Forum
Ahoj,
jsem ve fazi rozhodovani, ktereho vyrobce/reseni zvolim. Ted se snazim ziskat co nejvice informaci o Loxone.
Jakou podporu ma Loxone pro IP kamery (hlidani zahrady, prazdneho domu, intercom atp)? Mel jsem v planu resit nahravani pomoci NASu Synology, ale bylo by super, kdyby s tim Loxone umelo pracovat (napr. streamovat, kamery zapinat/vypinat podle scheduleru atp.).
Resil jste nekdo. Muzete me alespon nasmerovat?
Diky
Resil jsem podobne prani pro zakaznika. Jedine co loxone umi, je zobrazit aktualni stream z kamery. Nakonec jsme mu to vymluvili, ze je to blbost. Nekomplikoval bych si tim zivot. Na záznam se podivas 3x na začátku a pak az když se neco stane. Na livestream se obcas podivas. Kazdopadne bych to s loxone moc nepropojoval. Jen bacha, ty levne synology nezvaldaji vice kamer + potrebujes ty licence. ja snima nemam uplne dobe zkusneosti. QNAp je pry lepsi. Ja ale stejne preferuju primo NVR a ktomu kamery.
Já mám doma, Synology DS415+ a kamery se mi nejvíce osvědčily Vivotek a to zejména kvalitou obrazu, když jsem to porovnával třeba s D-Linkem je nesrovnatelně jiný level kvality, čemuž bohužel odpovídá i cena těchto kamer. Aktuálně mám propojeny 2 kamery, ale už mám objednány další 3, takže celkem budu mít 5 kamer. Vivotek mj má výrazně lepší SW ať už pro Android, nebo Windows.
S Loxone to mám zatím propojeno tak, že při odchodu (používám klávesnici k zabezpečovačce Paradox) případně z vizualizace android aplikace Loxone zakóduji barák, Paradox předá info do Loxone, ten zastřeží Paradox a přepne dům do režimu "Nikdo není přítomen". Současně s tím pomoci obyčejného Wake On Lan z Loxone posílám probuzení NASky Synology. Když jsem doma nepotřebuji nahrávat. To samé když jdu spát, přepínám na režim "Noční režim", kdy kromě obvodového zastřežení (okna, dveře, v budoucnu PIR zahrada) se NASka WoL také probouzí. Řeším však jak docílit opačného stavu. tzn. NASka se vypnula při odstřežení, tzn. když přijdu domů. Něco jako poslat příkaz opačný WoL tzn. pro vypnutí. Synology je postaveno na vlasní modifikaci Linuxu. Určitě to přes nějaký příkaz lze. Teď to řeším barbarsky časovačem v Synology, kdy vím, v kolik hodin už bývám ve všední dny doma a v tu dobu se NAS vypne. Ovšem neřeší to svátky, dovolené atd. Ve vizualizaci mám pak i tlačítko pro probuzení NASky kdykoliv. Využívám třeba v době, kdy jsem doma a chci si pustit nějaký film, či hudbu z NAS na TV, tablet atd..
Kdyby někdo měl zkušenost jak vypnout Synology přes http, či udp příkaz, budu rád za radu..
:DADA - QNAP na kamery IMHO neeee. SW synology na kamery je mnohem lepsi nez na QNAPU. Doma mam QNAP kvuli jinym vecem (AUDIO a VIDEO) a manipulace a kamerami, nahravani apod. je proti synology takove nedomrle...
Ad VIVOTEK kamery - souhlas, vyborne kamery, instalovano u nekolika zakazniku, nevim o nich. IMHO dobry pomer cena/vykon, vyborne vlastnosti za mizerneho osvetleni.
Co ovladani skrze ssh?
nebo nakonec loxone spínaná zásuvka, případně povolovat a zakazovat port lanky pres ssh nebo takneco
Já mám doma, Synology DS415+ a kamery se mi nejvíce osvědčily Vivotek a to zejména kvalitou obrazu, když jsem to porovnával třeba s D-Linkem je nesrovnatelně jiný level kvality, čemuž bohužel odpovídá i cena těchto kamer. Aktuálně mám propojeny 2 kamery, ale už mám objednány další 3, takže celkem budu mít 5 kamer. Vivotek mj má výrazně lepší SW ať už pro Android, nebo Windows.
S Loxone to mám zatím propojeno tak, že při odchodu (používám klávesnici k zabezpečovačce Paradox) případně z vizualizace android aplikace Loxone zakóduji barák, Paradox předá info do Loxone, ten zastřeží Paradox a přepne dům do režimu "Nikdo není přítomen". Současně s tím pomoci obyčejného Wake On Lan z Loxone posílám probuzení NASky Synology. Když jsem doma nepotřebuji nahrávat. To samé když jdu spát, přepínám na režim "Noční režim", kdy kromě obvodového zastřežení (okna, dveře, v budoucnu PIR zahrada) se NASka WoL také probouzí. Řeším však jak docílit opačného stavu. tzn. NASka se vypnula při odstřežení, tzn. když přijdu domů. Něco jako poslat příkaz opačný WoL tzn. pro vypnutí. Synology je postaveno na vlasní modifikaci Linuxu. Určitě to přes nějaký příkaz lze. Teď to řeším barbarsky časovačem v Synology, kdy vím, v kolik hodin už bývám ve všední dny doma a v tu dobu se NAS vypne. Ovšem neřeší to svátky, dovolené atd. Ve vizualizaci mám pak i tlačítko pro probuzení NASky kdykoliv. Využívám třeba v době, kdy jsem doma a chci si pustit nějaký film, či hudbu z NAS na TV, tablet atd..
Kdyby někdo měl zkušenost jak vypnout Synology přes http, či udp příkaz, budu rád za radu..
Vypínání synology ? Třeba takto 🙂
Přes spínanou zásuvka přes Loxone to nebude možné. I vzhledem k tomu, že NAS Synology mám napojený na UPSku. Takže když bych zapnul/vypnul zásuvku, NASka automaticky přeskočí na napájení z baterie UPSky.
Jen pro info , na UPSku mám připojeno i napájení Loxone miniserveru + Poe switch kterým napájím IP kamery + router. To vše pro případ, že by někdo chtěl krást a vyhodil pojistky. Nadále pak bude fungovat nahrávání z kamer na NAS a rovněž bude funkční ADSL modem/router společně s Loxone a pošle upozornění v případě alarmu. Na NASce mám nastaveno posílání mailu v případě, že se odpojí některá z kamer, nebo když v případě výpadku proudu přepne na napájení UPSky (stává se když v ulici vypnou proud)
Zapínání přes virtuální výstup a WoL již mám, ale vyzkouším ten návod jak poslal Kolda na Shotdown. Koldo díky za tip ! Hledal jsem něco podobného dlouho, ale neúspěšně. Toto vypadá nadějně.
Tak potvrzuji funkčnost. Dle návodu od Koldy jsem zmodifikovat soubory v Linuxu přes SSH na NASce, do Loxone vložil virtuální výstup. Nyní mohu NASku vypínat buď ručně přes Loxone aplikaci, případně se vypíná vždy při odstřežení.
Ještě jednou díky Koldo !
Zpět ke kamerám. Nebylo by špatné vytvořit databázi URL s cestami k video streamu nejrůznějších výrobců kamer ať se to nemusí hledat po všech čertech.
Nastavoval jste někdo do vizuzalizace link na stream RTSP? Video přes RTSP by mělo být plynulejší, než přes mjpeg, nebo .video.jpg V programech pro android např. ke kamerám Vivotek je stream plynulý, ale když se dívám na stream ze stejné kamery přímo z Loxone aplikace, je to sekané. Zřejmě právě proto, že originál aplikace Vivotek využívá RTSP a v loxone mám nastaveno: "http://ip_adresa/cgi-bin/viewer/video.jpg"
Jinak by konečně v Loxone mohli upravit v aplikaci možnost otočit obraz z kamery, když se otočí displejem telefonu/tabletu, nebo přidat podporu maximalizace obrazu na celou obrazovku popřípadě podporu zoomování.
🙂
No u toho nasu je to jasné - odstřežím tak ho vypnu. Také jsem to tak chtěl ale nakonec mi běží nonstop.
Zkoušeli jste do Loxone configu vkládat link začínající rtsp://....live2.sdp ?
V Loxone ne to nelze, vždy při uložení to před rtsp vloží http a tak je link ve vizualizaci nefunkční. Vypadá to pak třeba takto:
http://rtsp://192.168.1.xx:1026/live2.sdp
Nelze to přes blok Ovládání dveří i Adresa. Je nějaké jiné řešení dostat rtsp stream do vizualizace?
Obávám se že ne. 🙁
Napadá me jen se připojit n miniserver přes FTP, a soubor s configem otevřít upravit a uložit splátky. Restartovat
Zdar, poraďte mi někdo, přes jaký blok dosáhnu toho, aby se mi přes loxone appku zobrazil stream z kamery 🙂 Dáda tu psal že to nějak dělal.. Díky
Přes blok ovládání dveří 🙂