X
Akce plot – pokračování

Akce plot – pokračování

Nějak se nám ta stavba plotu táhne. Je neděle a plot pořád nestojí 😉

Ve středu vylité pasy dopadly jakš-takš. Přece jen s pumpou by byly víc v rovině, ale zase by stály o 6000kč víc, takže to tam radši dám víc malty při zakládání.

2016-04-08 10.35.20

V pátek nám dorazilo ztracené bednění. Přivezl ho řidič, kterému asi patří celý Ferobet, protože jinak nechápu, jak někdo může být tak arogantní. Začalo to tím, že zavolal, že za 5minut je na pozemku. Na moji odpověď, že měli volat předem, mi odvětil, že přece volá. Když říkám, že jsem v práci a potřeboval bych to vědět víc dopředu, tak mi on na to, že nejsou žádná autobusová doprava aby jezdili na čas.

No vyrazil sem na pozemek, kde mne už čekal. Týpek vyfiknutý v botách s proklatě dlouhou špičkou, brýlema velkýma jak moucha tse-tse, temnýma jak noc a kšiltovkou Marlboro. A že prý kam to má složit.

2016-04-08 10.56.50

Tak říkám, že kupodivu k nám na pozemek, že stačí podél pasů, co jsou podél silnice. Tak to prej děsný problém, protože je tam lampa. No tak mu říkám, že lampa je tam jedna, délka pozemku je 26m, tak že si s tím snad nějak poradí a maximálně jednou couvne. No tak to něco zaprskal, kysele cosi odpověděl a začal auto štelovat. Nakonec to dal stejně tak, že lampu ramenem obcházel a jednou ji dokonce ramenem trefil, ale to je jeho boj.

Než byla první paleta dole, vyslechl jsem si tisíc dalších problémů, že hlína je moc mokrá, silnice moc dolů, palety moc težké, atd. No ale aspoň začal palety skládat. Jenže jsem ho musel pořád kontrolovat, kam palety dává, protože mu přišlo jako dobrý nápad skládat je nad pasy, což by výkopy nejen nevydržely, ale ještě by palety překážely při zakládání. Za hodinu měl hotovo a předpokládám, že jsme si oba oddechli, že to máme za sebou.

IMG_0000046

Po vykládce jsem se s brigošem pustil do měření nerovnosti pasů a provázkování. Přichytit provázek k hladkému rozvaděči, když hranice pozemku je někde uprostřed je taky radost. Nakonec jsem to vyřešil dřevěnou konstrukcí z různých zbytků.

2016-04-08 13.07.16

Pak následovalo zakládání rohových cihel. No, díky nerovnostem to byl trochu boj. Nejvetší rozdíl je 5cm, protože jsme to na těch 60m pasů prostě úplně ideálně nerozpádlovali. Samozřejme tam, kde jsem se zakládáním začínal, byl ten největší propad, takže jsem zakládal první cihlu na 5cm vysoké maltě, což nejen že nedrželo, ale ještě se to v 1.5m hlubokém a 40 cm širokém výkopu dělalo pekelně blbě.

2016-04-08 13.06.24

“Naštěstí” po cca 3h zakládání začalo pršet, takže sem se na to radši vykašlal a jel jsem se domů uklidnit 😉

IMG_6735

V sobotu pak bylo naplánované roznošení ZB podél pasů. Samozřejmě, že když jednou člověk potřebuje dobré počasí, po dvou měsících sucha musí přijít monzunové období, takže v sobotu z toho nebylo nic a raději jsem programoval. Díky dešťům máme teď v pasech takový malý bazén, ve kterém se koupe tisíce mrtvých žížal. Ještě že mám toho brigoše, co to zítra celé vymete 😉

2016-04-10 13.21.09

Dneska kolem jedenácté se počasí konečně začalo trošku umoudřovat, takže jsem si dal ve dvě spicha s celou vesnickou partou hic a začali jsme nosit. 1000ks tvárnic, které bylo potřeba roznosit podél 56 metrů výkopů. Nakonec nás to nosilo 6 lidí a měli jsme hotovo za 3hodiny.

2016-04-10 17.15.31

Ale byla to pekelná práce. Velikost i váha bot se díky bahnu tak zdesetinásobila, všechno klouzalo a lepilo se. Ale museli jsme to zvládnout dneska, protože v týdnu jsou místní brigádníci ve škole a v jednom/ve dvou bychom to nosili dva dny.

2016-04-10 17.22.03

Důležité je, že jsme připraveni na založení a poskládání opěrné zdi. Pokud se zítra už počasí nepokazí, chtěl bych založit první šár, v úterý poskládat další šáry spolu s proložení železem a ve středu to vylít. Zároveň by snad tento týden už měli přijet oknaři a začít montovat. Tak uvidíme.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentář
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] na plot jsme připravovali, kopali a vylívali cca 1 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x