Forum

Forum

Notifications
Clear all

1-wire senzory

163 Posts
28 Users
13 Reactions
56.7 K Views
kobra23
(@kobra23)
Member

Já vždy jen na Ali a v pohodě. Všechny měří s rozdílem 0,1°C. Ale už je to nějakou dobu zpátky. Teď mám na cestě další, tak jsem zvědav. Doteď jsem měl trubičkové (do jímky), teď chci zkusit plasťáky.

ReplyQuote
(@sundevil)
Estimable Member

Pokud to koupil na ali tak si sam odpovedel proc mu to nefunguje.

ReplyQuote
(@skindr)
Estimable Member

Pro zajímavost, mám dva moduly. První rok starý aktualizovaný na nejnovější verzi, načte bez potíží čidla, ale do 10 minut se rozpálí a nefungují. 1 wire modul koupený před měsícem s aktuálním firmware čidla vůbec nenačte. U jednoho se to podařilo, ale neměřilo teplotu.

Vracím se tedy k dotazu, odkud máte čidla do podlahy Vy?

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Já kupoval tady.

Ale bylo to v říjnu 2016. Jediný problém byl, že neseděly barvy vodičů , ale to jsem porešil a zatím spokojenost.

Chystám se na další nákup, ale budou 3 metry dlouhé, abych to z podlahy dostal v jednom kuse do krabičky od vypínače.

ReplyQuote
radek
(@radek)
Prominent Member
Topic starter  

Já jsem kupoval taky z Ali (cca. 10ks) 3-vodičový verze s kabelem tuším 6m (dával jsem do podlahy). Všechny mi fungují bez potíží (otázka jen s jakou přesností)...

ReplyQuote
(@sundevil)
Estimable Member

gme.cz  je to prilis dulezita vec nez bych to kupoval na ali.

koupis na ali a pak oprava bude stat vic nez ustris. 

rozpali se ti chytne ti barak ale usetril si 50 kc

ReplyQuote
radek
(@radek)
Prominent Member
Topic starter  

Tak je to o tom, na co to potrebujes. Já podle toho nic neřídím, jde čistě o informativní hodnoty, proto jsem se toho ali nebál. Ale protože sem zalíval do podlahy před položením jsem je vyzkoušel nejdřív na stole jestli jedou.

ReplyQuote
(@skindr)
Estimable Member

Máte 1wire od Loxone nebo používáte jiného výrobce.

Zkoušel jsem i parazitní zapojení a to se nechytalo vůbec.

ReplyQuote
radek
(@radek)
Prominent Member
Topic starter  

Mě Loxonácký 1-wire hodně blbne (jednou za čas vypadnou nějaký čidla). Dlouho jsem si s tím hrál, ale bez úspěchu. Až jsem podle návodu tady rozchodil 1-wire přes Arduino a po něm mi to frčí nádherně - žádný výpadky, rychlá odezva. Naprostá spokojenost.

ReplyQuote
(@sundevil)
Estimable Member

to zd ti to nefungovalo nemudelo nyt loxonem ale 100 vecma. napriklad hodne cidel, spatna kabelaz a mnoho dalsiho.

na podlahovku je duper toto shop

je tam velky kondik a jeste ti to kontroluje vetev 

Jen si musis trochu pohrat pajeckou ale funguje to skvele

cidla pouzivam tyto vcetne vlhkosti shop 

vze ti zasle i do cz za par euro. koupil jsem si i plosnaky na vic kdyby to prestal delat. stoji taky par euro

ReplyQuote
(@skindr)
Estimable Member

Žádná kabeláž, čidlo přímo na svorky. Jen test toho co jsem koupil.

ReplyQuote
(@sundevil)
Estimable Member

to je zajimave

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Otazka - dodnes som to nijak neriesil, ale ako v loxone nakonfigurovat, ze ked mi nejake 1wire cidlo "zmizne" (porucha kabelaze, umre, cokolvek sa s nim stane), tak sa to v loxone nejak dozviem? Momentalne to funguje tak, ze tam ostane posledna znama hodnota, co je absolutne nepripustne.

ReplyQuote
(@sundevil)
Estimable Member

jake senzory?

samostatne ds18b20 nebo nejake takove kde mas DS2438+ plus vlhkostni HIH-5031 nebo HIH-5030 atd? Jako napriklad tady?

shop nebo shop 2

ReplyQuote
 nksh
(@nksh)
Reputable Member

Posted by: msk

Momentalne to funguje tak, ze tam ostane posledna znama hodnota, co je absolutne nepripustne.

V mistnostech kde to delalo problemy jsem slavnou 1wire nahradil Xiaomi teplomerama. Ale to jsi asi slyset nechtel 😀

Jinak muzes nastavit defaultni hodnotu kterou to ma mit pri vypadku. Ale je to hodne kostrbate.

ReplyQuote
Page 3 / 11
Share: