X
Forum

Forum

Monitorovanie loxon...

Notifications
Clear all

Monitorovanie loxone pomocou grafana

225 Posts
31 Users
26 Reactions
32.8 K Views
(@smotek7)
Member

@misak myslis toto?
https://www.vodnici.net/community/postid/39223/

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

@l-adamek cau, jeste jednou diky za navod.

jen mam dotaz k tem UDP, to pak delas jako samostatne UDP vystupy, nebo pouzivas nejak to zabudovane Loxone UDP logovani ?

ReplyQuote
Jakub
(@jakub)
Reputable Member

@l Jestli by te zajimaly i HTTP prikazy, ktere pouzivam ja, tak tady to mam jako virtualni vystupy:

2024 09 03 190855
2024 09 03 190929

Adresa je ve formatu IP:port

V samotnem prikazu je u=user name a p=password do influxdb. Je to verze 1.8.

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

@jakub Diky za sdileni.

A vyteda ale musite delat virtualni vystup pro kazdou monitorovanou hodnotu. 

A zkouseli jste to pres ten logger, ktery by se jen zapinal u jednotlivych veci? Ze by se nemuselo prave delat pro kazdy zvlast? Nebo je tam nejaky problem? 

Predpokladam, ze to z toho pak leze v nejakem unifikovanem formatu, ktery by se musel nekde/nejak parsovat?

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

no, tak nevim, jestli vlastne ty UDP logy funguji jak maji. vytvoril sem logger, dal sem tomu adresu+port, ale nic z toho neleze

kdyz prijem testuju pres UDP sender/receiver rucne (externi app), tak mi to funguje. 

LoxoneConfig 2024 09 04 08 10 14
LoxoneConfig 2024 09 04 08 10 49

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

Jedine co me napada, ze loxone je na 192.168.4.77 a posilam to na 192.168.0.222, ale pritom prijem z 0.222 na 4.77 funguje, takze by UDP pakety imo mely projit i pres ruzne site.

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

tak sem to testl i ze stejne site a ta moje loxone ludra proste ty logy neodesila. ach jo

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

Lol, takze sem udelal UDP output, napojil to na to testovaci tlacitko, a v tu chvili zacly chodit i UDP logy. No to me poser.

- a zacal fungovat jen logger na stejnem portu na ktery sem dal posilat rucne pres UDP command, port 514 pro syslog stale neprijima...

Edit2:

Tak to je neskutecna sracka zas. Takze kdyz pak ten UDP Virtualni vystup nasmeruju na jiny port, tak uz zas posila data jen ten UDP virtualni vystup a logger mlci. (mam otevrene 3 porty, na jeden vede syslog, na jeden udp logger a na jeden udp output).

Takze ocividne UDP logger dokaze poslat data jen tehdy, kdyz je po nem "prostouchne" nejaka dalsi eventa. Mozna nejaky bug v 8.x verzi, kazdopadne tim je to nepouzitelne ;-(

This post was modified 1 month ago 2 times by L

ReplyQuote
Aleq
 Aleq
(@aleq)
Honorable Member

@l

Já mám pocit, že UDP logger nefunguje dobře v naší 8.x (nejen, že jsem pozoroval totéž co Ty, ale že jsem to viděl napsaný někde)

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

Takze sem si s tim jeste trochu hral a defakto vysledek je takovy, ze je potreba vyrobit UDP virtualni vystup, nemusi mit  v sobe ani zadny command.

Pokud je takov vystup vyrobeny, UDP logger funguje, neni potreba do nej nic poslat.

LoxoneConfig 2024 09 04 09 44 56

Aleq reacted
ReplyQuote
Aleq
 Aleq
(@aleq)
Honorable Member

Stačí jeden a nechat ho být?
Pokud ano, nebyl by to úplně nejhorší workaround. Jen otestovat stabilitu tohoto řešení, aby to nelogovalo jen do dalšího restartu nebo jen pár dní...

ReplyQuote
radek
(@radek)
Prominent Member

Já mám vedle Loxone ještě na miniPC Home Assistent na kterém mi běží i InfluxDB a Grafana.

Data z Loxone tahám přes tento plugin - https://github.com/JoDehli/PyLoxone

a funguje to bez práce docela dobře. Následně se ukládá do InfluxDB. V Loxone nemusím nic nastavovat ani doplňovat údaje to bere z webového rozhraní Loxone.

Jediná nevýhoda je, že to přenáší pouze data, která jsou ve vizualizaci Loxone...

L reacted
ReplyQuote
(@smotek7)
Member

Posted by: @radek

Já mám vedle Loxone ještě na miniPC Home Assistent na kterém mi běží i InfluxDB a Grafana.

Data z Loxone tahám přes tento plugin - https://github.com/JoDehli/PyLoxone

a funguje to bez práce docela dobře. Následně se ukládá do InfluxDB. V Loxone nemusím nic nastavovat ani doplňovat údaje to bere z webového rozhraní Loxone.

Jediná nevýhoda je, že to přenáší pouze data, která jsou ve vizualizaci Loxone...

Podobne to robi aj loxberry.

Ale ved vytvoris si uzivatela pre tu statistiku a tomu das prasne prava na tie hodnoty ktore chces ukladat. Da sa povedat ze to je vyhoda. 

ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

@aleq jj jen jeden a dokonce se nemusel nikam napojit. restarty sem uz zkousel a drzi, zatim to posilam jen do noderedu do debugu abych videl hned co chodi a drzi to.

Aleq reacted
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin

@radek to mi asi zase prijde lepsi to zapnuti toho logeru, ze si primo v projektu nastavis co se ma posilat ven. Pocitam ze to jejich jede pres websockety a to zas zlobilo jinde (ale to asi byla spis vina toho LoxNode pluginu).

kazdopadne fakt bida ze si clovek pomalu musi stejne udelat vsechno sam 😉

Aleq reacted
ReplyQuote
Page 15 / 15
Share: