díky za připomenutí. Když jsem se snažil dekódovat nápis na rubu senzoru z fotografie a surfoval po webu, tak jsem narazil na následující švýcarskou firmu, a tak zasílám pro informaci:
Postavili desku na SCD30 a doplnili. Dle sekce 5.3 v manuálu uvádí, že každý modul má unikátní sériové číslo, což by řešilo výše diskutovanou limitaci danou výrobcem. Doplnili USB a programovací knihovny. Je to však již nad rámec toho, co bychom potřebovali a cena je taktéž skoro EUR 180.
Ano, momentalne navrhujem novu verziu. Ktora bude mat rovnake rozmery a bude v rovnakej krabicke, len som tam pomenil par veci.
Pribudne:
Napajanie senzora bude na 24V miesto 5V
Na doske plosnych spojov bude maly procesor, ktory sa bude starat o komunikaciu s loxonom. Bude mozne teda nastavit modbus adresu (aby mohlo byt na jeden modbus extension pripojenych viacej senzorov), Zmenit baudrate + bude to merat napatie na napajani 24V.
Tym, ze tam bude pozity mikrokontroler, tak by bola moznost upravit firmver tak aby to komnikovalo namiesto s modbus extension s rs485 extension. Len na to by si bud musel sam preprogramovat firmver, alebo by som to musel urobit ja a to ti neviem slubit ci na to budem mat cas. Ina moznost komunikace so senzorom nebude.