Forum
@l-adamek cau, jeste jednou diky za navod.
jen mam dotaz k tem UDP, to pak delas jako samostatne UDP vystupy, nebo pouzivas nejak to zabudovane Loxone UDP logovani ?
@l Jestli by te zajimaly i HTTP prikazy, ktere pouzivam ja, tak tady to mam jako virtualni vystupy:
Adresa je ve formatu IP:port
V samotnem prikazu je u=user name a p=password do influxdb. Je to verze 1.8.
@jakub Diky za sdileni.
A vyteda ale musite delat virtualni vystup pro kazdou monitorovanou hodnotu.
A zkouseli jste to pres ten logger, ktery by se jen zapinal u jednotlivych veci? Ze by se nemuselo prave delat pro kazdy zvlast? Nebo je tam nejaky problem?
Predpokladam, ze to z toho pak leze v nejakem unifikovanem formatu, ktery by se musel nekde/nejak parsovat?
no, tak nevim, jestli vlastne ty UDP logy funguji jak maji. vytvoril sem logger, dal sem tomu adresu+port, ale nic z toho neleze
kdyz prijem testuju pres UDP sender/receiver rucne (externi app), tak mi to funguje.
Jedine co me napada, ze loxone je na 192.168.4.77 a posilam to na 192.168.0.222, ale pritom prijem z 0.222 na 4.77 funguje, takze by UDP pakety imo mely projit i pres ruzne site.
tak sem to testl i ze stejne site a ta moje loxone ludra proste ty logy neodesila. ach jo
Lol, takze sem udelal UDP output, napojil to na to testovaci tlacitko, a v tu chvili zacly chodit i UDP logy. No to me poser.
- a zacal fungovat jen logger na stejnem portu na ktery sem dal posilat rucne pres UDP command, port 514 pro syslog stale neprijima...
Edit2:
Tak to je neskutecna sracka zas. Takze kdyz pak ten UDP Virtualni vystup nasmeruju na jiny port, tak uz zas posila data jen ten UDP virtualni vystup a logger mlci. (mam otevrene 3 porty, na jeden vede syslog, na jeden udp logger a na jeden udp output).
Takze ocividne UDP logger dokaze poslat data jen tehdy, kdyz je po nem "prostouchne" nejaka dalsi eventa. Mozna nejaky bug v 8.x verzi, kazdopadne tim je to nepouzitelne ;-(
Já mám pocit, že UDP logger nefunguje dobře v naší 8.x (nejen, že jsem pozoroval totéž co Ty, ale že jsem to viděl napsaný někde)
Takze sem si s tim jeste trochu hral a defakto vysledek je takovy, ze je potreba vyrobit UDP virtualni vystup, nemusi mit v sobe ani zadny command.
Pokud je takov vystup vyrobeny, UDP logger funguje, neni potreba do nej nic poslat.
Stačí jeden a nechat ho být?
Pokud ano, nebyl by to úplně nejhorší workaround. Jen otestovat stabilitu tohoto řešení, aby to nelogovalo jen do dalšího restartu nebo jen pár dní...
Já mám vedle Loxone ještě na miniPC Home Assistent na kterém mi běží i InfluxDB a Grafana.
Data z Loxone tahám přes tento plugin - https://github.com/JoDehli/PyLoxone
a funguje to bez práce docela dobře. Následně se ukládá do InfluxDB. V Loxone nemusím nic nastavovat ani doplňovat údaje to bere z webového rozhraní Loxone.
Jediná nevýhoda je, že to přenáší pouze data, která jsou ve vizualizaci Loxone...
Já mám vedle Loxone ještě na miniPC Home Assistent na kterém mi běží i InfluxDB a Grafana.
Data z Loxone tahám přes tento plugin - https://github.com/JoDehli/PyLoxone
a funguje to bez práce docela dobře. Následně se ukládá do InfluxDB. V Loxone nemusím nic nastavovat ani doplňovat údaje to bere z webového rozhraní Loxone.
Jediná nevýhoda je, že to přenáší pouze data, která jsou ve vizualizaci Loxone...
Podobne to robi aj loxberry.
Ale ved vytvoris si uzivatela pre tu statistiku a tomu das prasne prava na tie hodnoty ktore chces ukladat. Da sa povedat ze to je vyhoda.
@radek to mi asi zase prijde lepsi to zapnuti toho logeru, ze si primo v projektu nastavis co se ma posilat ven. Pocitam ze to jejich jede pres websockety a to zas zlobilo jinde (ale to asi byla spis vina toho LoxNode pluginu).
kazdopadne fakt bida ze si clovek pomalu musi stejne udelat vsechno sam 😉