na tom, co od tohoto zařízení očekáváš a jaký formát zařízení. Já jsem stavěl rack, tzn. Dream Machine byla ideální volba. Díky ní jsem také nahradil čínské kamery novými od UI...

Držím palce k výběru a ať jsi spokojený!

L reacted
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

@ondy Diky za detaily. uz sem si to cele prochazel a je to presne jak pises. vlastne jedien co sem si rikal, ze bych long-term chtel asi i kamery a zahlidl sem tam i ten intercom na branu. 

ale tim ze to zakladni reseni je za 2500 a ten s diskem za 7k, tak se skoro vyplati vzit ted ten levnejsi a az budu resit kamery, tak vzit pripadne tu drazsi asi.

ReplyQuote
 Ondy
(@ondy)
Estimable Member

Ano, pokud míříš jen na záměnu routeru a cloud key, dobrá volba. Ony ty malé UCG zařízení jsou celkem nové a když jsem to řešil, byly jen UDM/UDR... Bylo to dražší, ale aspoň mě to "donutilo" k výměně kamer a jsem za to na konci dne rád.

L reacted
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

@ondy a nahodou nevis, ma pak unifi neco, co je jen na kamery? nebo pak proste koupit ten za 7k s diskem a ten puvodni zkusit prodat?

ReplyQuote
 Ondy
(@ondy)
Estimable Member

Vše o kamerách je zde https://store.ui.com/us/en?category=all-cameras-nvrs - ale podle toho, co jsem tam našel, tak buď máš nějaký controller, který umí aplikaci Protect, nebo si jej musíš pořídit. Vzhledem k logice Unifi systému podle mě není vhodné mít v síti jeden controller pro síť a další pro protect. Takže pokud o tom uvažuješ, tak popřemýšlej nad vyšší investicí... Pokud už nějaké kamery máš, tak je integruješ pomocí Onvif standardu (nemám vlastní zkušenost, ale fungovat by to mělo). Pokud nemáš a v horizontu let nad nimi ani nepřemýšlíš, tak je to asi zbytečné.

L reacted
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

diky, chapu. Tak to tim padem asi pujdu rovnou do te vyssi. Ono to stejne jeste extra nehori, takze to jeste necham i jako tema do hospody a pak to nejak rozseknu. Kazdopadne diky za info

ReplyQuote
(@_petr_)
Honorable Member

když už tu byly zméněnz i Unifi AP, pokud jich máte víc, necháváte defaultní nastavení parametrů nebo něco měníte (např. fixní kanály, min RSSI, fast roaming ....)

ReplyQuote
 Ondy
(@ondy)
Estimable Member

Ahoj, mám jednu instalaci o 6 AP a nic jsem neměnil. Jsou to staré LR, v defaultu fungují spolehlivě včetně roamingu. Za mě není třeba v tomto nic měnit pokud neřešíš nějakou složitou síť.

ReplyQuote
Page 4 / 4
Share: