Forum

Forum

Externí moduly na z...

Notifications
Clear all

Externí moduly na zvýšení počtu vstupů/výstupů

512 Posts
48 Users
56 Reactions
119.1 K Views
l.adamek
(@l-adamek)
Prominent Member

Cilem nebylo hledat nedokonalosti MSK reseni. Mne proste vubec nenapadlo, ze by rozdilne zdroje mohly byt problem (tak dalece moje elektro znalosti nesahaji).

Mel jsem to udelane tak, ze

- jeden velky 24V zdroj krmil vse po dome: cidla ve dverich, oknech, PIRka, vypinace atp.

- dalsi mensi 24V zdroj krmil jen veci v rozvadeci: Loxone, MSK NoLoxone reseni, arduina pro DMX a 1Wire.

Ted jsem to po domluve s msk upravil tak, ze NoLoxone Input krmi stejny zdroj jako cidla po dome a je po problemu.

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Mna by to tiez nebolo nikdy napadlo. Ani prvotne nakreslenie schemy s 2 zdrojmi na prvy pohlad nic neukazalo, resp. na nic som neprisiel. Az potom ma napadlo, ze schema nezohladnuje dlzky jednotlivych okruhov a potom ma napadla zemna slucka. Ale je to len teoria.

Hlavne ze je problem (snad) vyrieseny.

ReplyQuote
(@kotrmelec)
Trusted Member

Zdravím, po delší době sem taktéž přispěju nějakou zkušeností. 
V týdnu mi došla deska od Kincony, konkrétně T16M je to deska s 16 vstupy a 16 mosfetovými výstupy + 1W 6x vstup a RS485 sběrnici. 
Zatím to není v ostrém provozu, spíše jsem rozjížděl propojení s loxone a testoval jak se to chová. Opravdu jsem byl příjemně překvapen jak vše frčí a je jednoduché propojit samotný loxone s deskou. Vše běhá po UDP a nezpozoroval jsem nějaký větší problém či prodlevu apod. Jediné co mi teda nejede zatím, nepropisují se mi hodnoty z 1W teploměru do loxone. je tam na to spešl příkaz ale na UDP monitoru nevidím že by něco běhalo, kdežto ve správě desky teplotu vidím. Napsal jsem na podporu tak uvidím co mi k tomu řekne.

Cenově to vycházelo 2000 deska + poštovné a já bral ještě jejich čidla pohybová, ty jsem ještě netestoval. Ale měly by to být by default 24V právě proto jsem je bral, cenově vycházej 280 za jedno. 
Plánuji to použít v garáži, tak jakmile budu mít v ostrém provozu tak dám vědět zda to nemá nějaké větší nedostatky, ale vzhledem k ceně a rozměrům je to dle mého super kauf, tak kdyby jste se někdo rozhodovali tak můžu zatím doporučit.

ReplyQuote
(@pitrsonek)
Trusted Member

@kotrmelec Dobrý den, super report. Prosím odkaz na čidla by nebyl? Děkuji

ReplyQuote
(@ansuz)
Eminent Member

Ahoj, já to řeším tímto https://www.grownature.cz/cs/266-automatizace-io-moduly , nebo https://elektro.bazos.cz/inzerat/202771607/di-64-digitalni-vstupy-pro-loxone.php Robustní řešení přes Modbus TCP, 20ms odezva. Jsem spokojený :-), funguje, loguje, samo naběhne při výpadku.

mareko reacted
ReplyQuote
(@pitrsonek)
Trusted Member

ReplyQuote
(@ansuz)
Eminent Member

@pitrsonek Jj to je ona, akorát ne za 2500, ale za 3 000 ještě je třeba připočítat poštovné + další jako je DPH a clo + napsaný program do loxonu, je to v podstatě náhrada za quido ale za jiné peníze + záruka. Ale jinak když umíte kódit tak ušetříte, to pak lze i s Arduinem jak má msk.

This post was modified 1 year ago 3 times by ansuz

ReplyQuote
(@kotrmelec)
Trusted Member

@pitrsonek čidlo tady - https://www.aliexpress.com/item/32984070351.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.6.ec161802QW93Hh

deska - https://www.aliexpress.com/item/1005008465841191.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.ec161802QW93Hh

Na alíku už je DPH v ceně, takže jen poštovné je potřeba počítat. CLO jsem neplatil, to asi záleží kolik objednáte naráz zboží, ale limit je myslím 150 EUR a od 22 eur dáváte nějaké prohlášení, ale ani to po mě nikdo nechtěl.

ReplyQuote
(@pepe15)
New Member

Po Update na Loxone 16.06.10 mi prestalo fungovat zasielanie UDP paketov na Railduino. Mate rovnaku skusenost? Prijem paketov ide. 

ReplyQuote
(@smotek7)
Member

Railduino nemam, ale na FB bo odkaz na riesenie, ze v16 nema myslim broadcast a treba presnu IP.
Ak sa pozres na stranku vyrobcu tak ti hned jednu capne medzi oci velky banner.

pepe15 reacted
ReplyQuote
(@macomadr)
Active Member

@budulinek Ahoj, právě řeším osazení krbu servem Damper tree, nemáš prosím navíc nějakou osazenou desku? Ještě bych měl k programu pár dotazů, dáš mi na sebe prosím nějaký kontakt? Díky

ReplyQuote
(@smotek7)
Member

@macomadr asi si sa pomylil , Budulinek asi dosky neosadzal. Aku dosku potrebujes?

ReplyQuote
(@macomadr)
Active Member

@smotek7 Takovou kde budu mít tři diody a výstup na bzučák, vstup na tlačítko manuálního ovládání

ReplyQuote
(@smotek7)
Member

@macomadr ale to si asi zamyslal dosky od MSK. 

ReplyQuote
(@macomadr)
Active Member

ReplyQuote
Page 34 / 35
Share: