Forum
@jereminius me se zalohovani spusti, aspon tedy podle logu z konzole:
Wed Jan 01 19:19:46 2025] Starting cron...
[Thu Jan 02 01:00:00 2025] Starting Loxone backup
[Thu Jan 02 01:00:50 2025] Loxone backup completed successfully
[Thu Jan 02 01:00:50 2025] Compressing backup directory
[Thu Jan 02 01:01:13 2025] Keeping 30 newest archives, deleting older
[Fri Jan 03 01:00:00 2025] Starting Loxone backup
[Fri Jan 03 01:00:03 2025] Loxone backup completed successfully
[Fri Jan 03 01:00:03 2025] Compressing backup directory
[Fri Jan 03 01:00:24 2025] Keeping 30 newest archives, deleting older
ale adresar je prazdy... tak nevim. xjokay/loxone-backup:latest funguje dobre...
mimochodem jaka minimalni prava musi mit user na zalohu dat?
@elpaso ak je adresár prázdny, je pravdepodobne zlý bind na volume. Na akom systéme vám to beží? Viete poslať compose?
Prave ten Odroid ma M.2 slot, preto som ho aj ja objednal. Mne to vsetko bezi doma zatial na vyradenom HP proliant serveri, ale chcem ho vymenit za nieco vykonnejsie a novsie.
odroid nema plnu podporu v loxberry, nefunguju tam nejake veci vratane backupov seba sameho.
@stanleyk odroid mi leží v šuflíku, len problémy s ním boli. Loxberry nepoužívam už tiež.
mam to mapnute do mountu na NFS storage... mam takto vsechny containery a vsude to je ok.
vykousel jsem primo z containeru a "storage" funguje
@elpaso zlý je ten mount.
namiesto /backups ma byt /usr/loxone_scheduler/backups
Neviem či niekde vyššie bol compose čo som používal pred updatom, alebo niekde v príspevku zla cesta. Tu je celá dokumentácia:
@jereminius jako trosku se stydim 🙂 kde jsem to proboha vzal /backups... asi se mi pomotali dokumentace... thx! myslim, ze ted uz to pojede
@jereminius jeste prosim nevis jaka jsou nejmensi mozna prava na vytvoreni backupu? musi mit user full admina? je vcelku sileny, ze je heslo v plaintextu v configu toho containeru 🙂 ano je to na lokalni siti, ano je to v dmz za firewallem, ale proste i tak... nic moc
@elpaso nie som pri pc do večera, ale ak si dobre pamätám stačí aj klasicky user. Ak to mas cez compose, heslo mozes mať cez secret uložené: https://docs.docker.com/compose/how-tos/use-secrets/
@jereminius ono se to asi dost meni, je tam na to role, ktera drive urcite nebyla
tak svete div se 🙂 samozrejme to nestaci... jeste je treba FTP a pak uz to jede