Forum
BTW zajimalo by jak moc presne to vlastne bude odecitat spotrebu, kdyz polling rate modbusu je ted 5sek. To soudruzi z Loxone moc nedomysleli..
Jinak spoustet digestor zaroven s var. deskou mi taky neprijde moc flexibilni 🙂
Rate Modbusu vůbec nevadí, ten elektroměr si hodnoty ukládá do svých registrů a ty si je přes Modbus jenom vyčteš, jestli 1x za 5s nebo 1x denně je úplně jedno.
Tak vyctes prumernou, ale v pripade aktualni spotreby (nebo napětí, frekvence...) smolik 🙁
Ešte by ma zaujímalo čo v prípapede 2 taríf.
Elektormer sám o sebe to nevie. Daná verzia nemá tarify. Dá sa to nejako v Loxone doriešiť ?
Přidaval jsem sem do prislusne sekce loxplán, kde to je ukázane a vyresene
Ešte by ma zaujímalo čo v prípapede 2 taríf.
Elektormer sám o sebe to nevie. Daná verzia nemá tarify. Dá sa to nejako v Loxone doriešiť ?
Zalezi ako mas VT/NT rieseny v rozvadzaci. Niekto ma len konkretne zariadenia pripojene na NT (bojler,el.kotol) ja mam cely dom na NT.
Takze mas stikac co si zopne kde nabehne NT - tam by mali byt 2 kabele z loxone INPUT - tie sa zopnutim spoja a loxone vie ze ide NT. Takze nejakou logikou si spravis podmienky ked je zopnuty NT pocitaj sem, ked nie je zopnuty pocitaj tam. tj netreba 2 extra elektromery
Ještě jeden dotaz trošku mimo téma - pokud podle spotřeby řídíte spínání/odepínání spotřebičů jak je to podle vašeho názoru a zkušeností lepší (hlavně energeticky) - mít to přes spínací kontakt (a držet pod napětím, když potřebuji mít spotřebič zapnutý) nebo přes rozpínací kontakt (a držet pod napětím, když potřebuji mít spotřebič vypnutý)?
To záleží na tom, po jakou dobu je spotřebič zapnutý resp vypnutý. Pro centrální vypínání resp zapínání zásuvek v domě (řízeno podle alarmu Zastřeženo = vypnuto a opačně), jsem já použil relé OEZ MIG. Je to impulsní relé, takže se přepíná jen impulsem a po dobu sepnutí kontaktů na cívce není potřeba žádné napájení. Není to ale tak jednoduché - něco málo jsem o tom napsal na svém blogu :
Update k tym Elektromerom:
Posta pri 31ks (z ebay.co.uk pozrete z aukcie):
do CZ je 107£ - moc
do DE je 12£ - ale zda sa mi to nejako malo (mam znameho co chodi 1-2x do mesiaca do Prahy z DE)
do UK je free - da sa vyuzit nejaka preposielacia sluzba co to posle do cz cca 20£ ( http://www.dolphi-transport.com)
Update k tym Elektromerom:
Posta pri 31ks (z ebay.co.uk pozrete z aukcie):
do CZ je 107£ - moc
do DE je 12£ - ale zda sa mi to nejako malo (mam znameho co chodi 1-2x do mesiaca do Prahy z DE)
do UK je free - da sa vyuzit nejaka preposielacia sluzba co to posle do cz cca 20£ ( http://www.dolphi-transport.com)
Ja som tu a mozem to prebrat as chces!!!!! a preposlat to dalej, mam znamu firmu a velmi dobre skusenosti s http://www.van23.com/
Stoji to cca 20£
Jeste info ohledne toho modbusu. Doufam ze se jedna o MODBUS RTU. Na vycitani info do loxonu by se IMHO mohl pouzit nejaky takovydle prevodnik na MODBUS TCP. Zkousel jsem kdysi pripojit k Loxonu SENTRON PAC, ktery komunioval pres MODBUS TCP a fungovalo to bezvadne. Takze by se zadny extens. nepotreboval. Na Ali je za par korun.
Také bych si vzal jeden kus.
Vítej Vaclav !
Díky za tvojí registraci na blogu a fóru www.vodnici.net
Předtím, než se pustíš do vášnivých debat a sdílení svých zkušeností ohledně domu, Arduina, Loxonu nebo čehokoli dalšího, chtěl bych tě požádat o dvě veci.
Tou první je vyplnění tvého profilu a doplnění fotky v "My profile" sekci a případně postuntí krátkého představení v tomto vlákně. Vždy je fajn vědět, s kým se na fóru bavíme.
Tou druhou věcí je pak pročtení si našeho seznamu pravidel. To důležité je, že fórum je tu od toho, aby si lidé mezi sebou vyměňovali zkušenosti, sdíleli mezi sebou své poznatky a celkově si pomáhali. Chápu, že tě určitě zajímá spousta věcí, ale kromě pokládání dotazů zkus také ostatním pomoct. Jen díky tomu může fórum fungovat.
Jeste info ohledne toho modbusu. Doufam ze se jedna o MODBUS RTU. Na vycitani info do loxonu by se IMHO mohl pouzit nejaky takovydle prevodnik na MODBUS TCP. Zkousel jsem kdysi pripojit k Loxonu SENTRON PAC, ktery komunioval pres MODBUS TCP a fungovalo to bezvadne. Takze by se zadny extens. nepotreboval. Na Ali je za par korun.
Mas ten prevodnik doma? Som chcel miesto Modbus ext od loxone , spravit z Arduina nejako Modbus->UDP loxone, ale toto vyzera ze je uz hotove riesenie.
Resp ma niekto z vas nejaky modbus ext od Loxone doma? pytam sa ci vie niekto popisat ako to funguje. Mam zariadenie XY, spojim 2 kablom na extension a co sa deje dalej? Potrebujem nejaky manual od vyrobku XY ako komunikuje a podla toho nieco nastavujem v LoxConfig?
@Gargamelko: myslim ze tie sluzby funguju tak ze bud si to u toho predajcu vyzdvihnu alebo to predajca posle k nim na HUB, takze preposielat asi nebude potreba - jedine ze by si to doniesol niekam sebou 😉
Praveze nie!!!!! moj dopravca Sofer zoberie odo mna balik a odovzda ho priamo tebe!!! ten isty sofer. Tuto sluzbu vyuzivam cca 5rokou a moju SK ci UK odresu dobre poznaju :D. As som potreboval surne poslat peniaze, tak starou cestou obalka soferovy do ruki a on ju odovzdal adresatovi.
Vec ako vlozis do auta (Van) tak as pri vykladke je opatovne pohnute zo zasielkou.
# co si posielal je ze do UK je postovne zadara. a ja by som to preposlal na adresu urcenia. A na to donesenie dufam ze tento vikend us mi vida a zistim ci idem na to pivo.