X
Forum

Forum

Notifications
Clear all

Thermwet Ventbox

56 Posts
11 Users
0 Likes
9,719 Views
(@poler)
New Member

@richard

Dobrý den,
musíte se podle návodu k Vašemu routeru přihlásit přímo do routeru jako administrátor a v něm pak vyhledat jakou MAC adresu má rekuperace a k ní pak přiřadit IP adresu napevno. Když pak bude mít svoji IP adresu rezervovanou pro sebe, tak ji vždy dostane rekuperace a nikdo jiný.

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

To nie je pevna adresa, ale staticky dhcp lease. Ked nepojde router, do rekuperacie sa nedostanes. Kriticke komponenty domu nastavuj vzdy staticky (miniserver, rekuperaciu, kamery, ...)

ReplyQuote
Aleq
 Aleq
(@aleq)
Reputable Member
Topic starter  

Osobne mam pevnou IP nastavenou na DHCP serveru, takze rekuperace dostane vzdy stejnou. Jak ale spravne zminuje MSK, chcipne-li dhcp server, na zarizeni se nedostanes. Nastaveni pevne IP adresy jsem nenasel, doporucuji oslovit vyrobce.

ReplyQuote
(@poler)
New Member

@aleq Ano je to přesně jak píšete, na DHCP nastavit pevnou IP, jinak to nejde.

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

@poler diky, pochopil jsem a funguje. Nejsem zdatny pres site 🙂 Myslel jsem ze se vzdy musi nastavit v tom danem zarizeni pevna adresa, ktera uz nemuze byt routerem pridelena jinak. Ze to jde i routerem udelat bez toho zarizeni jsem nevedel 🙂 Diky

@Aleq - diky za navod, rekuperaci vidim, data o teplotach a ucinnosti vidim v aplikaci, super. 

Jen jak jsem neznaly moc Loxone - mam udelanou konstantu - 20. Jak budu schopny pres Loxone zmenit vykon z 20 na treba 80%? Neni mi zatim uplne jasne jak to udelat. Diky pokud bys mohl dat navod i na to.

ReplyQuote
Aleq
 Aleq
(@aleq)
Reputable Member
Topic starter  

treba radiobuttonem pres nasobic (x10) a pres pravidelne odesilanou analogovou pamet rovnou na vystup (prikaz pro ventbox)

irelevantni veci (zbytecne zeslozitujici reseni pridavajici veco, co nechces) jsem preskrtl, dulezite vyznacil zlutou:

image

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

@aleq Diky, vecer vyzkousim jestli to zvladnu 

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

Ahoj, kdo mate prosim Thermwet, muzete mi prosim objasnit logiku fungovani bypassu?

Kdyz se otepli venku nad Te1 teplotu a uvnitr je nad Ti1 teplotu, otevre se bypass a jde do domu primo vzduch ktery obchazi vymenik. Co kdyz se venku otepli na 30°C, napriklad? Je tam logika, abych si do domu nepoustel teply venkovni vzduch? Tedy pri prekroceni nejake vnejsi teploty aby se zase bypass vyradil?

Pripadne jak to prosim resite? 

@aleq - mas moznost pres loxone ridit funkci bypass? Diky

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

😀 mame tady spiony z Thermwet. Pan mi volal a vysvetlil co jsem potreboval vedet. Logiku chapu, pokud prekroci Te1 hodnotu Ti1 tak se bypass vyradi 🙂 

https://www.thermwet.cz/wp-content/uploads/2020/01/Modbus_ventbox_v11.xlsx

tady prikazy pro Loxone pokud nekdo vyuzije

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

@aleq Ahoj, je realne ridit bypass pres Loxone? Podle tabulky co jsem sdilel minule to nadrazenym systemem nejde, co Ty na to? Ted by se to hodilo a navic me napada uplne jina logika, nez ma Thermwet (dum ma mizernou setrvacnost)

Diky

ReplyQuote
Aleq
 Aleq
(@aleq)
Reputable Member
Topic starter  

Ahoj,
teoreticky ano, v režimu Master kdy řídíš vše sám. Zkus to.

A.

ReplyQuote
Page 4 / 4
Share: