Forum

Forum

Loxone a Apple Home...

Notifications
Clear all

Loxone a Apple Homekit + Zkratky = nemožnost otevřít bránu?!

11 Posts
5 Users
1 Reactions
1,397 Views
(@mikrotom)
Estimable Member
Topic starter  

Ahoj všem. Pomalu jsem se dostal k propojení LMS s Homekitem a narazil hned u první funkcionality. Chtěl jsem jenom otevřít vjezdovou bránu při příjezdu autem s Carplay. A zjistil jsem následující:

1) Bloky Brána, okna atd. byly z integrace s Homekitem odstraněny Loxonem již v létě 2022. Tisková zpráva zde. Důvod se nikdo neobtěžoval vysvětlit.

2) Řešilo se to prý přes Apple Zkratky, nicméně ty od některé z posledních aktualizací iOS 18 přestaly fungovat, protože prý Apple blokuje zkratky pro home automation, aby jim to nekanibalizovalo Homekit. K tomuhle stavu není na stránkách Loxone nikde ani slovo. Zvesela tam reziduují dnes již nefunkční návody, jak si to řešit Zkratkami.

Takže teď to pravděpodobně nejde zprovoznit nijak. Se fakt poseru. Dvě renomované firmy v oboru a nejsou schopny dát do kupy banální funkcionalitu 🙁

kobra23
(@kobra23)
Member

Nevím jak ted, ale ja to delal uz kdysi a doted to mne i zene funguje.

Ona pouziva jen Apple Watch a ja Carplay, Siri v Apple Watch nebo Zkratky v mobilu.

ReplyQuote
(@mikrotom)
Estimable Member
Topic starter  

Existující zkratky údajně fungují. Nelze vytvořit nové - aplikace Zkratky už vůbec provedené kroky z app Loxone nezobrazí / nepřevezme. Já žádné existující nemám, tak mám smolíka. 

ReplyQuote
 Dav
(@dav)
Estimable Member

Ja som toto vyriesil dvomi blokmi “switch”, kedze homekit nevie push-button. Jeden na otvorenie a druhy na zatvorenie brany. Po aktivacii vypinam cez delayed pulse.

mikrotom reacted
ReplyQuote
(@mikrotom)
Estimable Member
Topic starter  

@dav ano, přesně tato myšlenka mi letěla včera hlavou. Přijdu si ovšem jak v blbinci 🙁

ReplyQuote
(@vladoksk)
Eminent Member

Po poslednom update iOS uz asi najjednoduhsi sposob ako otvorit branu je :

1. v loxone - urobeny virtualny vstup - "brana" (nadrotovane na rele na branu)

2. home kit pridat do lonoxu

3. v home kit pridat prislusenstvo "brana"

4. v appke skratky 

- prepnut sa dolu v strede na "automatizacia" a pak hore na pravo " + "

- naskenovat Rfid cip (125khz)

- dolu zo zoznamu vybrat "Domacnost" (homekit)

- pak vybrat "prepnut prislusenstvo alebo scenu"

- a klik na "vybrat" a tam oznacit "brana" z home kitu

automatizacia je hotova, este je mozne po rozkliknuti si jej nastavit "spustit po potvrdeni" aby sa nespustalo ked nechtiac zdetekuje cip.

Funguje to u mna v praxi tak, ze pozriet na telefon aby sa cez face ID odomkol hore zamok a pak iba prilozim telefon k cipu. Pak vypise iba oznam ze bola spustena automatizacia v skratkach a vsetko ide ako oci.

Dakedy davnejsie to bol problem cele, lebo to nevidelo do homekitu (spon mne sa to nepodarilo nikdy) viem ze to poniektory obchadzali cez rovnaku verejnu IP ako mali pouzitu aj interne co mne sa nepacilo.

snad niekomu pomoze..

ReplyQuote
(@mikrotom)
Estimable Member
Topic starter  

@vladoksk psal jsem o otevření brány hlasovým pokynem v autě skrze Siri a Carplay. A to když jsem asi 500 metrů od domova. Příjezdová sekvence otevírá bránu na pozemek, pak garážová vrata, rozsvěcí světla, disarmuje alarm, rozbíhá teplovodní zpátečku (která spí při opuštěném domu) atd.

Nakonec jsem to obešel bastlem alá @dav - blok vypínač, který následně sám sebe resetuje delay impulsem. Nechápu, proč nejde do Homekitu napojit tlačítko. 

Tušíte vůbec někdo proč Loxone v létě 2022 odstranil z možnosti propojit na Homekit bloky brána, osvětlení, střešní okna, atd?

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Loxone nesplnil nejake certifikacni pozadavky Apple na zabezpeceni.

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

Oni to tam měli a nějakým haluzem jim to Apple schváli. Pak najednou na to ale přišel a horko těžko řešili, aby jim celou aplikaci Loxone neodstranili ze storu.

ReplyQuote
(@mikrotom)
Estimable Member
Topic starter  

Jakože smíš přes Apple Homekit ovládat světla, klimatizaci, žaluzie, ale už ne otevírání brány, vrat od garáže nebo oken, ty ty ty, to už je moc nebezpečný! To je ryzí blázinec…

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

takovy jsou restrikce applu

ReplyQuote
Share: