Must-have set pro začínající rodiče

Must-have set pro začínající rodiče

SLEVA: Očividně prodat kočár je horší než postavit celý dům, takže je potřeba přitvrdit. Dáme kočár za 7000kč (místo původních 9,5tis a místo pořizovací ceny někde kolem 15tis). Ta věc prostě musí z domu 🙂

Jak by vám vysvětlila moje drahá žena, děti jsou radost. Pejsek je radost. Když se to ale dá dohromady, tak dvě a půl radosti je víc než dost a proto jsme se rozhodli, že tři a půl radosti se nestane nikdy :). A jelikož od narození Dvojky už uplynul skoro rok, tak některé věci už fakt potřebuju dostat z domu. Dnešní post je proto telemarketing pro začínající rodiče a ti ostatní si to mohou buď nostalgicky připomenout, nebo to vzít jako varování :).

Takže dneska si pro vás Horst Fuchst připravil na prodej několik věcí, které mu v určitém smyslu zachránily nervy i manželství. Dovolím si dokonce tvrdit, že pro ty, co všechny ty radosti teprve čekají, jsou tyto věci téměř nutnou výbavou k přežití.

Začnu zostra.

Kočár jsme koupili za 19tis. na veletrhu v Brně, přenecháme ho za 7tis 9.5tis, ačkoli je pořád téměř jako nový. Je to Patron Terix 4 (2v1) 20edition a byl vyrobený jako prémiový výrobek české firmy Patron ke 20. výročí založení společnosti. Vyrobeno bylo pouze 50 kusů. Krom naprosto úžasných vlastností jde také o raritní sběratelský kousek, který při dalším prodeji zaručeně prodáte za milióny :). Kočárek jsme používali u obou dětí v součtu cca 1,5 roku.

Kupovali jsme ho na doporučení, jelikož jsme potřebovali rukojeť přizpůsobitelnou jak malé výšce mojí ženy (165 cm), tak mojí (200 cm). Rukojeť je jednak vysouvací, ale také polohovatelná, takže opravdu vyhoví nárokům každého.

Dál bylo super odpružení kočárku, a to hned za dvou důvodů. Zaprvé, mimino v něm bylo vždycky bylo jako v bavlnce, i sebevětší nerovnosti v lese nebo v poli kočárek dokázal bravurně vyrovnávat. A zadruhé, houpal tak parádně, že se v něm dala vždycky uhoupat i naše věčně nespokojená Jednička. Asi je to díky pružině, která má jemný chod, ale poměrně velký rozptyl. Navíc je v tunerské červené barvě, což kočárku dále přidává na hodnotě :).

Když jsme kočár kupovali, mojí ženě se moc nezamlouvala barva ani materiál. Ale pak zpětně i ona uznala, že to byl best kauf ever. Černá ekokůže vhodně doplňuje ostatní sportovní prvky a jako celek vyvolává dojem luxusního m-paketu :). Vypadá prostě dobře a parádně se udržuje, takže i když nám třeba pes obtiskl někam packy, stačilo vzít hadřík, jedním tahem setřít a bylo hotovo. Navíc musím říct, že korba i sporťák vypadá pořád jako nový, nikde žádný škrábanec nebo prasklina, nic. Na kočáru je taky spousta reflexních prvků, takže taky super.

Zadní kola jsou nafukovací, přední jsou gumová a otočná s aretací. Obojí na polochromovaných plastových discích. Co víc si přát. Navíc, krom rychlé závodní jízdy na okruhu kolečka umožňují i solidní průjezd terénem :).

Další, co bych vyzdvihl, jsou rozměry a to jak ve složeném, tak rozloženém stavu. Ve složeném stavu má podvozek 65x65x35 cm, což je jeden z těch menších. Spolu s korbou nám vlezl i do kufru trojkového bmw, takže je opravdu skladný 🙂 Korba je naopak zase jedna z těch největších, vnitřní délka má krásných 77 cm. Bohužel, na naše děti to bylo stejně málo, nevím, po kom jsou tak dlouhé.

Brzda je ruční, je z boku na rukojeti. Sice nejsou brzdy keramické, ale jsou uvnitř náboje kola a brzdí obsotjně. Na drifting to sice neni, ale kočár z kopce to udrží. Košík má dvě kapsy, jednu velkou otevřenou, druhou přední menší, ale na zip.

Ke kočáru jsme vzali celkem bohatou výbavu, takže k nákupu dostanete krom korby i sportovní verzi a dále zvyšovací nástavec na korbu, nánožník na korbu, nánožník na sporťák (oboje ekokůže), pláštěnku velkou použitelnou na korbu i na sporťák, pláštěnku malou na korbu, zimní rukavice na rukojeť, krásnou tašku a stínící síťku proti sluníčku. A pokud si produkt objednáte do 30 minut, Horst Fuchs vám k tomu dá ještě držák na láhev nebo kafíčko 🙂

 

Pojďme dál. Jako další tu máme naprosto raritní a již ojedinělý kousek, který Vám zachrí nemálo nervů a hádek.

Pokud kočár je sběratelský kousek, tak toto je “ultra-rare gem”, jak by řekli něktěří crypto-degeni (nevíte co to je? neřešte :)). Zkrátka, je to fakt něco, co už dnes neseženete a na co se případně stojí fronta delší než na banány. Těhle houpáků bylo vyrobeno jen pár těsně před tím, než museli fabriku zavřít kvůli rozzuřeným biomatkám. Je to totiž věc, která dokáže uspat a uklidnit jakékoli dítě bez jejich přičinění a to si ony nemohly nechat líbít :). V době, kdy jsme houpák sháněli, tak na internetu kolovalo obrovské množství postů o tom, jak kdokoli kdo toto používá, tak páchá vlastně to nejhorší zvěrstvo na světě. Protože správný rodiž má přece trpět. A ne si to takto ulehčovat 🙂

Proto jsme museli tenhle houpák celkem komplikavaně nechat dovézt z Německa, jelikož se u nás vůbec neprodával. Jednička nám totiž ve svojí rané vývojové fázi dávala dost zabrat (ne že by se to s věkem nějak extra zlepšovalo :)) Dávali jsme ho na něj nejdřív v kočáře, pak v cestovní tašce, hnízdu, prostě v tom, co bylo po ruce a taky podle toho, do čeho se nám v té době vlezl.

Funguje poměrně spolehlivě a nahradí manuální sílu nutnou pro houpání kočáru. Přenecháme ho za 2tis Kč.

A máme tu poslední položku našeho blešího trhu.

Znáte ten vtip o sloníkovi? Manželka ho miluje, děti si s ním hrají… Tak to tenhle náš sloník splňuje dokonale, jen na rozdíl od vtipu se ho nebudete chtít zbavit. Je to totiž nejlepší zábava pro mimino, co jsme měli.

Tenhle kolotoč Fisher price se už taky neprodává a je to vážně škoda. Oba naše potomky totiž vždycky dokázal zabavit na dlouhou dobu právě v tom blbém věku, kdy už začnou vnímat, ale sami ještě nic neumí a jejich jediná zábava tudíž je terorirozovat rodiče.

Dá se postavit na zem a přitom je stabilní, takže ho na sebe mimino nemá šanci převrhnout. Otáčení se dá vypnout, dá se regulovat hlasitost, hraje dva druhy melodií – jedny jsou veselé a druhé uklidňující (zřejmě pro vyčerpané rodiče, protože prťata nám u toho nikdy neusnuly).

Jakmile dítě povyroste a začne se mu líbit na břiše, vyhraje si se zrcátkem a kuličkou, kterou se dá kolotoč zapnout. No a když se dítě přepne do sebedestrukčního režimu a začne na sebe kolotoč začne strhávat, dá se sundat horní točící mechanismus (tady pak dává smysl ta funkce vypnutí točení kvůli úspoře baterek) a hračky se připevní ke spodnímu stojanu, takže si za ně může dál tahat, žužlat a prohlížet si je.

Sloníka můžete mít hned zítra doma a to za neuvěřitelných 700 Kč (pořizovací cenu jsem radši vytěsnil, ale mám pocit, že to bylo někde kolem 15 stovek).

A tím končíme dnešní teleshoping. Pokud máte zájem, piště na komentářů nebo rovnou na [email protected] a domluvíme se. Vše je možné vyzvednou osobně (Brno venkov), kolotoč lze poslat bezproblému, houpák trochu slozitěji a kočár asi nakonec taky, jen nevím jak složitě. Určitě by ale bylo lepší vše vidět, navíc nevím, kolik by pak vyšlo poštovné u těch větších kousků.

 


Poznámka pod čarou. Pro ty, co dočetli až sem a vtip o sloníkovi neznají, tak tady ho máte celý a ZDARMA 🙂

Potkají se dva kamarádi.
– Jak se máš? Dlouho jsem tě neviděl
– Výborně, člověče, pořídil jsem si slona.
– Slona? Co s ním?
– To je ti báječná věc. O krmení se nemusím starat, spase mi trávník, takže ho mám jak golfový hřiště, umeje mi auto, děti si ním hrají, manželka ho miluje. No fakt skvělý.
– To zní dobře. Na kolik přijde takovej slon?
– Tak většinou kolem třiceti tisíc, ale že jsi to ty, prodám ti ho za dvacet.
– Fajn, domluveno
Potkají se po pár týdnech
– Teda ty jsi mi dal! Trávník zdupanej, stromy olámaný, všude samý hovno, rozsednul mi auto, děti se ho bojej a manželka se se mnou chce rozvést!
– Nepěkně mluvíš o sloníkovi, takhle ho neprodáš…

 

 

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
5 1 vote
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Guest
Martin
2 years ago

Sice nic z toho už nic nepotřebuji, ale je to pěkné čtení s vtipem na konec.

Last edited 2 years ago by martin.s
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x