Tak už máme i rovnou střechu…… skoro

Tak už máme i rovnou střechu…… skoro

Dneska nám druzí střechaři dokončili většinu naší rovné střechy. I když to byl tentokrát fakt boj, nakonec se povedlo.

Jak psala včera I., tak nejprve chyběly kotvy. Během včerejška pak střechaři ještě zjistili, že nemají dostatek některých lišt, protože projektant jim množství napočítal úplně napřesno a zapoměl, že momentálně není na domu polystyren, čímž se lišty na dvou straných musí dát o 28cm delší a pak prý chyběla ještě jedna hrana atiky. To ale nebyl žádný větší problém, včera po práci je zajeli dokoupit.

2015-10-30 16.38.51-2

Bohužel zakletí s rovnou střecha pokračovalo i dneska. Ačkoli si střechaři včera dokoupili lišty, nenapadlo je, že když byly špatně spočítané lišty, možná nebude sedět ani množství fólie. No a co byste řekli? Nesedělo.

Takže mi někdy kolem dvanácté volají, že chybí cca 10m2 fólie, což je zhruba přesně rozměr, který vznikl tím, že jsme fólii dávali i na místo budoucích polystyrenů, aby tam přes zimu nezatýkalo.

Jelikož stavebniny, kde fólii mají, je docela daleko od baráku a protože zrovna začínalo páteční peklo v Brně, bylo jednodušší abych to vyzvedl a dovezl já, než aby pro to jeli oni. Nedalo se nic dělat a z báwy bylo zase stavebně-transportní auto. Výhoda byla, že se mi na stavbu povedlo přes celé Brno tam i zpět dostat relativně rychle ;-).

Naštěstí toto už byla poslední věc, která jim chyběla a mohli dodělat co šlo. Bohužel logisticky jsme rovnou střechu úplně nezvládli zkoordinovat a namísto, aby se i na rovné střeše připravili okapy v době, kdy se dělali na šikmé střeše, musí se nyní na klempíře čekat znovu.

Dobré vědět pro příště. Tak nějak jsem žil v domění, že okapy na rovné střeše si dělají sami. No nic 😉

2015-10-30 16.45.07

Ten by snad měl dorazit během přístího týdne, připraví háky a okapy a pak další víkend dorazí opět střechaři a dodělají okapnici a izolaci nad okapem (která nyní nešla udělat, protože musí být nad hákama okapů).

Bohužel ani tím práce střechařů ještě nekončí. Další návštěva pak bude na jaře, kdy po té co zateplíme dům polystyrénem, přijedou a napojí izolaci na něj. Ta se pak finálně schová pod fasádu a tím bude snad i rovná střecha hotová.

Důležité ale je, že už od dneška do domu přes střechu nebude nikudy zatýkat a nám tím pádem odedneška konečně vysychá dům.

No a tady máme ještě video z uplynulých dvou dnů budování střechy. Bohužel tak jako všechno ostatní na rovné střeše, ani video se úplně nepovedlo. Dneska kolem 13:30 vypověděla baterka, takže finální položení fólie bohužel zaznamenáno nebylo.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pavel
Guest
Pavel
8 years ago

Dobrý den,
mohu se zeptat kdo vám dělal tu plochou střechu ? 🙂
Máme v plánu podobnou. Zajímá mě tloušťka izolace a jestli by jste s odstupem času udělal nějaké změny.

Díky.

PCA
Guest
PCA
8 years ago
Reply to  L

Zdravím,
fólii máte kotvenou nebo lepenou k podkladu? Dle článku a zmínky o kotvách jsem pochopil, že asi kotvenou (kotva skrz EPS až do betonu stropu). Není to problém z hlediska pasivního domu (bodové tepelné mosty)? Nebo jste použili nějaké speciální kotvy s přerušeným tepelným mostem?
Díky

Martin
Guest
Martin
7 years ago

Dobrý večer,

mohu se zeptat, co to máte za prostupy na rovné střeše?

Kudykam
Guest
Kudykam
4 years ago

Mohu se zeptat jaký typ EPS ste na rovnou střechu použili? (70,100,200) Neměli ste v původním návrhu PIR?

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x