Forum
Ahoj,
vetsinu svetel mam rizene pomoci DMX, takze jejich rizeni je super.
Problem nastava u takovych tech malych svitidel jako jsou detske lampicky u postele (treba Ikea oblacek), lampicky na pracovnich stolech atp.
Neresil jste uz nekdo, jak tyto svitidla "zinteligentnit", tedy mit moznost je vypnout/zapnout nadrizenym systemem? Napriklad aby sly treba vsechny vypnout pri prechodu do rezimu nepritomnost?
Do techto malych svetel nejdou dat zigbee zarovky, protoze zdroj svetla maji ruznym zpusobem zaintegrovany napevno.
Zkousel jsem hledat dratove zigbee vypinace, kterymi bych nahradil ty stavajici. Ale zde je problem, ze co lampicka, to jine napeti.
Takze jedine co me napadlo je zigbee zasuvka, bezdratovy zigbee vypinac a idealne se zbavit original dratoveho vypinace. Ale to zacina byt dost o*er.
Nevymyslel jste nekdo neco chytrejsiho/rozumnejsiho.
Mam to v mojom zozname asi 4 roky. Ale stale je to na cca 87. mieste.
ja takto resim detske lampicky, protoze je nechavaji dost casto rozsvicene po odchodu z pokojicku do skoly atd, takze na nich mam lidl zigbee zasuvky a tim je pres den vypinam a k veceru pak zase zapnu.
Neni to uplne idealni, ale resi to 80% problemu, kdy potrebuju aby to tam nesvitilo cely den. Ovsem nejaka varianta chytreho vypinace by byla uplne genialni.
Ja som mal plan do Ikea cerzky transplantovat tento zigbee dimmer, ale na zigbee uz nemam chut.
Tak presne na tento "cable switch" jsem se dival, ale je pouze na 5V.
Ikea lampicky jedou na 24V, lampicky na stole jedou na 230V a a zdroj maji az v tele.
Zigbee mi u techto nedulezitych veci nevadi, spis chci aby ovladani bylo intuitivni a komfortni i pro prcky.
A presne jak pise Ludek, decka proste nechavaji rozsvicene vsechno a uplne pravidelne.
Já v popisu vidím i 24V, objednal jsem na zkoušku single color. Ty kurvy čínský po přihlášení zvedly cenu na 9,93USD a ještě přidaly dopravu, na nový login zůstává free shipping a cena 3,93USD, tak jsem to objednal na manželku 😎
ja pouzivam zopar veci zigbee ikea a taktiez LED pasiky ORMANÄS. Vsetko funguje celkom spolahlivo
@pa-v-el Muzes poslat odkaz na tu 24V variantu. Jsem slepy, nebo to prede mnou cinani schovavaji.
Rozklikl jsem odkaz od smotka v popisu je uvedeno:
Voltage: DC5V-24V.
je zajímavé že teď už mi číňan píše "This product can't be shipped to your address."
EDIT: Mají to nějaký rozbitý už se ani nelze přihlásit.
uz mi ten odkaz taky nejede, rano fungoval ok. zrejme jste vykoupili cely sklad 🙂
@pa-v-el ty si to pokazil.
Podlamna sa nieco stalo ked to objednal.
Ja som to kupoval 2022 cena 9,15€ a odvtedy ten odkaz fungoval.
Vecer se jim to rozjelo, takze jsem objednal par techto:
https://vi.aliexpress.com/item/1005002805229757.html
Jak dorazi, tak dam vedet, jak se zadarila integrace do Ikea detskych lampicek.
Tak mi dosly ty 5-24V Tuya switche z ali a podarilo se je zaintegrovat do Ikea detske lampicky:
S cim ma trochu problem je integrace do Loxone, resp. informovani bloku 'Ovladani osvetleni' o stavu vypinace.
Ten sice posila state={ON, OFF}, ale vstup Lc* nereaguje na zmenu stavu (0=off, 1=on), ale na signal (1=on, 0=nic, 1=off ...),
takze jsem zatim neprisel na to, jak mit tento vypinac funkcne "naroubovany".