Forum
Přečti si pořádně připojovací podmínky.
- Dále je třeba vyvést ve sloupku vodič označený N0 a u střídače fotovoltaiky zapojit tzv. „krizové HDO“, které slouží k tomu, aby ČEZ mohl v případě potřeby zakázat přetoky do sítě.
@petrp dik za info...
- RCT som rozmyslal ale v reale to bude podobne ako GoodWe , Solax, mozno krajsi dizajn (ten neriesim)
Co mi vysvetloval vo firme "Novotny" je to cina ale spravili firmu v DE, takze to ma DE management a nejaky dalsi kvality check. Problem je ze to bere len svoje vlastne baterie a na tom sa to predrazuje.
- Podobne aj u Solax iba ich baterky a stoja na 1kw viac ako Pylontech Force H2, backup tam je rieseny cez EPS reakcia 2-3s a treba extra krabicu k tomu tusim 20k extra. Udajne o nieco nizsia spotreba 30-50w
- Goodwe je z nich najlacnejsie riesenie, mozne s PylonTech baterkami...ano boli s FW problemy ale ma to kopec ludi X firiem to instaluje v CZ aj v DE, takze na FW makaju a opravuju. To je pre mna zaruka toho ze ked sa nieco posere tak to niekto rychlo spravi.
zaruku ma 5r a mozes za 200e na 10r rozsirit. Menic stoji okolo 50-60k a ked aj za 6r lahne, technika bude ina tak proste vymenim.
Ma UPS backup reakcia 2ms ci tak nejako ale tym sa o nieco zvysi spotreba. V reale tam kde byvam je vypadok 1-2 za rok max a nebezi mi tu nic aby som to neprezil, teda tento mod vypnem a mam nizsiu spotrebu Menica. 2 nezavysle merania prikladam.
Vsetky 3 Systemy su dost podobne, ked maju aj rovnake zaruky , nevidim "zatial" benefit platit viac za ine logo. Radsej kupim jeden 3.55kwh blok navyse 😉
videl som aj na mypower.cz instalacie Solax http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=4&t=4565
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=6097&p=144662#p144662
Pridavam aj porovnanie (orig tabulka neni moja) kde som doplnil firmy, ponuky, ceny, menic a baterky...URL panelov presne specs som neupdatoval
Nový Solax (4. Generace) bude přepínat bez výpadku.
Pokud nyní připojíš FVE a máš nějaké přetoky, tak stávající ČEZ elektroměr je změří,jako spotřebu - zaplatíš za to.
Praveze mi technik hovoril ze ked to zapojis a budes mat pretok , tak sa elektromer bude tocit naopak (bude odpocitavat) , len to nesmie vidiet CEZ technik 😀
tak hadam to hovoril z praxe...
Pri nejakom Digitalnom elektromere, netusim ako to funguje
Tak od takového technika utíkej pryč.
Aby se točil naopak, musel by jsi mít tento elektroměr.
presne taky mam 😀
resp su tam 2 hodnosty VT a NT
ale je to taketo kolecko co sa toci
presne taky mam 😀
resp su tam 2 hodnosty VT a NT
ale je to taketo kolecko co sa toci
Tvl, kde bydlíš? To jsem myslel, že je už historie.
Každopádně po montáži FVE ti je vymění za digitální.
@kobra23 Praha Vychod - takych je tu viac 😀
Ten technik co mi to hovoril tu v okoli ma viac instalacii...
Ja mam stary/koleckony ale sused s ktorym mame spolu skrinku ma digital.
CEZ mi ho menil tak 3-4r dozadu , som sa pytal ze preco taky a oni ze sa spravi repas/revizia a zase ho niekomu osadia.
---
Ano vymenia za ten Quadro, ale je "faza asi mesiac" ked ti FVE namontuju a potom sa ziada o zmenu elektromeru/ci zapojenie a udajne su tieto moznosti:
1. firma to da na strechu a nepojde to pokial nevymenia elektromer, potom pridu ofiko "zapojit"
2. daju to na strechu spravia nejaky prepinac s instrukciami ze pred prichodom technika vypnut a potom zapnut (jeden majitel FVE mi to takto popisoval)
3. daju to na strechu bez prepinaca a predtym ako prides tak to cele odpojis (vypnes menic tusim)
Já mít takový elektroměr, tak bych si pomocí FVE vynuloval celou spotrebu od posledniho mereni.
Ještě je podmínka že ten "kolečkový" elektroměr nesmí mít brzdu aby se mohl točit obráceně. Dělali se jak s tak bez brzdy.
Len teoreticky...ak je teda pretok na Koleckovom elektromery, elektrika pojde naspat do DS a odobere ju napr sused?
Nemoze to sposobit nejaky dalsi problem ked je z odberatela zrazu maly dodavatel?
Zaujima ma co moze nastat, mimo toho ze sa bude tocit opacne resp.zastavi ked ma brzdu.
toto je ten zazrak 😉
@killeriq Pokud je přetok, tak elektřina vždy teče zpět do sítě. Nezáleží na tom, jaký máš elektroměr. Typ elektroměru jen určuje, jak se s touto informací popere:
kolečkový bez brzdy se bude toči obrácene, bude tuto elektřinu odečítat.
kolečkový s brzdou bude stát
digiální distributorský elektroměr bude přetoky přičítat ke spotřebě
4Q zaznamenají přetoj v jiném součtovém bloku než spotřebu. dělajít to jak s činným výkonem, tak jalovým. Jalový tě doma zajímat nemusí, já ho ale nyní monitoruji z pohledu budoucího ostrovního provozu,abych si kompenzoval spotřebiče.
@kobra23 Ahoj, jak jsi tu kdysi publikoval fotku z RCT, máš to prosím nějak zaintegrované do loxonu? díky