Forum
Já vždy jen na Ali a v pohodě. Všechny měří s rozdílem 0,1°C. Ale už je to nějakou dobu zpátky. Teď mám na cestě další, tak jsem zvědav. Doteď jsem měl trubičkové (do jímky), teď chci zkusit plasťáky.
Pokud to koupil na ali tak si sam odpovedel proc mu to nefunguje.
Pro zajímavost, mám dva moduly. První rok starý aktualizovaný na nejnovější verzi, načte bez potíží čidla, ale do 10 minut se rozpálí a nefungují. 1 wire modul koupený před měsícem s aktuálním firmware čidla vůbec nenačte. U jednoho se to podařilo, ale neměřilo teplotu.
Vracím se tedy k dotazu, odkud máte čidla do podlahy Vy?
Já kupoval tady.
Ale bylo to v říjnu 2016. Jediný problém byl, že neseděly barvy vodičů , ale to jsem porešil a zatím spokojenost.
Chystám se na další nákup, ale budou 3 metry dlouhé, abych to z podlahy dostal v jednom kuse do krabičky od vypínače.
Já jsem kupoval taky z Ali (cca. 10ks) 3-vodičový verze s kabelem tuším 6m (dával jsem do podlahy). Všechny mi fungují bez potíží (otázka jen s jakou přesností)...
gme.cz je to prilis dulezita vec nez bych to kupoval na ali.
koupis na ali a pak oprava bude stat vic nez ustris.
rozpali se ti chytne ti barak ale usetril si 50 kc
Tak je to o tom, na co to potrebujes. Já podle toho nic neřídím, jde čistě o informativní hodnoty, proto jsem se toho ali nebál. Ale protože sem zalíval do podlahy před položením jsem je vyzkoušel nejdřív na stole jestli jedou.
Máte 1wire od Loxone nebo používáte jiného výrobce.
Zkoušel jsem i parazitní zapojení a to se nechytalo vůbec.
Mě Loxonácký 1-wire hodně blbne (jednou za čas vypadnou nějaký čidla). Dlouho jsem si s tím hrál, ale bez úspěchu. Až jsem podle návodu tady rozchodil 1-wire přes Arduino a po něm mi to frčí nádherně - žádný výpadky, rychlá odezva. Naprostá spokojenost.
to zd ti to nefungovalo nemudelo nyt loxonem ale 100 vecma. napriklad hodne cidel, spatna kabelaz a mnoho dalsiho.
na podlahovku je duper toto shop
je tam velky kondik a jeste ti to kontroluje vetev
Jen si musis trochu pohrat pajeckou ale funguje to skvele
cidla pouzivam tyto vcetne vlhkosti shop
vze ti zasle i do cz za par euro. koupil jsem si i plosnaky na vic kdyby to prestal delat. stoji taky par euro
Žádná kabeláž, čidlo přímo na svorky. Jen test toho co jsem koupil.
to je zajimave
Otazka - dodnes som to nijak neriesil, ale ako v loxone nakonfigurovat, ze ked mi nejake 1wire cidlo "zmizne" (porucha kabelaze, umre, cokolvek sa s nim stane), tak sa to v loxone nejak dozviem? Momentalne to funguje tak, ze tam ostane posledna znama hodnota, co je absolutne nepripustne.
Momentalne to funguje tak, ze tam ostane posledna znama hodnota, co je absolutne nepripustne.
V mistnostech kde to delalo problemy jsem slavnou 1wire nahradil Xiaomi teplomerama. Ale to jsi asi slyset nechtel 😀
Jinak muzes nastavit defaultni hodnotu kterou to ma mit pri vypadku. Ale je to hodne kostrbate.