Forum
HW mam po jednom kuse osadeny na testovanie.
Podlamna netreba SW riesit , ten sa vyriesil sam.
Musim si to len overit.
https://espeasy.readthedocs.io/en/latest/Plugin/P009.html
@dusanmsk takze je to tak jak som si myslel. SW sa "spravil" sam.
Funguje to. Skusal som teda IN , OUT by mala byt brnkacka.
A bude to fungovat v principe na hociakom HW s ESP32 v kombinacii s MCP23017.
Teraz mam WT32.
Dobra sprava. Otazkou je, ci ide v esp easy na mcp v rezime out nejak docielit, ze ked nepride udp paket do nejakej doby, tak vystup vypne. Vsetky moje firmware maju poistku, ze stav ON musi chodit udp-ckom periodicky pre pripad, ze sa rozpadne spojenie. A ked nepride do nejakej doby, tak sa vystup vypne.
@dusanmsk cize ty posielas periodicky s Loxone stav?
Skor by slo periodicky posielat aktualny stav do Loxone.
Ale to je podla mna strasna komplikacia.
Ano, na udp vystupoch mam 30 sek opakovanie. Pokial do 40 sec nepride znovu 'ON', tak je to OFF. U mojich novsich firmware to ide dokonca nastavit per port na akekolvek cislo a zaroven ide nastavit periodicke posielanie PING z loxone na dosku, kludne po sekunde, takze doska sa do 2s dozvie, ze je nejaky problem v komunikacii a moze reagovat (vacsinou ALL OFF).
Je to poistka, nechces nechat bezat tyzden cerpadlo v studni len z dovodu, ze ti na dovolenke pocas zavlahy chcipol ethernet switch.
Tu konfigurovatelnost som tam zaviedol kvoli doske co mam v zahradaku, ta je spojena cez wifi a mam tam blby signal (60% packet loss), takze tam mam nastavenych 240 sekund na vypnutie a opakujem po 30 sec, takze packet sa moze stratit 7x z 8. Jedna sa o filtraciu k bazenu, tak takto dlhe intervaly nevadia.
u toho esp easy spolu s MCP23017 by to periodické zasílání pro výstup šlo řešit přes command MCPLongPulse kde si nadefinuju jak dlouho má danej stav být on nebo off. např 60s a opakovat ho každých 20/30s.
Ahoj.
Bylo by prosim mozne do toho softu nahlednout? Pro inspiraci, urcite to bude uz vychytanejsi, nez kdybych to zacal psat sam 😇
Daco sa da odkukat tu: https://github.com/dusanmsk/relayduino-esp32/blob/master/src/OutputBoard.cpp
Ale je to proste obecny algoritmus. Pride mi "ON", zapnem a pustim si timer aby som dal OFF pokial mi do 30 sec nepride dalsi ON. Pripadne varianta bez timerov - spravim si pole o 32 polozkach (mam 32 rele). Ked mi pride ON na rele 3, dam na 3. poziciu cislo 30. Niekde bokom mi bezi thread co kazdu sekundu znizi vsetky polia o 1 - a tie co dosiahnu 0 vypne.
Ale cely tento ansabl som vlastne nikdy nenasadil, zahodil a napisal to v micropythone, ktory mi bezi cca pol roka v zahradaku. Princip je ale ten isty.