Forum
Mate teda nejaky overeny wallbox ? o tom loxonackom nieje vela info, skusil som si nahodit ho do loxplanu no nejako sa neviem vysomarit z toho riadenia vykonu.. 5stupnov vykonu mi je malo, potreboval by som to riadit po 1A. Aktualne riadim loxonom nabijanie cez auto, ale uz mam druhe a bolo by to zbytocne zlozite..
Tak stačí najít Wallbox, který umí řízení 0-10V, kdy 0V =5A a 10V =16A. Na trhu je jich několik.
To ano, len som sa chcel opytat ci ma niekto nieco overene..
Tak to ja som uplne v ... pravdepodobne bude loxone wallbox pouzivany na 2 nabitia na predaj 🙁
tym ze mam aj baterku , system mam Solaredge tak mi je nanic lebo neviem nastavit aby sa auto nenabijalo s baterky. Solaredge neviem zablokovat na dialku cez modbus aby nenabijal auto z baterie.ale potiahol si energiu zo siete to dokaze len ich wallbox na internej komunikacii.
Z podpory Solaredge neviem ziskat zoznam modbus adries inych ako su popisane v sunspec protokole a tam su len adresy na komunikaciu s elektromerom.
Neviem ovladat backup,wallbox atd...
Ja mám Easee box zapojený cez Loxberry,funguje fajn,dá sa pekne a plynule regulovať.A tuším už sa teraz dá ovládať aj cez ich API,nevýhoda je ako aj ostatné cloudové zariadenia.Padne cloud server-nič nefunguje. 🤣 Veľmi neriešim zatial nejakú špeciálnu reguláciu pretože cez deň auto používame a nabíjame cez noc.
Baterku máme len 5,12kw,
@kozmo21 ak sa ho budes chciet na silu zbavit tak hod spravu, nech tu nespamujeme..
kazdopadne ja mam iba ostrov a riadim nabijanie auta podla dodavaneho/odberaneho prudu z baterie... celkom to funguje..
Udělal jsem takový průzkum v praxi, jak se chová Loxone Wallbox (divně 😐). Bohužel, firmou proklamované využití přebytků z FVE je vítězství marketingu nad realitou. Prý jsou jich prodaných tisíce až desetitisíce (díky dotacím), ale podle mě to ještě pořádně nikdo neintegroval s FVE, nebo to je většině jedno, jak to vlastně skutečně funguje.
Jedno to není, ale co má člověk dělat.
Někde jsem to,už psal, že to je nepoužitelné a snad na tom pracuji a poladí to.
Stejně tak doufám, že pracují na lepší verzi Wallbox managera.
Ještě je možné, že je to použití pro vytěžování myšleno jen pro červenec a srpen, kdy by to mohlo při celodenní bezoblačnosti fungovat.
Takze som sa rozhodol moj Wallbox tree 11kw je napredaj
cena 500€ + doprava. pouzity bol 2x tj. max kWh.
v zaruke kupeny 12/23.
pridavam zatial sem do vlakna kedze tu sa riesi wall box
ked nie pojde na bazos a pod..
Ahojte.
Vcera som objednal Teslu, tak mam 2-3 tyzdne na vyriesenie nabijacky.
Do pristresku mam od hodin dotahnute 5G6 a odtial k nabijacke 5G4. Dostupny je Multi extension air, takze DO, DI a PWM a k tomu DMX.
Zvazujem tri moznosti:
- Wallbox zo Sampra, ktory tu spomenul Kobra.
+ integrovany RCD
+ dobra cena
- dizajn
- potreba “vyrobit” AO (alebo mozem pouzit PWM/DMX?) - Loxone Wallbox.
+ jednoducha integracia
+ priestor na RCD vo vnutri
- spominana nedotiahnuta regulacia
- potreba doplnit RCD
- vysoka cena (pre Silver partnera) - Tesla Wallbox.
+ integrovany RCD
+ tlacidlo na jednoduche otvorenie a odpojenie nabijania
- integracia do Loxone (snad ide cez API, ale to uz chce Internet a to sa mi vobec nepaci.)
A teraz prosim poradte. Co z tychto moznosti mate vyskusane a co je podla Vas najlepsie? Teslaci, oplati sa zvazovat ako plus tlacidlo na konektore, ktorym sa otvara kryt/vypina nabijanie?
Dakujem.
zamna tlacitko je dobra vec, ale nezblaznim sa koli nemu. mam tesla mobile charger s tlacitkom, no pouzivam iny bez tlacitka.
co sa tyka loxon wallboxu, poradili mi ze ked pouzijes wallbox gen.1 blok tak ten ma plynulu regulaciu vykonu.
ostatne neviem.. stale sa rozhodujem ako Ty...
Ahoj
Tlačítko je zbytočná vec podľa mňa,port otvoríte dotykom,možno pri obopínani kábla vidím zmysel.fungujeme s teslou už 4 roky bez tlacitka
co sa týka wallboksu máme easee cez loxberry,nabíjanie cez energicky manager z brebytkou,funguje bezproblemovo
PS:keď potrebujete to tlačítko,dá sa kúpiť kábel typu 2 s tlačitkom a bude vám to fungovať s hociktorou nabijackou
Ahojte.
Dakujem Vam za rychle reakcie.
Nakoniec som sa rozhodol pre Loxone Wallbox. Presvedcila ma lahka integracia cez Air a tym padom nemusim riesit dodatocnu kabelaz, ktoru nemam pripravenu...
Ak mi bude chybat tlacidlo, nasiel som tychto belgicanov: https://www.evchargeking.com/en/tesla-retrofit-button-kit. Maju aj cely konektor s tlacidlom...