X
Forum

Forum

Externí moduly na z...

Notifications
Clear all

Externí moduly na zvýšení počtu vstupů/výstupů

473 Posts
43 Users
44 Reactions
97.3 K Views
(@smotek7)
Member

HW mam po jednom kuse osadeny na testovanie.
Podlamna netreba SW riesit , ten sa vyriesil sam.
Musim si to len overit.
https://espeasy.readthedocs.io/en/latest/Plugin/P009.html

ReplyQuote
(@smotek7)
Member

@dusanmsk takze je to tak jak som si myslel. SW sa "spravil" sam. 
Funguje to. Skusal som teda IN , OUT by mala byt brnkacka.
A bude to fungovat v principe na hociakom HW s ESP32 v kombinacii s MCP23017.
Teraz mam WT32.

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Dobra sprava. Otazkou je, ci ide v esp easy na mcp v rezime out nejak docielit, ze ked nepride udp paket do nejakej doby, tak vystup vypne. Vsetky moje firmware maju poistku, ze stav ON musi chodit udp-ckom periodicky pre pripad, ze sa rozpadne spojenie. A ked nepride do nejakej doby, tak sa vystup vypne.

ReplyQuote
(@smotek7)
Member

@dusanmsk cize ty posielas periodicky s Loxone stav?
Skor by slo periodicky posielat aktualny stav do Loxone.
Ale to je podla mna strasna komplikacia.

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Ano, na udp vystupoch mam 30 sek opakovanie. Pokial do 40 sec nepride znovu 'ON', tak je to OFF. U mojich novsich firmware to ide dokonca nastavit per port na akekolvek cislo a zaroven ide nastavit periodicke posielanie PING z loxone na dosku, kludne po sekunde, takze doska sa do 2s dozvie, ze je nejaky problem v komunikacii a moze reagovat (vacsinou ALL OFF).

Je to poistka, nechces nechat bezat tyzden cerpadlo v studni len z dovodu, ze ti na dovolenke pocas zavlahy chcipol ethernet switch.

Tu konfigurovatelnost som tam zaviedol kvoli doske co mam v zahradaku, ta je spojena cez wifi a mam tam blby signal (60% packet loss), takze tam mam nastavenych 240 sekund na vypnutie a opakujem po 30 sec, takze packet sa moze stratit 7x z 8. Jedna sa o filtraciu k bazenu, tak takto dlhe intervaly nevadia.

This post was modified 3 months ago 3 times by msk

ReplyQuote
(@hanssez)
Active Member

u toho esp easy spolu s MCP23017 by to periodické zasílání pro výstup šlo řešit přes command MCPLongPulse kde si nadefinuju jak dlouho má danej stav být on nebo off. např 60s a opakovat ho každých 20/30s.

msk reacted
ReplyQuote
(@roman-w)
Active Member

@dusanmsk 

Ahoj.

Bylo by prosim mozne do toho softu nahlednout? Pro inspiraci, urcite to bude uz vychytanejsi, nez kdybych to zacal psat sam  😇 

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Daco sa da odkukat tu: https://github.com/dusanmsk/relayduino-esp32/blob/master/src/OutputBoard.cpp

Ale je to proste obecny algoritmus. Pride mi "ON", zapnem a pustim si timer aby som dal OFF pokial mi do 30 sec nepride dalsi ON. Pripadne varianta bez timerov - spravim si pole o 32 polozkach (mam 32 rele). Ked mi pride ON na rele 3, dam na 3. poziciu cislo 30. Niekde bokom mi bezi thread co kazdu sekundu znizi vsetky polia o 1 - a tie co dosiahnu 0 vypne.

Ale cely tento ansabl som vlastne nikdy nenasadil, zahodil a napisal to v micropythone, ktory mi bezi cca pol roka v zahradaku. Princip je ale ten isty.

This post was modified 3 weeks ago by msk

ReplyQuote
Page 32 / 32
Share: