X
Sleva 5000kč na elektriku snadno a rychle

Sleva 5000kč na elektriku snadno a rychle

Zaujal Vás nadpis článku? Pořádný clickbait co :). Ale, ona je to vlastně pravda. Za 5min telefonování se mi to dnes povedlo a říkal jsem si, že by se to mohlo hodit i někomu dalšímu.

Dnes ráno jsem v poště našel nabídku od EONu, že mají nějaký supr čupr nový tarif a že dostanu 3000kč na řemeslníka nebo co. Nic moc zajímavé, ale říkám si, že se mi zřejmě zas blíží konec smlouvy, když začínají spamovat :). A tak že se podívám, co vlastně teda nabízí, co jsem měl podepsáno do teď a co nabízí konkurence.

Už delší dobu občas sleduju SkautskouEnergii. Mají docela pěkné ceny na webu a už minule jsem je použil jako vyjednávací páku. A zdá se, že tentokrát je už EON monitoruje taky a moc dobře ví, co to znamená, když jim Skautskou energii zmíníte :)).

No, takže mrkl jsem na novou nabídku EONu oproti stávající a nic moc hitparáda. Aktuálně jsem platil 1604 Kč za NT a 2107Kč za VT. Nabídka pak slibovala 1547Kč za NT a 1872 Kč za VT….. Jasně, sleva tam je, ale on to EON bude umět určitě líp. Stačí se trošičku posnažit.

Takže pěkně hotline, haló haló dobrý den, mám od Vás nabídku, jako pěkný, ale mám ji také od Skautské energie a věřím, že tam budete pod pultem mít i nějaké neveřejné nabídky, kdy je dokážete dorovnat, ne? 🙂

Po podobném úvodu většinou přichází kolečko, kdy mi někdo vysvětli že to nejde, že je to “best offer”, ale že mi dá 100kč slevu když něco, já jim vysvětlím, že “když něco” nebude, a že tu slevu chci násobně vyšší. Chvilku se přeme, pak si zavoláme občas i s dalšíma lidmi a nakonec to nějak klapne. Ale tentokrát ne.

Tentokrát to šlo až podezřele dobře. Na zaklínadlo o Skautech už očividně mají připravený “workflow” a než s Vámi ztrácet čas, rovnou přeskočí k bodu “je to otravný zákazník, radši mu tu slevu dejte” a rovnou se vytasí s cenou úplně náhodou o 2kč levnější než mají Skautové :).

Takže po cca 3 minutách hovoru jsem měl už na papíře napsanou nabídku na 1287kč v NT a 1557kč ve VT. Říkám super, ale jestli mi to můžou poslat ještě oficiálně, ať si to zkontroluju. Opět žádný problém, za další dvě minuty už mám smlouvu v mailu, kterou stačí jen odkliknout a je vyřízeno.

Žádný háček jsem ve smlouvě nenašel, fixace opět na dva roky a já mám zas pokoj. Kéž by to takto šlo vždycky. Možná, že kdybych se hádal nebo hledal dál, tak bych to ještě trochu srazil, celé mi to přišlo fakt moc easy. Ale zas tak moc času jsem tomu věnovat nechtěl a odcházet od EONu jsme taky úplně nechtěli, protože máme u nich ještě nějaké to pojištění na spotřebiče. Takže takto jsem spokojen.

Takže pokud jste u EONu také (ale vlastně i kdekoli jinde), tak to zkuste také. Kouzelné abrakadabra slovo zní “Skauti” :).

PS: Tarif máme D57d, aktuální spotřeba cca 10MW (ne, už žádné rigy, jen barák, server a pracovní komp).

PS2: Ne, nemám z toho žádný affiliate, jen mi to přišlo zajímavé i pro ostatní, že jedním telefonátem ušetříte 5000-7000Kč / rok 🙂

PS3: Všechny ceny jsou BEZ DPH. Tzn finálová cena 1287kč v NT a 1557kč ve VT je bez taky bez dph.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

27 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Doubek
Guest
2 years ago

Jsou ty ceny které uvádíš bez nebo s DPH? Většinou je uvádí bez DPH. Mě se povedlo vyjednat u čezu někdy v únoru 1319Kč za 1MWh v NT i VT stejná cena, bez DPH. S DPH je to 1595,99Kč. Lepší už uměli jen v Bohemia Energy ale na to ČEZ už neslyšel tak jsem tu nabídku akceptoval. I tak poměrně velký úspora proti ceně předtím, při stejné spotřebě by to vycházelo na úsporu cca 2700Kč/rok. Jenže jestli budou takové zimy jako teď tak ta úspora bude mnohem vyšší :D.

Martin Doubek
Guest
2 years ago
Reply to  L

Tak to máš dobré, taky mám samozřejmě 20/4h, a v konečném důsledku moje ceny vs. tvoje ceny s mou spotřebou za r. 2020 kdy ty poměry NT/VT asi budou u nás hodně podobné je rozdíl asi 100Kč 😀 – resp. mě to vychází levněji o 100Kč/rok. Jsou to stejně všechno podvodníci. Spotřeba za r. 2020 byla 5282kWh a 1180kWh. U tebe to bude vyšší už v podstatě jen o server a pracovní kompy + pár drobných odlišností.

Milan
Guest
Milan
2 years ago

Taky jsem podepsal e-on někdy před čtrnácti dny. Přešel jsem od ČEZ. Mám 1372 NT a 1416 VT bez DPH. Bylo to méně než mám teď ale říkal jsem si přesně to samé. Že jsou to podvodníci ale když koukám na vaše ceny tak to bude všechno plus mínus podobné.
Takže je to na dva roky vyřešené a napíšeme si v 2023 🙂

Jan Chalupa
Guest
Jan Chalupa
2 years ago

Zajímavé 🙂

My máme taky d57d a velmi podobnou spotřebu.

Já přešel k Centropolu, protože všichni ostatní byli mnohem dražší.
2018 – VT – 998 Kč, NT – 959 Kč,
2019 – VT – 1093 Kč, NT – 832 Kč,
2020 – VT – 1259 Kč, NT – 1259 Kč
A sjednotili cenu za VT a NT a prý to takto mají skoro všichni.
Ceny bez DPH, za silovku.
Tak uvidíme co se mi podaří zajistit při dalším obnovení smlouvy. 🙂

Last edited 2 years ago by SiebenCZ
david
Guest
david
2 years ago
Reply to  Jan Chalupa

Od centropolu jsme zrovna odesli k CEZu.
Vetsi bandu idiotu jsem dlouho nevidel. Zmena adresy se resila pul roku a stejne neni zmenena, zmena tarifu byl ohromnej problem.

koci
2 years ago

Dívám se na poslední vyúčtování z března a u Europe Easy Energy mám při tarifu D25D produkt Bonus Plus 12 s cenou NT 1190,-/MWh a VT 1450,-/MWh. Pevná cena za měsíc 79,- Kč.
V přehledu plateb  dle vyhlášky č. 70/2016 Sb. se píše:
Průměrná jednotková cena bez DPH
Vysoký tarif 4,13 Kč/kWh
Nízký tarif 2,00 Kč/kWh

Spotřeba cca 3,2 MWh.

Karel
Guest
Karel
2 years ago

Tak mi to nedalo a pošťouchli jste mě, abych si vykomunikoval taky nějakou tu podpultovku 🙂
Současný dodavatel Europe easy energy, D57d cca 10MWh/rok – 1462Kč VT i NT bez DPH. Přemýšlel jsem, že bych přešel k Right Power, ale bohužel nemají výkup přebytků z FVE, přestože mají pouze zelenou energii. Nechal jsem si udělat alespoň nabídku – 1239Kč VT i NT bez DPH. S tímhle jsem volal k současnému 3-E jakou mi dají protinabídku a po 5min na telefonu bez žádného dohadování se vytasili s 1150Kč VT i NT.
Snažil jsem se je ještě stáhnout o poplatek 36,3Kč/MWh za zelenou energii, kterou Right Power mají defaultně bez poplatků a dále pak ještě měsíční platby 39,- oproti 3-e 59,- ale to už se nedali a prý jsem dostal to nejvíc co jde.
Za mě ale i tak dobrý 🙂

