Forum

Forum

Notifications
Clear all

LOXONE - MODBUS

426 Posts
46 Users
39 Likes
57.8 K Views
skybor
(@skybor)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
Posts: 74
 

Tak po resetu a znovunastavení USR modbus brány se to přes PacketSender konečně podařilo nastavit. Takže nyní jedou oba měřáky přes jednu bránu 🙂


   
ReplyQuote
(@smotek7)
Member
Joined: 7 years ago
Posts: 1901
 

Nemate tip na nejaky merak ako je PZEM, aby meral plus minus? Teda aby sa dal aj minus vycitat, lebo PZEM to mera ale posiela absolutnu hodnotu. Chcem to k AGM baterii.


   
ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member
Joined: 7 years ago
Posts: 816
 

Posted by: @killeriq

tak som medzitym riesil s nimi aj FW ako to funguje, zda sa ze nieco aj robia 😉

here is our engineer's reply:
Generally, firmware is not directly placed online. Customers can upgrade firmware based on the following notes:
https://note.youdao.com/s/JImk2MbZ

Pls feel free to contact us if there have any question,

Skusil som update a zda sa ze to ide

image

 


   
ReplyQuote
skybor
(@skybor)
Trusted Member
Joined: 3 years ago
Posts: 74
 

Posted by: @smotek7

Nemate tip na nejaky merak ako je PZEM, aby meral plus minus? Teda aby sa dal aj minus vycitat, lebo PZEM to mera ale posiela absolutnu hodnotu. Chcem to k AGM baterii.

Nepodařilo se něco najít? Taky by se mi něco takového hodilo ...

 


   
ReplyQuote
(@smotek7)
Member
Joined: 7 years ago
Posts: 1901
 

@skybor zatial nie. Uvaha je nechat bocnik PZEM a dat tam nejanky AD prevodnik na Modbus, ale posunut mu nulu aby ukazoval aj zaporne hodnoty.


   
ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member
Joined: 7 years ago
Posts: 816
 

@L @budulinek

 

Migrujem z Arduino brany od budulinka na WaveShare PoE

Arduino pada vzdy po par hodinach, netusim cim to je ked som zmenil zdroj a dal na 6v tak to nejaky cas vydrzalo vzdy par dni a potom som musel vzdy restart Loxone miniserver, inac sa to nechyti ani po restarte Arduino brany.

Teraz par hod a je to zase dole, teda viac to nefunguje ako funguje, nejaky HW komponent asi...

Teda idem skusim WaveShare s ABB Elektromermi

Toto z Arduino:

image
image

Prenesem na WaveShare:

Kde som menil len "Serial Settings", treba este nieco upravit?

image

FlowControl necham NONE?

image

 

Dik


   
ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member
Joined: 7 years ago
Posts: 816
 

Posted by: @killeriq

Posted by: @killeriq

tak som medzitym riesil s nimi aj FW ako to funguje, zda sa ze nieco aj robia 😉

here is our engineer's reply:
Generally, firmware is not directly placed online. Customers can upgrade firmware based on the following notes:
https://note.youdao.com/s/JImk2MbZ

Pls feel free to contact us if there have any question,

Skusil som update a zda sa ze to ide

image

 

FYI dalsi update

 


   
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 3077
 

a me tagujes pls proc? Vsak to neni muj sw 😉


   
ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member
Joined: 7 years ago
Posts: 816
 

Posted by: @l

a me tagujes pls proc? Vsak to neni muj sw 😉

Mas to rozbehane s loxone, tak ci tak netreba nieco special nastavit 😉

 


   
ReplyQuote
(@smotek7)
Member
Joined: 7 years ago
Posts: 1901
 

@l mal otazku na Waveshare a ty ho myslim mas.


   
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 3077
 

jo pockej, to je to co sem kupoval na ali a porad mi to lezi v supliku, jak sem to jen testoval 😉

aha. tak to jo. no bohuzel i tak neporadim, ja to zkousel jen kratce a pak sem se kvuli praci uz vubec k tomu nedostal.

Ale podle toho screenu, ja sem podle me nic takto nemenil, ja to tenkrat jen nejak pustil, vim ze to slo vcelku snadno, vse fungovalo, tak sem to zas spokojene vratil do supliku, objednal falsi kusy/zarizeni na ali a od te doby nic ;-(

PS: ale budu to muset resit pres zimu, protoze mi klekla zavlaha postavena tenkrat na provizornim ESPcku, takze k tomu pak i snad neco sepisu. Ale mam to ted tak strasne hekticke, ze sem se kolem baraku letos skoro nedostal ;-(

This post was modified 8 months ago by L

   
ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member
Joined: 7 years ago
Posts: 816
 

aah ok tak to mame podobne , objednam diely na projekty a realizacia v nedohladne 😀

idem to zapojit na elektromer a uvidime co to bude robit...;)


   
ReplyQuote
elpaso
(@elpaso)
Prominent Member
Joined: 7 years ago
Posts: 831
 

jen aby to tady bylo pro zajimavost 🙂

ja pouzivam uz 3 kusy tohoto https://www.aliexpress.us/item/2251832728863053.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.7fde1802CQbLRN&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt

a funguje 100%, maj i wifi verzi, ktera ma fakt slusnej signal a funguje taky dobre


   
ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member
Joined: 7 years ago
Posts: 816
 

Tak zda sa ze to frci...

Prv neslo, chyba bola ze som v Protocol mal none, jak som zmenil svieti modro a loxone ukazuje data z Elektromeru ABB B23

Uvidime kolko to pojde kym to nespadne, ak padne tak Arduino je asi dobre a problem u Loxone (config 12.2.12.1)

 

image

 


   
ReplyQuote
(@budulinek)
Reputable Member
Joined: 7 years ago
Posts: 355
 

@killeriq 

To je škoda. Můžu se jenom zeptat?

  • Pro spojení s Loxone používáš Modbus UDP (tj. UDP vstupy a výstupy) nebo TCP ("Modbusserver")? Z toho, co píšeš, tak asi TCP.
  • Co to znamená, že "Arduino padá"?
    • Spadne jenom Modbus TCP spojení?
    • Nebo nefunguje ani Web UI na Arduinu?
    • Funguje ping? Ping je plně v režii ethernet shieldu (W5x00) a měl by fungovat i když samotné Arduino vytuhne. Pokud ping funguje (ale Web UI ani Modbus TCP nikoliv), tak vytuhlo Arduino a problém bude v mém SW. Pokud nefunguje ani ping, tak bude problém v HW (respektive v Ethernet shieldu).
  • Na Arduinu máš statickou IP adresu nebo DHCP?

   
ReplyQuote
Page 26 / 29
Share: