Hromosvod hromosvoduje, žaluzie žaluziují….skoro

Hromosvod hromosvoduje, žaluzie žaluziují….skoro

Tak máme další přírustky na našem domu. Tentokrát žaluzie a hromosvod. Na obojí dorazili montéři na dva dny a čile tu budovali.

2016-09-13-08-44-34

Ze začátku to vypadlo na hladký průběh obou akcí. Žádné problémy, všecho ťip ťop. No samozřejmě ani prd, žejo.

2016-09-15-17-18-40

Co se týká hromosvodu, tak to dopadlo realizačně dobře. Po dvou dnech jsme měli dům obalený železem, takže případné blesky půjdou rovnou do země (snad). Horší to je jen s cenou.

2016-09-15-17-18-11

Spolu s revizí veselých a pěkných 20.000Kč. Nevím, jestli je to cena běžná nebo ne, bral jsem to od místního elektrikáře, který nám dělal i zapojení venkovního rozvaděče. Všichni ve vesnici si ho chválí za rychlost, kvalitu i cenu. Takže je to asi ok. Nějak nebyl čas to poptávat jinde.

2016-09-13-09-54-14

Hůře už to však dopadlo se žaluziema. Aškoli byli montéři šikovní a instalace jim šla od ruky, když jsme začli druhý den po dokončení montáže žaluzie testovat, začalo to být dost špatné.

2016-09-13-10-52-33

Co žaluzie, to nějaký problém se sjížděním. Žádná ze žaluzií nesjížděla rovně, některé byly namontované úplně nakřivo, jedna dokonce nedojížděla vůbec. Samozřejmě jsme trvali na nápravě a tak se montéři (docela ochotně) pustili do oprav.

2016-09-13-10-53-16

Žaluzie jsou od výrobce Isotra. Co jsem se bavil s montérama, tak byli sami překvapeni, jak moc špatně jsou žaluzie přednastavené. Celý business žaluzií fuguje totiž tak, že firma (v našem případě G-mont) nakoupí hotovou žaluzii od Isotry a tu přijedou namontovat. A očividě se ve firmě Isotra zhoršila kontrola kvality (samozřejmě zase zrovna u nás, žejo).

2016-09-13-13-53-51

Po cca dvou hodinách lazení se povedlo téměř všechny žaluzie srovnat tak, aby sjížděly rovně. Až na jednu. Ta měla z výroby kratší jeden vodící pásek, takže se kroutila jak žížala dády Patrasové. Tak tu jsme fakt nechtěli, takže jela na reklamaci.

2016-09-13-13-54-12

Bohužel, když jsme žaluzie vyzkoušeli a ještě jednou vše kontrolovali, narazili jsme na mnohem závažnější “bug”, který je ovšem takto už z výroby. Osobně to považuju hodně za diletantství Isotry (a je otázka, jestli to tak nemají i ostatní výrobci).

2016-09-15-17-41-53

Když se pořádně podíváte na předcházející fotografii, tak uvidíte, jak předposlední lamela u konce není vůbec rovně vysunutá. Důvod je prostý. Lamely mají na stranách háčky, pomocí kterých jezdí v kolejničkách. Jenže z nějakého mně neznámého důvodu jsou háčky jen na každé druhé žaluzii a jsou cik-cak.

A bohužel to platí i o předposlední lamele, která ovšem tím že není zavěšená ale je povolená, tak drží jen na jedné straně a na té druhé zkrátka “plandá” a různě se křiví. Jako W-T-F ??

2016-09-15-18-10-25

Prý jsme první (jak jinak, my už to tak máme), kdo toto řeší. To jako ostatní koupí žaluzie za 140.000 Kč a je jim jedno, že poslední vypadá, jako že je vylomená a nelícuje se zbytkem? No tak to pardon, asi jsem fakt hnidopich.

No koukali na mně technici, jakože jsem dost vymejšlivej a že jako co s tím. No tak říkám, že by se jako dodělal ten háček i na druhou stranu té předposlední žaluzie a tím pak držela rovně. Snadné, rychlé, podle mne by to tak mělo být už z výroby.

Naštěstí byli technici G-montu ochotní a začali volat do Isotry, jestli jim půjčí vyklapávací nůžky na otvor aby to mohli dodělat. No kupodivu půjčí a kupodivu nám to dodělají. A co jsem se zatím bavil i s obchoďákem, tak to vypadá, že to dodělají v rámci zakázky bez doplatku. Pokud to tak bude, považuji to za solidní jednání. Pokud zkusí doplatek, budeme to řešit dál :-).

2016-09-15-08-29-32

Osobně si myslím, že je dost škoda, že si Isotra takhle kazí image. Žaluzie jsou jinak opravdu pěkné, pevné a dobře stíní. Co se týká motoru, je tam Somfy, vypadá taky kvalitně (jen by mohl vytahovat žaluzie rychleji). Ale prostě těma packama na poslední žaluzii si to fakt kazí. Přece nemohou předat někomu hotové žaluzie s tím, že poslední je křivá. No to se přece nedělá.

2016-09-15-17-04-06

Celkově ale máme ze žaluzií radost. V domě je najednou krásný stín a už tam nejsme jak v akvárku, kdy na nás všichni odevšad vidí. Teď ještě doladit reklamaci a ty capky a bude to perfektní 😉

 

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

21 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petr
Guest
Petr
7 years ago

Dobrý den, žaluzie jsou prosím Z70 nebo Z90? Kolik zabral na tloušťku kastlík a kolik cm izolantu jste dali ještě přes něj? Díky za info a ať se pěkně bydlí. Petr

Pavel Kohler
Guest
Pavel Kohler
7 years ago

Ahoj, snad Vam pomuze ze mame Isotru take, ale interierovou do kyvnych stresnich oken ROTO…jedna se o jednoduche stinici rolety, takze jiny produkt, ale problemum jsme se neubranili, ….je to vyrabene defakto z uni hlinikovych profilu, takova stavebnice podle rozmeru okna, jenze delali to nekde nakolene nebo co, protoze
1/ jak a hlavne cim to bylo narezane to jsem nevidel /krive, okousane, ne moc presne, pritom na detailu zalezi jak bude roleta pracovat
2/ 2 z 8 se zadrhavaji pri okrajich
3/ prislo od DPD to poskrabane!! ten hlinik je mekky, ryhy a drapance jsou ale asi uz z vyroby ??? sice na mistech ktera nejsou videt,ale stejne!!!
Takze celkove nic moc, sice cenove ne tak drahe jako original ale kvalitou jsou u me na 50 procentech, ucel splni ale doporucit nelze.
Doufam ze budou uz slouzit bez problemu ale s presnosti nic moc, podobne jako u tech venkovnich…zadna nemecka kvalita proste.
Takze doufam ze na tom budete vzhledem k investovane castce s uzitnosti lip…

Poky
Guest
Poky
6 years ago

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na uchycení hromosvodu- řešili jste je stejně jako uchycení okapu- tedy bez kotveni do zdi a na vysoko pevnostní lepidlo jen do polystyrenu. Dekuji

Roman
Guest
Roman
5 years ago
Reply to  L

Prosím Vás nenašel ten okap jste tedy uchytili jakým způsobem?
Ta montážní pěna to byla nějaká PUR pěna?
Děkuji

Roman
Guest
Roman
5 years ago
Reply to  L

😀 omlouvám se. Myslel jsem jakým způsobem jste uchytil ten okap právě do izolace.

Ondra
Guest
Ondra
6 years ago

Ahoj Vodníci,

mám dotaz(y) k žaluziím. Jak jste s odstupem času spokojeni s funkčností? Vidíte nějaké zásadní nedostatky, které se běžně nezmiňují? Také bych se rád dotázal na zkušenosti z praxe ohledně hlučnosti při větru? Rozumím, že pokud je vítr opravdu velký, tak se žaluzie vytáhnou. Ale co takhle během ‘normálního’ větru? Slyšíte lamely rachtat? A co motor, jak moc je slyšet? Máte nějaké doporučení pro nás všechny, kdo uvažují o žaluziích? Něco, co rozhodně nepodcenit či čeho se vyvarovat?

Moc otázek, já vím. Omlouvám se. Ale opravdu bych rád viděl zkušenosti a doporučení z praxe od opravdových lidí a ne číst promo informace či často falešné recenze na netu. Možná by z toho byl i hezký článek. Věřím, že by tyto informace přišly vhod všem návštěvníkům tohoto supr blogu 🙂

Předem děkuju za odpověď.

O.

xoor
5 years ago
Reply to  L

Ahoj L,

chtěl bych se tě zeptat na detail vodících lišt viz obrázekcomment image , jestli dobře vidím.
U tohoto HS portálu máte 3 motor/pole, ale vodíci lišty jen na špaletách oken. Prostřední modul a konce krajních polí jsou tedy zcela volné? Většinou jsem to viděl, že se do prostřed dávají H kolejničky. Problém je, že se musí vrtat do oken. Nebo je to na fotce ještě nedokončeno?
I zde jste dávali na čela boxů 6cm XPS? dle fotky mi to připadá užší. Nepraská to nikde? Hodně firem tam chce dávat obyčejný plech a na to eps/xps.

Roman
Guest
Roman
6 years ago

Zdravím, hledám zda jste porovnávali různé výrobce žaluzií ale nenašel jsem. Co vás přimělo k isotra? Srovnávali jste s Lomaxem nebo i jinými výrobci? Děkuji

Petr Z.
Guest
Petr Z.
4 years ago

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat. Jakou barvu žaliuzií a venkovních parapetů jste vybrali.
K antracit oknům se mně Vaše volba líbí.
Původně jsme uvažovali k antracit oknům antracit žaluzie, ale kolega stavař mě od toho zrazuje (ohledně pohlcivosti tepla tmavými žaluziemi a poté sáláním do interiéru – snížení účinnosti zastínění ohledně přehřívání interiéru)
Díky Petr Z.

vesmir.x
2 years ago

Ahoj,
jen k těm žaluziím.. to je fakt takhle správně..? na té fotce co to na parapetu nesedí, to vypadá, jako když je ta žaluzie moc dlouhá.. normálně je tak potom stav, že jsou všechny žaluzie při zavření všechny otočeny vertikálně a ne že jsou poslední dvě horizontálně.. to za to fakt ISOTRA nemůže.. nevím, ale takhle je to nějaký divný..
Jo a jinak to že jsou cik cak ty boční držáky, tak to je normální.. to je pro to, aby se nešponovalo ve vodítkách a někde nedřeli.. je to vše jen o nastavení a ta poslední je na obou stranách..

Last edited 2 years ago by vesmir.x
vita_k
11 months ago

už je to teda historie, ale jak ste chranili parapet od toho zebriku? Brzo mi buou instalovat zaluzie a trochu z toho mam obavu. Dik

note: i ted mam nabidku na hromosvod asi 15k, nicmene mam mensi dum.

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x