Forum

Forum

Notifications
Clear all

FVE

1,612 Posts
79 Users
138 Reactions
240.1 K Views
 Dav
(@dav)
Estimable Member

@michalde Ahoj. Mohol by si prosim pomoct a zozdielat par info ako riadis RGC1P23V30ED?

Teraz som ho kupil, no som trochu strateny ktory z modov riadenia vybrat a co brat ako realnu hodnotu pri regulacii, pretoze prud a vykon mi akosi (predpokladam kvoli nizkemu ucinniku) nesedia…

Dakujem.

ReplyQuote
(@petrp)
Estimable Member

Ahoj, poraďte mi prosím, chci předělat FVE na Victron a řeším, jestli použít klasické staré Multiplus toroidama, nebo jít do nových Multi RS19? máte s novými již někdo  zkušenost? Ještě vyšla řada s vysokonapěťovými bateriemi, ale 48V se mi hodí s DC/DC zdrojem pro zálohu Loxone

ReplyQuote
(@vacko)
Eminent Member

Multi RS19 mi do běžné domácnosti nedává moc smysl, celkem drahý - i přes to, že má v sobě 2x MTTP. A v objektu není potřeba mít 3-fáze ? To by pak byl potřeba Multi HS19, za těžké prachy. Navíc slabá přetížitelnost (u obou) oproti běžným Multiplusům.

ReplyQuote
(@petrp)
Estimable Member

Mám to rozdělené na 2 etapy. nyní potřebuji zálohovat 24V pro loxone a 51V pro unifi, kde bych ze 48V bat pomocí DC/DC měničů toto odbavil. Zároveň bych si zálohoval jednu fázi,kde mám PC,lednici, mrazák,kávovar atd, důležité komponenty:) časem, až dodělám stání aut přibude více panelů a samozřejmě dodělám 3F FVE ideálně s funkcí ostrovního režimu. Nyní mám RCT Power, která v ostrovu ztrozkotává. Buď nyní udělat jednu fázi plnohodnotnou a pak přidat další dva měniče, nebo tuto nechat jak bude a poté dodělat kompletně větší 3fázovou FVE (HS19, 3x multiplus 20k) asi úplně neřeším každou korunu,ale spíš funkčnost. 

ReplyQuote
(@vacko)
Eminent Member

RCT Power se zdá být on-grid, to ostrov nezvládne.

Já taky jedu na 2 etapy ale tak, že v první jsem udělal plnohodnotný 3f systém, který zvládne celou domácnost v ostrovu. V druhé, až bude stání tak na něm budou další panely, tak jen dodám MTTP. V novém AC rozvaděči už jsou osazeny (nevyužité) jističe pro nabíjení EV.

Jinak tedy na toroidní Multiplusy pozor, dost bručí, dávat je daleko od pokojů kde by šly slyšet + dát protihlukovou podložku (černá co se dává pod pračky).

ReplyQuote
(@petrp)
Estimable Member

hluk mi nevadí, udělám technickou místnost u venkovního stání pro auta, spíš mi jde o to,co je lepší technologicky, jestli toroid, nebo vysokofrekvenční měnič. jaké používáš baterie? resp.BMS? teď koukám v číně po nějakých s PACE bms, mělo by to komunikovat napřímo a může být i více bateriových bloků

ReplyQuote
(@vacko)
Eminent Member

Ony ty Multi RS/HS se u nás moc nepoužívají (ani moc prodejců je nemá), nějaký pokec je tady. Ověř si jestli má daný model českou certifikaci - v případě že je zvažován prodej přebytků (smlouva s distributorem). 

Cenově lépe vychází Deye, tam se dá taky připojit LV baterie, čínský Cloud se dá nahradit.

Používám baterii s JK-BMS, ta se ke článkům chová slušně ale s Victronem se chová podivně (rozchází se SoC), řeší se to třeba tady. I mě se to děje ale mám SmartShunt, takže systém na něj můžu přepnout. Takže řízení napřímo budu muset možná zrušit. Pace se možná bude chovat stejně.

ReplyQuote
Page 108 / 108
Share: