Forum

Forum

Zakázkový hardware/...

Notifications
Clear all

Zakázkový hardware/software pro Loxone

9 Posts
6 Users
2 Reactions
719 Views
(@jirkap)
Active Member
Topic starter  

Zdravím, jsme malá vývojová firma z Brna (Oakrey.cz) a sháním informace o tom co je kus HW / SW co vám fakt chybí k Loxone nebo existující řešení stojí za prd.

Máme nyní prostor na pár projektů a chceme se více přiblížit domácí/firemní automatizaci. Důvod je, že spousta desek co jsme hledali na naše projekty nemají dokumentaci, vždy mají nějaké nevysvětlitelné chování a hlavně nemají CE.

Nápady:

- Ovládací deska na 24V relé na DIN lištu. Výstupů může být klidně i 64 a každý si koupí taková relé jaká potřebuje pro svůj projekt. Deska může být jedna, výstupů hodně.

- Ovládání Open Therm. Co jsem pobral, tak je v tom velký guláš, jak a proč to používat, žádný informace z kotle atd.

- Zigbee, ale to je na probrání tak na Hospodě

Máme:

- deska pro WLED (adresovatelné RGB ledky), připojená pomocí tree kabelu jako LAN a napájení LED.

- Software na integraci Hue. Najde hub, naklikám si skupiny a jednotlivá světla, vygeneruju párovací kód z hubu a vygeneruju kód se vším potřebným na vložení do Program bloku v loxone. Zároveň to vypíše, které vstupy jsou, která světla a jaký typ výstupu z bloku osvětlení na to připojit. (Zatím alfa verze).

Prosím neberte to jako propagaci firmy. Reálně se snažíme vyrobit něco smysluplného a komunita lidí co miluje a je frustrovaná z Loxone je nejlepší možný zdroj informací.

vita_k reacted
Froggg
(@froggg)
Trusted Member

Zdravím, koukám, že to zůstalo bez odezvy, tak zkusím něco já. Nevím, jak moc by se to prodávalo, ale já už jsem několikrát potřeboval nějakou jednoduchou NFC čtečku, bez klávesnice, a co nejmenší, aby se dala integrovat i tam, kde je málo místa, ideálně pod povrch a nenápadně, tak, aby k ní stačilo natáhnout jen napájení a Tree.

Zrovna to teď zase potřebuju, aby to velikostně pasovalo k Doorbird D1100E, takže něco v rozměru zhruba 5x5 cm. Bastlím teď něco s NFC modulama pro Arduino, ale je to takové... No, zbastlené... A Loxone NFC Code Touch je poměrně drahý na to, abych se to pokusil z něj vykleštit, protože ani nevím, co mě uvnitř čeká.

ReplyQuote
(@sigituning)
Eminent Member

Pokud bych já mohl něco doporučit,tak klidně právě zigbee zařízení lehce propojitelne s loxone by bylo super.Mám namysli gateway propojitelnou přes loxlink nebo eth a zigbee relé desku,nenašel jsem relé moduly,které by fungovaly přes zigbee tasmotu a zigbee2mqqt je overkill.

ReplyQuote
(@milan53)
Trusted Member

Dobrý den.

Zapojil jsem do Loxone hlídání poštovní zprávy https://www.hometechnologies.store/senzor-obsahu-postovni-schranky/. Funguje to dobře.

Nevýhodou je, že to nejde přímo do Loxone, ale trochu obklikou (zvlášť napájení,  .......).

Něco takového "přímo do Loxone" bych uvítal, a asi ne jen já.

[email protected]

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

Zigbee propojení by bylosuper.... dalo by se integrovat plno malých senzorů - to je podle mě cesta pro Vás

Poštovní schránka - zkoušel jsem všechny možné senzory a nic nefungovalo ideálně, plno falešných poplachů. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem na tu plechovou klapku nalepil čidlo ze starého tachometru a malý neodymový magnet na stěnu. (bylo nutné softwarově vyřešit nechtěné víceimpulzy při zavření).

-problém který asi nemá řešení je, kdy je ve schránce osazen Loxone intercom a nelze vyžádat vytvoření fotky na impulz z něj - pouze na zazvonění (tehdy přijde všem notifikace že někdo zvoní) - (asi by to nějak šlo přes interkom API, ale to je pro někoho chytřejšího)

-nakonec jsem to tedy udělal tak, že se stáhne aktuální fotka ze dvou kamer na baráku a pošle se mailem.

ReplyQuote
Pavel
(@pa-v-el)
Member

Za mě určitě Zigbee brána integrovatelná do Loxone.

vita_k reacted
ReplyQuote
(@jirkap)
Active Member
Topic starter  

Díky pánové za nápady. Zigbee jsem samozřejmě zvažoval, ale tam jsem ani nezačal s hledáním. Sám běžím doma na HA a v práci testujeme věci pro Loxone.

Podívám se trochu víc jak by to šlo implementovat.

ReplyQuote
Froggg
(@froggg)
Trusted Member

Já Zigbee nepoužívám, ale používám Loxberry a žiju v tom, že brána pro Zigbee existuje jako plugin pro Loxberry. To přes Loxberry nefunguje nebo funguje špatně? Nebo jste prostě Loxberry nechtěli řešit? Vzhledem k tomu, že k provozu Loxberry stačí třeba RPi3, které stojí tisícovku, a jeho rozjetí mi příjde poměrně snadné, navíc pak nabízí spoustu dalších možností, tak mi to příjde jako dostatečně levná možnost, pokud to ovšem funguje.

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

tak přes můstek Loxbery nebo HA lze naimplementovat všechno...  pokud by se Vám nějak podařilo propojit zigbee napřímo, bylo by to super.. to by ocenilo nejvíce lidí, protože plno drobných bezdrát čidel je právě na zigbee.. jako např teplota do bazénu, různý CO2 atd...

ReplyQuote
Share: