Mnohonásobná radost – dveře, dvířka a sud :)

Mnohonásobná radost – dveře, dvířka a sud :)

Tento týden se nám hned několikrát zadařilo. Volali z Kili, že jsou připravené naše dvířka na skřínky do obyváku a zároveň se ozval i člověk na montáž dveří do boudy. Dvakrát bingo.

Nejprve dvířka do skřínek. Když jsem je všechny měřil a zadával do výroby, měl jsem z toho trochu vítr. Kupodivu se ale nic nepokazilo a všechny dvířka sedí, jak mají. Dokonce i ty s vyřízlým rohem a posunutým pantem, které jsou u podlahové lišty.

Super bylo, že byli v Kili schopni připravit i otvory na panty. Bohužel, už ne dva malé otvory vedle něj na šrouby. Takže jsem musel u všech dvířek díry naměřit a navrtat. Ale i to se povedlo na výbornou.

Pak už jen přidělat panty a všechny nasadit na skřínky. Trochu opruz pak bylo vycentrování všech dvířek, aby byl všechno rovné a se stejnýma rozestupama. Chtělo si to s tím pohrát, ale šlo to.

A tady už fotky výsledku. Na fotce nahoře ještě chybí polička, která bude po celé délce mezery v cca půlce výšky skřínky vlevo. Na to musíme ještě dořešit nějaké uchycení.

 

Takto vypadá stěna s televizí. Kolem telky je momentálně dost místa, takže se tam časem vejde i nějaký vetší kousek :).

A takhle vypadá skříň u kamen. Jen tahle samotná skřínka nám zněkolikanásobila množství úložných prostorů v domě. K tomu skřínky nad televizí a sedačkou, a najednou máme kam dávat věci, na které doteď nebylo místo.

Pokud by někoho zajímala cena, tak celkem jsme na 25.000Kč za sakumprdum všechno. Což je cena naprosto luxusní. Od stolaře jsme měli cenovou nabídku jen na stěnu u televize, navíc jen s poličkou místo horních skřínek. A za toto málo chtěl 30,000kč, takže za všechno by si řekl zřejmě nejmín 80.000kč.

A teď druhá skvělá zpráva. Máme namontované dveře v boudách. Zase to vypadá o něco lépe, hlavně už se tam nemusím bát nechávát věci. Dveře jsou s tříbodovým zámkem, takže věřím, že hodně bezpečné.

Stejně tak na druhé malé boudě u domu. Poslední, co teď zbývá, je udělat olištování kolem dveří a oken. To teď musím pro změnu dokopat zase moje tesaře, kteří mi boudu stavěli. Ty mají prý práce až nad hlavu a dost blbě se s nima poslední dobou domlouvá.

A na závěr ještě jedna drobnost. Koupil jsem si sud :). Prázný, za 100kč :). Na spálení všeho bordela na zahradě (u domu), abych neměl popel všude.

Nejdřív jsem mu musel chirurgicky oddělit vršek. Šlo to flexou nakonec ještě líp než jsem čekal, takže skalpace proběhla bez problémů.

A pak už jsem sud naplno utilizoval. Než jsem spálil všechny zbytky, rozbité palety a hromadu ostatního bordelu, hořelo to tři dny v kuse. Každé ráno jsem našel v sudu ještě žhavé uhlíky, takže stačilo přidat další dřevo a zase se to rozjelo.

Pokud byste někdo měl stejný nápad se sudem, tak si dovolím jednu radu. Dole v sudu nic nehoří. Není tam totiž vzduch. Takže je potřeba udělat hromadu otvorů, aby sud “fungoval”, tak jak bylo očekáváno. To co je na fotce nahoře, to je jen základ. Nakonec mám díry ve dvou řadách po cca 5ti centimetrech.

Tady pak sud už v plném chodu s hustší sítí dírek. Pak už to fungovalo fakt dobře, Belzebubův kotel hadr.

A na závěr pohled do rozžhaveného jádra sudu. Vždycky večer byl až po okraj plný žhavého a ráno jsem ho našel plný tak jednu čtvrtinu. Parádní likvidátor bordelu.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tomas_iw
6 years ago

Tie dvere na búdky museli dosť vážiť kvôli sklenenej výplni, mne tam už dávali hore štvrtý pánt. Ale tvoje sú asi o pár čísel menšie ako bežné vchodové dvere. Ale inak luxusné dvere na kvôlničku 🙂

Tie dvierka do obýváku sú pekné, poznáš výrobcu a názov dekoru?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x