Forum
prachy som zatial nepremyslal, ale necakal som ze sa nazbiera cca 30ks co je asi 750libier + postovne 😀
Mozno to mozeme dat formou nejakej zalohy, je to na vas - len mi ide o to ze ked to objednam tak si to aj ludia zoberu, aby mi doma neostalo 10ks 😉
Spíš je to na tobě 🙂 Jeden bude cca. vycházet na 900Kč, tak bysme ti poslali zálohu 500,- za objednaný kus?
Klidne zaplatím celé, asi stím nebudu mít problém. Jeste me napadlo, co takle koupit i Loxone veci na nejakou hromadnou obednavku ? Byl by o to zájem? Nebo za jaky ceny nakupujete loxone?
Loxone nakupuju s 5% slevou a na firmu, takže si ještě odpárávám DPH.
jasny, udelat vetsi obednavku na Loxonu, tak by se to take vyslo levneji
Jeste me s tim 1f merenim na 3f elektroměru napadlo - pozor pokud merite 3 samostatne 1f vetve aby byli na stejnym proudovym chranici. Jinak by vam to nefungovalo (vyhazovalo nektery proudak).
Jsem taky pro zaplatit zalohu (nebo klidne i celou cenu) dopredu - at ma objednavajici klid,ze mu jich pak pulky nezbyde.
Jinak kdyby ste delali nejakou hromadnou objednavku na Loxone, shanim 6ks tech jejich stropnich repro 🙂
Kdyby ty elektroměry stihly přijít před srazem, tak bych je lidem co si objednali a budou na srazu mohl dovézt...
Jo jo na sraz by to bylo úplně super. Peníze pošlu předem.
Hele chlapi, ti co si berete 2 a vice, na co to potrebujete? Netusil jsemm ze rozpoutam takovou nakupni horecku. Ja to chapu jako hlavni meric spotreby, pripadne jeden do podruzneho rozvadece.
Ja si fakt myslim, ze na pouziti jednotlivych fazi bude elegantnejsi neco precvakavaciho ne? Kdy vite, ze si budete chtet zmerit tamhleto, nebo todleto apod.. to budete zase vsechno predratovavat ? L to vyresil tak, ze dal 1-fazovy elektromer i na nabijecku mobilu manzelky, kdyz se kouknu na ten rozvadec, schazi mi tam uz jenom elektromer na zjisteni spotreby vsech elektromeru 🙂
Davam link na alternativni reseni na zvazeni. Nejsem moc arduino priznivec pro reseni dulezitych veci baraku, ale tady bych to treba pouzil. Urcite se pak z toho arduina necha neco pro loxone vycist... Howgh
@gisbern : Nahodou, vis kolik okruhu sem nezapojil a jak mi to rvalo srdce? 😉
Mam zapojene jen velke spotrebice, drobne zasuvky kde neni nic velkyho zapojeny nejsou ;-).
Jinak k tomu nacvakavaci, jestli chcete, mam 2 doma z aliexpresu, klidne je vemu na sraz a nekomu venuju. Puvodne sem to tak chtel delat, ale zjisteni, ze tam je 1000V mne trochu odradilo. Navic mi to neprijde moc profi ani moc presne. K tomu fakt, ze arduino + tyhle merice vyjdou skoro stejne jako ty na DIN a bylo rozhodnuto 😉
1x hlavní přívod, 1x varná deska, 1x garáž a jeden co kdyby náhodou 🙂
Nevím ale už jsem to tady někde psal. Takový to elektroměr mám také jen jako hlavní. Ty další mám pro další instalace co mě čekají (chata, firma). No a něco na zkoušení. Chci vyzkoušet fičuru - k indukční desce (která je na dvě fáze) připojím tento elektroměr. Pokud zapnu ohřev, elektroměr pošle info o odběru proudu (můžu blokovat další spotřebič) z loxone přes IR extension zapnu digestoř. Jako bonus bude - když bude tma rovou mi zapne i osvětlení varné desky a rekuperaci pro odtah vzduchu 🙂 Přestanu vařit - vše se vypne.
EASY
Supr, jen nevim, zda je to pouzitelne a zda bych to chtel. Typicky nepoustim digestor, kdyz dite spi, otevru okno. Mam spojeny obyvak s kuchyni, jakmilezapnu digestor, neslysim TV.
U mě je to trošku jiné. Digestoř na 1 stupeň a vzt není slyšet vůbec.