Forum
@smotek7
Postupoval jsem podle tabulky
v dokumentaci + vzorového příkazu, nicméně vyzkouším i to co zmiňuješ, mohlo by to taky tak být.
CRC tedy ok, tím se nebudu trápit.
@dusanmsk Jako ano, kdybych se nemotal kolem IT a neznal alespoň základní souvislosti jsem bez šance. Na druhou stranu neměl bych asi ani chytrou domácnost a když, tak se všema orig doplňkama montovanou partnerem. Takhle mě to sice stojí, čas, nervy, ale nastavuju to jen jednou (snad) :-D.
To co jsem tu nenapsal je, že s tim chci ovládat světla, takže až to nastavim, tak zjistim, že je to blbost kvůli zpoždění :-D, nebo vypadávání a dalším neduhům o kterých ještě nevím, který mi napíšete a skončí to taky na závlahu.
Představa byla Quido DI vstup 100 a tyhle levné relé na Modbusu (ten sem pořídil hlavně kvůli rekuperaci Atrea, to bude za rok další sranda až to budu integrovat).
A v poslední řadě koukám po tomhle, ale to až se prokoušu přes světla a topení.
https://www.aliexpress.com/item/4000013917924.html?spm=a2g0o.detail.0.0.496a2DJo2DJoWx&mp=1
@smotek7
DMX mám pořád otevřené, dám ho asi k ledkám a k hlavnímu osvětlení budu řešit spíš 220V a ovládání na stisky. Teprve budu testovat. Ten modbus jsem pořizoval primárně kvůli řízení rekuperačky, světla budou bonus a nebo je dám na ten DMX, přípravu na to budu dělat taky.
Jinak díky měl jsi pravdu, je to 256 a 512. Relé žijí :-). Teď mě čeká se naučit v configu abych posílal při stisku 256 a 512. Už se tim nějak proklikám. Nejdůležitější je, že přes Modbus Extension, lze připojit tuto čínskou levnou desku. Má odpolední teorie byla správná. FUNGUJE, mám radost.
@ansuz - zaujalo mě: Datový typ - 16 bez podpisu
asi by chtělo lépe než Translator použít selský rozum, unsigned znamená v tomto kontextu bez znaménka (čili bez mínus), prostě jen kladné hodnoty...
Pro všechny začátečníky tápající v Modbusu - napsal jsem sérii článků na mém blogu, věřím, že přehledně a jednoduše, vše je ověřeno v praxi. Spoustu zařízení Loxone se dá nahradit něčím jiným, levnějším, ale přesto fungujícím. Do komerčních instalací doporučuji striktně nativní Loxone řešení, tohle je pro spíš pro zábavu (i když, proč dávat za venkovní čidlo 4000,- když můžu za stejné dát 400,-?)