Honza Olšan
Guest
Honza Olšan
2 years ago

Zrovna včera mi přišlo vyúčtování a nestačil jsem se divit. Oproti minulému roku nám navýšili cenu NT o 36% z 1950 na 2650 a VT o 50% z 2200 na 3310. Bez DPH. Takže zvažuji ke komu utéct, ale ještě možná zkusím zavolat taky na E.ON. Nemám totiž vůbec zkušenosti s přechodem k někomu jinému, takže se mi do toho nechce. Překvapuje mě, že máme i vyšší ceny než jsou ceníkové. Aktuálně máme produkt Elektřina, kde jsou ceníkové ceny NT 2156 a VT 2860. Každopádně pokud se dají dohodnout ceny jako zde někteří píšete, tak jsem akorát za hejla, že jsem to neřešil dřív. 🙂 Jinak při spotřebě VT 0,650 MWh a NT 15,350 MWh nám vystavili vyúčtování za 57.000,-

Martin
Guest
Martin
2 years ago

Vypověděl jsem Eonu smlouvu, 3x mi psali, volali mi asi taky 3x. Týden před koncem období mi pak zavolala paní, dala nabídku + dva litry bonus. Občas stačí je nechat vycukat 🙂 Dělá to ale jen Eon, od RWE jsem odcházel podobně a vyprdli se na mě 😀

Martin
Guest
Martin
2 years ago
Reply to  L

Yop, u RWE se mi to takto nepodařilo, tak mě Elimon, kde jsem s plynem nyní, převáděl v rámci nějaké desetidenní lhůty či co 😀

pafka
2 years ago

Ahoj, mam k tomuto tematu dotaz. Cena za elektrinu se sklada z fixni castky (nezavisla na mnozstvi, dle jistice, atd. atd.) a odebrane elektriny. Pisete tady o roznych nabidkach/smlouvach za odebranou elektrinu, kde se firmy predhani. Jak to ale mate s tou fixni castkou? Jde mi o to, ze u jedne firmu to je 5 tis. a u druhe 10 tis., to potom postrada smysl, kdyz vyjednate lepsi cenu za MWh, ale ten fix je treba o 5k drazsi.

Mozna je to tak, ze ten fix muzu mit treba u CEZ a odebirat u EONu… nevim, nikdy jsem tohle neresil, tak se ptam a doufam, ze mi to tady nekdo vysvetli 🙂

Diky
Pavel

Milan Cizek
Guest
Milan Cizek
2 years ago

Nemá někdo po porovnání D01D, na kolik se dá dostat třeba u E.on nebo jinde? Zrovna řeším jeden přepis, jištění 1x16A. Všichni tu máte jen velké tarify. :_) Díky

Stálý měsíční plat 91.9,-/měs.
VT 4221,-/MWh (jednotarif)

Kobra23
Guest
Kobra23
2 years ago
Reply to  Milan Cizek

Na Eru máš kalkulačku všech co prodávají. Stačí si naklikat a uvidíš za kolik to máš jinde.

Milan Cizek
Guest
Milan Cizek
2 years ago
Reply to  Kobra23

díky za tip 🙂

Jan Chalupa
Guest
Jan Chalupa
2 years ago
Reply to  L

Zajímavé to je. Dneska mi od Centropolu došel dopis, kde mi oznamují zdražení silovky z 1259 Kč/MWh na 2750 Kč/MWh.

Fakt paráda. :-/
Uvidím co s nima vykomunikuju.

Jan Chalupa
Guest
Jan Chalupa
2 years ago
Reply to  L

Já žil v domnění že ano…
Fix mám na smlouvu ale ne na ceník, ten je na rok. A i tak mají v podmínkách že ho můžou změnit. A ty máš pak možnost od nich odejít.

Jenže aktuálně není kam, protože i přes 100% zdražení jsou stále nejlevnější…

Vojta
Guest
Vojta
2 years ago
Reply to  L

Nakonec ten EON byla opravdu trefa do cerneho 🙂 Gratuluji, ja jedu v DPI, protoze Kolibrik 🙂

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x