Forum

Forum

Notifications
Clear all

FVE

1,593 Posts
74 Users
136 Reactions
176.6 K Views
kobra23
(@kobra23)
Member

Přečti si pořádně připojovací podmínky.

• Dále je třeba vyvést ve sloupku vodič označený N0 a u střídače fotovoltaiky zapojit tzv. „krizové HDO“, které slouží k tomu, aby ČEZ mohl v případě potřeby zakázat přetoky do sítě.

ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member

@petrp dik za info...

• RCT som rozmyslal ale v reale to bude podobne ako GoodWe , Solax, mozno krajsi dizajn (ten neriesim)

Co mi vysvetloval vo firme "Novotny" je to cina ale spravili firmu v DE, takze to ma DE management a nejaky dalsi kvality check. Problem je ze to bere len svoje vlastne baterie a na tom sa to predrazuje.

• Podobne aj u Solax iba ich baterky a stoja na 1kw viac ako Pylontech Force H2, backup tam je rieseny cez EPS reakcia 2-3s a treba extra krabicu k tomu tusim 20k extra. Udajne o nieco nizsia spotreba 30-50w

• Goodwe je z nich najlacnejsie riesenie, mozne s PylonTech baterkami...ano boli s FW problemy ale ma to kopec ludi X firiem to instaluje v CZ aj v DE, takze na FW makaju a opravuju. To je pre mna zaruka toho ze ked sa nieco posere tak to niekto rychlo spravi.

zaruku ma 5r a mozes za 200e na 10r rozsirit. Menic stoji okolo 50-60k a ked aj za 6r lahne, technika bude ina tak proste vymenim.

Ma UPS backup reakcia 2ms ci tak nejako ale tym sa o nieco zvysi spotreba. V reale tam kde byvam je vypadok 1-2 za rok max a nebezi mi tu nic aby som to neprezil, teda tento mod vypnem a mam nizsiu spotrebu Menica. 2 nezavysle merania prikladam.

Vsetky 3 Systemy su dost podobne, ked maju aj rovnake zaruky , nevidim "zatial" benefit platit viac za ine logo. Radsej kupim jeden 3.55kwh blok navyse 😉

videl som aj na mypower.cz instalacie Solax http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=4&t=4565

https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=6097&p=144662#p144662

Pridavam aj porovnanie (orig tabulka neni moja) kde som doplnil firmy, ponuky, ceny, menic a baterky...URL panelov presne specs som neupdatoval

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Nový Solax (4. Generace) bude přepínat bez výpadku.

ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member

Posted by: @petrp

Pokud nyní připojíš FVE a máš nějaké přetoky, tak stávající ČEZ elektroměr je změří,jako spotřebu - zaplatíš za to.

Praveze mi technik hovoril ze ked to zapojis a budes mat pretok , tak sa elektromer bude tocit naopak (bude odpocitavat) , len to nesmie vidiet CEZ technik 😀

tak hadam to hovoril z praxe...

Pri nejakom Digitalnom elektromere, netusim ako to funguje

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Tak od takového technika utíkej pryč.

Aby se točil naopak, musel by jsi mít tento elektroměr.

135273A7 D913 472C A031 83920DDE326B
This post was modified 4 years ago by kobra23

ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member

Posted by: @kobra23

presne taky mam 😀

resp su tam 2 hodnosty VT a NT

ale je to taketo kolecko co sa toci

ReplyQuote
(@petrp)
Estimable Member

@killeriq promiň, ale já psal o distribučním území" česko" 😀 

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Posted by: @killeriq
Posted by: @kobra23

presne taky mam 😀

resp su tam 2 hodnosty VT a NT

ale je to taketo kolecko co sa toci

Tvl, kde bydlíš? To jsem myslel, že je už historie.

Každopádně po montáži FVE ti je vymění za digitální.

ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member

@kobra23 Praha Vychod - takych je tu viac 😀

Ten technik co mi to hovoril tu v okoli ma viac instalacii...

Ja mam stary/koleckony ale sused s ktorym mame spolu skrinku ma digital.

CEZ mi ho menil tak 3-4r dozadu , som sa pytal ze preco taky a oni ze sa spravi repas/revizia a zase ho niekomu osadia.

---

Ano vymenia za ten Quadro, ale je "faza asi mesiac" ked ti FVE namontuju a potom sa ziada o zmenu elektromeru/ci zapojenie a udajne su tieto moznosti:

1. firma to da na strechu a nepojde to pokial nevymenia elektromer, potom pridu ofiko "zapojit"

2. daju to na strechu spravia nejaky prepinac s instrukciami ze pred prichodom technika vypnut a potom zapnut (jeden majitel FVE mi to takto popisoval)

3. daju to na strechu bez prepinaca a predtym ako prides tak to cele odpojis (vypnes menic tusim)

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Já mít takový elektroměr, tak bych si pomocí FVE vynuloval celou spotrebu od posledniho mereni.

killeriq reacted
ReplyQuote
Pavel
(@pa-v-el)
Member

Ještě je podmínka že ten "kolečkový" elektroměr nesmí mít brzdu aby se mohl točit obráceně. Dělali se jak s tak bez brzdy.

ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member

Len teoreticky...ak je teda pretok na Koleckovom elektromery, elektrika pojde naspat do DS a odobere ju napr sused?

Nemoze to sposobit nejaky dalsi problem ked je z odberatela zrazu maly dodavatel?

Zaujima ma co moze nastat, mimo toho ze sa bude tocit opacne resp.zastavi ked ma brzdu.

ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member

elektromer

toto je ten zazrak 😉

ReplyQuote
(@petrp)
Estimable Member

@killeriq Pokud je přetok, tak elektřina vždy teče zpět do sítě. Nezáleží na tom, jaký máš elektroměr. Typ elektroměru jen určuje, jak se s touto informací popere:

kolečkový bez brzdy se bude toči obrácene, bude tuto elektřinu odečítat.

kolečkový s brzdou bude stát

digiální distributorský elektroměr bude přetoky přičítat ke spotřebě

4Q zaznamenají přetoj v jiném součtovém bloku než spotřebu. dělajít to jak s činným výkonem, tak jalovým. Jalový tě doma zajímat nemusí, já ho ale nyní monitoruji z pohledu budoucího ostrovního provozu,abych si kompenzoval spotřebiče.

killeriq reacted
ReplyQuote
(@petrp)
Estimable Member

@kobra23 Ahoj, jak jsi tu kdysi publikoval fotku z RCT, máš to prosím nějak zaintegrované do loxonu? díky

ReplyQuote
Page 24 / 107
Share: