Forum
Jakým způsobem máte v Configu pořešeno to noční osvětlení dvojklikem? V bloku osvětlení je default nastaveno, že dvojklik = vypnutí osvětlení v místnosti.
Musím to udělat tak, že tuto funkci vypnu a za vypínač si dám blok "vícenásobný klik", který pak přivedu do bloku "osvětlení", nebo lze udělat nějak elegantně přímo v bloku osvětlení "a já to jen nevidím)?
Zkouseli jste někdo V9 Loxconfigu? Udajne by tam měly byt nejake nocni sceny. A zda se ze prekopali ovladni - vypnuti svetel na trojklik wtf?
Jezisi kriste nestras. Zatial som loxone zabranil v komunikacii a updatoch, ale pokial budu takto pokracovat dalej, je mozne, ze dalsim krokom bude ho vyhodit z rozvadzaca 😀
hohoho, jako fakt trojklik? 😉 To ctou seznam veci co nejvic nesnasime tady na blogu a pak to implementujou ne? 😉
Nenasel jsem jeste odvahu to stahnout 😀
Koukam ted na ceske stranky a trojtisk / dvojtisk by mel fungovat stejne jako driv. Jinak to michani scen by mohlo byt zajimave. Uvidime.
Teď to instaluji na testovací miniserver, tak jsem zvědavý na ty novinky 😀
hlavne dobre otestujte, at vime, jestli jeste pockat, nebo do toho jit. Ja jsem taky zvedav, ale nemam odvahu dat to rovnou na domaci minisvr...
Tem novej blok osvetleni me zajima. Prepinani svetel v kuchyno-obyvaku a nocni rezim se me zatím nepovedlo uspokojive vyresit. Tak snad ted
Zdravím chlapi,
toto fórum sleduju už od jeho založení, nyní jsem se odhodlal k registraci a to z důvodu, že mě zaujalo toto téma ovládání osvětlení klik (zapnuto) dlouhýýý klik (přepnutí scén) klik (vypnuto).
ve vláknu ale již bohužel nejsou přiloženy screeny configu - mohu tedy zdvořile požádat o zaslání případně alespoň o nakopnutí správným směrem?
Mám Loxone na baráku od roku 2016 a na oplátku tedy mohu poskytnout taktéž nějakou radu nebo zkušenost.
Předem díky
Kvikkvik
Brno
Ahoj, použiješ modul "Dimmer" na vstup "Als" bloku osvětlení, potřeba upravit parametry Min/Max podle počtu scén a Krok/Délka kroku podle toho,jak chceš rychle scény střídat
Ahoj, díky za tip, vyzkouším.
Ahoj, použiješ modul "Dimmer" na vstup "Als" bloku osvětlení, potřeba upravit parametry Min/Max podle počtu scén a Krok/Délka kroku podle toho,jak chceš rychle scény střídat
Tohle funguje dobře na přepínání scén držením tlačítka, ale jak odfiltuješ jedno/dvoj klik tak, aby dimmer neměnil hodnotu na Als a mohl jsi jedno/dvoj klik použít na konkrétní scény?
Nechápu otázku, toto funguje tak, že jednoklik vypne/ zapne poslední zvolenou scénu, dlouhý stisk mění scény 0 až 10, když se náhodou stane,že přeskočíš potřebnou scénu, stačí pustit tlačítko a při opětovným stisku se budou řadit v opačným pořadí. Nějakou filtraci dvojjednokliku prostě nepotřebuji,vyhovuje mi to 🙂
Moje chyba, měl jsem v hlavě vícenásobné využití tlačítka tak, jak ho v jiným vlákně popsal Radek, ale už tam není schéma zapojení (tak že jedním klikem zapneš/vypneš jednu scénu, dvojklikem jinou a současně dlouhým klikem můžeš přepínat další scény nebo třeba měnit intenzitu světla).
To co jsi popisoval s dimmerem jinak funguje dobře a je to jednoduchý na zapojení, ale já třeba chci jednoklik - základní scéna, dvojklik - noční osvětlení, dlouhej klik přepíná na dalsí scény. To se mi povedlo jen částečně, kdy každej dlouhej klik přepne na další scénu, ale delším držením se nemění scény jako s využitím dimmeru...