Forum
Zdravim panove, po dlouhe dobe....
Majitele ThermWetu....poslednich par dni pozoruji na svem ThermWetu jiny zvuk ventilatoru pri vsech vykonech. Jakoby nacate lozisko...
Neresil to nekdo ? Na Atreu jsem nasel spoustu nespokojenosti (odejite loziska ci silentbloky) a to po 2 letech a par mesicich 🙂 Stejne jako ja 🙂
S pozdravem a diky za reakce
Nejsou ucpane filtry?
Ty jsem prave pred cca mesicem menil dle intervalu...
...a navic, tohle je vazne nejakej "mechanickej" zvuk
...jeste me napada s tim...po vymene jsem musel asi 2x vypnout jednotku, aby zacala vubec komunikovat... ventilatory bezely, tedy vnitrni rizeni/PLC muselo bezet, ale nekomunikovalo to...
Zaklepu, u me po 6-7 letech zadny problem
3 roky a taky citim mirne zvyseni hluku. Nevim, jestli to jsou harmonicke a rozvod to jen zesili. Ted ty procenta budu strilet od boku, protoze nemam cas to zkouset, ale napriklad 32% je OK, 33% je hodne slyset a 34% je zase lepsi.
Kdyz byla rekuperace nova, prakticky jsem ji neslysel. Ted ji v loznici nekdy slysim. A neprikladal jsem to na vrub lozisku, ale nejakou dobu jsem tam nemel filtr, tak jestli nemam na obeznem kole prach. Neco podobneho pozuruju i na Oskarovi (zvlhcovac). Taky je hlucnejsi 😉
3 roky a taky citim mirne zvyseni hluku. Nevim, jestli to jsou harmonicke a rozvod to jen zesili. Ted ty procenta budu strilet od boku, protoze nemam cas to zkouset, ale napriklad 32% je OK, 33% je hodne slyset a 34% je zase lepsi.
Kdyz byla rekuperace nova, prakticky jsem ji neslysel. Ted ji v loznici nekdy slysim. A neprikladal jsem to na vrub lozisku, ale nejakou dobu jsem tam nemel filtr, tak jestli nemam na obeznem kole prach. Neco podobneho pozuruju i na Oskarovi (zvlhcovac). Taky je hlucnejsi 😉
Tohle neni hluk proudiciho vzduchu...proste to drnci a zacalo to z tydne na tyden (do technicke se tak casto nechodi)
@aleq menil jsi tahlo bypassu? Packa co tam byla je asi 3D tisk, byla ohnuta a vyrobce poslal nerezovou packu, sam jsem ji vymenil a udelali na dalku kalibraci a je pokoj. Musim pochvalit 🙂
Nic jsem nemenil, do teto chvile pouze vymeny filtru dle intervalu. Jako bonus cernej uhlikovej filtr primo od nich.
Mam dojem, ze jsme ji kupovali nejak hodne zaroven, kvuli zvyseni ceny v novem roce...
Nic menene nemam a nikdo o nicem nepsal, bypass zatim funguje. Jak se projevovala zavada?
Me osobne by spis zajimalo, cistil nekdo uz vymenik? Teoreticky by to melo byt snadne, jen otevrit a vymyt ve vane. Snad..?
@aleq Kdyz jsem hledal podobnou zavadu, tak jsem nasel silenou diskuzi o stejnem problemu, ale o Atrea, kde uz to menilo spoustu lidi...
1) vymena lozisek
2) vymena silent bloku
V jejich pripade to znamena rozdelat skoro celou masinu a u toho to rovnou cistili. I vymenik. Jeden se ptal, zda muze Savem (ze tam byla udajne i nejaka plisen), ale nikdo neodpovedel...
@aleq - zminka je i v servisnim navodu...jen mi tam nesedi na 40st HORKA voda 😀
3.7.3 Kontrola a čištění tepelného výměníku
Postupujte následujícím způsobem:
1. Odpojte zařízení od síťové napájecí přípojky.
2. Odšroubujte čtyři šrouby z čelní desky pomocí šestihranu
3. Odeberte čelní kryt.
4. Odšroubujte čtyři šrouby z krytu výměníku pomocí šestihranu.
5. Výtáhněte zátku uprostřed krytu výměníku dvěma prsty za předpřipravené otvory
6. Pomocí tažné pásky vytáhněte tepelný výměník z pěnového pouzdra. Přitom se tažná
páska uchopí v oblasti úchopových prohlubní na výměníku. Pěnový kryt nijak
neodstraňovat z výměníku.
7. Podle potřeby tepelný výměník vyčistěte.
Postup čištění protiproudového kanálového tepelného výměníku:
• Ponořte tepelný výměník několikrát do horké vody (maximálně 40°C).
• Následně tepelný výměník důkladně propláchněte tekoucí horkou vodou
(maximálně 40°C).
• Podržte tepelný výměník oběma rukama na barevných bočních plochách, a vytřepte
jej.
Ja cistim vymennik kazdy rok (brink). Normalne ho vyberem, hodim do sprchacu, odmontujem sprchovu hlavicu a poriadne ho vystriekam hadicou, kazdu lamelu zvlast. Je to ale obyc plastak, ziaden entalp. Ak je to velmi zasrate, tak na to berem Jar.
Tento rok som k tomu aj zvesil celu jednotku zo steny, rozobral a vycistil co slo, lebo privod studeneho zvonka uz bol dost zasvineny a vratil naspat. A dalsich 6 rokov to robit nemienim, lebo som pri tom nadaval ako (vzdy 🙂 ).
Tento rok som sa chystal na cistenie potrubia, ale asi na to este dlabem, rok to este vydrzi. Kazdopadne chcem vymenit to hnusne alobalovo-latkove potrubie medzi reku a rozvodmi, co sa v tom chyta vsetok bordel, vlhkost a plesne - a nahradit ho normalnym polystyrenovym potrubim co pojde vycistit. A v ramci toho rovno skusim to zvlhcovanie ultrazvukovym piezozvlhcovacom.