X
Otvíračka v OBI = 50.tisíc utraceno

Otvíračka v OBI = 50.tisíc utraceno

Na dnešek byla v Brně naplánována otvíračka nového OBI na Komárově. A protože na stavbu je pořád co nakupovat, rezervovali jsme si dnešek na nákupy. Úplně původně jsme chtěli v OBI nakoupit menší kango-vrtačku a míchadlo na barvu/lepidlo. Nakonec toto byly jediné dvě věci, které jsme v OBI nekoupili :).

Včera se nám do rukou dostal konečně i jejich otvírací leták, takže jsme měli 24h času na plánování co všechno jim z těch akčního zboží vykoupíme.

2016-02-01 15.07.35

I když to původně začalo jako legrace, nakonec to byla téměř pravda. Tím prvním, pro co jsme jeli, byla plovoucí podlaha, kterou měli za super cenu a v dekoru, který jsme do domu chtěli (dub natural). Od úmyslu nechat si do domu dát vinyl jsme upustili kvůli ceně. Vinylová podlaha od firmy = 1000kč/m2, zatímco lamino z akce v OBI s vlastní pokládkou = 119 kč/m2. Při 180m2 plochy to už dělá docela roztomilou sumičku.

Rozhodli jsme se proto položit si levnější variantu podlahy sami a třeba za 5-8 let ji vyměnit, což pořád vyjde levněji než koupit vinyl nyní, kdy je ještě dost předražený, jen proto, že je to pořád ještě novinka.

Když jsme ráno dorazili do OBI a podlahu našli, zjistili jsme, že tam mají jen jednu paletu. Zavolali jsme si obsluhu, že chceme víc. A on na to, že ta akce z letáku je jen na tuhle jednu paletu. No nic, vykoupili jsme jim tedy hned z kraje jedno akční zboží (cena 119 kč/m2, neberte to) :).

První otočka byla na barák, kde jsem jel vyzvednout vozík, pak do OBI naložit podlahu, pak do garáže ke kanclu s podlahama, to vyskládat a hurá zpět do OBI na další nákup.

2016-02-01 15.07.51

Druhé kolo bylo o dlažbě. Protože místo 180m2 jsme v OBI ukořistili jen 168m2 podlahy, bylo potřeba vymyslet co s tím. Plán byl jednoduchý, stejně jsme váhali jestli plovoučku dát i do vstupu, technické a špajzu a takto se to aspon vyřešilo. Další vykoupený artikl byla dlažba. I. našla dlažbu v imitaci dřeva s velmi podobným odstínem i vzorem jako je plovoučka, navíc všechny měřené dlaždice o naprosto totožných rozměrech, také v akci a také omezený počet kusů. Následovala konzultace s naší designerkou, zda to takto může být, a když bylo vše schváleno, hurá je vykoupit (tentokrát cena 420kč/m2).

Opět jsme zurgovali půl zaměstnanců OBI, aby nám to celé dovezli až k vozíku. Tentokrát však nastal drobný problém, dlažba měla víc než tunu a vozík je ready tak akorát na půl. Takže jsme jim to ještě trochu zkomplikovali, domluvili si odebrání jen půlky a zbytek vzali až na další otočku.

Opět následovalo kolečko z OBI ke kanclu, vynosit další půl tuny do garáže a zpět do OBI. Třetí otočka v OBI byla rychlá, jen jsme naložili zbytek dlažby a hurá ke garáži. Tam sem si dal dalších 500kg, šup do auta a hurá zase do OBI.

2016-02-01 15.08.31

Čtvrtá otočka byla o něco zajímavější. Personál OBI nás už důvěrně zná a zdraví, ptá se co jdeme vykoupit tentokrát. Tentokrát se ptáme po nejlevnější dlažbě, co v akci mají, dovedli nás k dlažbě za 120kč/m2, velký výběr. Vybíráme docela pěknou v barvě šedého písku, bereme 16 krabic do TM a spíže.

U pokladny nás zdraví naše známá prodavačka a ptá se, co že tentokrát bereme jen za 2800kč když předtím to bylo vždy přes 20.000 :). Stejně je ale dlažby docela dost, takže naložit na vlek a hurá do garáže. Tentokrát už vykládám jen cca 250kg, odvážím vlek zpátky na barák a pro velký úspěch hurá do OBI.

2016-02-01 15.22.36

Pátá otočka je o elektronářadí. Na konci roku nám odešla flexa. V Bauhasu se docela předvedli a protože to nestihli vyreklamovat/opravit včas, vrátili nám celou částku zpět. Jenže nějakou tu flexu ještě trochu potřebovat budem, tak jsme se rozhodli počkat na OBI výprodej a zkusit něco sehnat.

OBI má svou interní řadu nástrojů a protože od flexy už žádné velké zázraky neočekáváme, bereme tu jejich nejlevnější, co tam mají, tzn 1690kč za 230mm flexu. Malou 125mm bereme od bosche, protože na ni mají akci, a přece jen je větší pravděpodobnost, že ji ještě budem potřebovat.

Jako poslední nákup dne pak je pokosová pila (věděli jste, že se to správně jmenuje Kapovací pila?). Tím, že si budeme dělat podlahu sami, tak ji určitě upotřebíme. Zároveň jsem nechtěl nic extra drahého a v OBI jsme našli přesně to, co jsme chtěli. Měli zlevňenou pokosku z jejich vlastní vyšší řady, s laserem, pěkný plynulý chod, materiálově také ok. Sleva z 2990 na 1990, neber to :).

2016-02-01 15.07.39

A to je všechno co jsme si v OBI dneska nakoupili. Suma sumárum necelých 50.000kč, ale máme podlahu na celý dům a velkou část dlažby do koupelen. Kromě toho všeho však máme i něco navíc – OBI kbelík. Teda spíš kbelíky.

Ke každému nákupu nad 300kč dávali jeden. No a když jsme brali nákupy po 20.000, tak jsme si vždycky řekli o víc kbelíků. Celkem jich máme 16ks. Ty se na stavbě neztratí 🙂

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x