X
Odvoz palet a prodej vrátku

Odvoz palet a prodej vrátku

V pátek jsme po delší pauze byli opět na baráku. Rozdíl oproti minulým návštěvám byl, že tentokrát jsme i docela dost vydělali ;-).

Jako první jsme totiž prodali náš stavební vrátek. Ano, ten vrátek, co jsme s takovou slávou koupili, dovezli, a…. nechali ležet do doby, než jsme ho prodali :-). Nějak na něj vůbec nedošlo.

P1030223

Co je důležité, nejen že máme peníze za vrátek, ale dokonce jsme na něm i vydělali. Koupili jsme ho za 6000kč a prodali za 7000kč. Zisk jak kráva, skoro nám to pokreje ty naše okna, že? 😉

No, ale tím nám den nekončil. Jako další jsem se rozhodl konečně zúčtovat s našema paletama a vrátit je. Ačkoli už cca 2 měsíce honím stavebniny, přes které jsme vše brali, aby si pro palety přijeli, nějak se k tomu nemají (asi proto, že chci aby jeli zadarmo a nebo to spojili s nějakou dodávkou. Jenže on vždycky nakonec jel jen externí kurýr).

2015-10-04 13.23.19

A protože “Winter is comming”, nechtěl jsem to dřevěné zlato nechávat na pozemku a riskovat, že přes zimu klesne na hodnotě (rozuměj rozpadnou se) nebo ho někdo ukradne a my přijdeme o zálohu.

Ona totiž taková paleta není úplně sranda. Záloha na ni je 200kč a měli jsme jich tak 130ks. Bohužel si ty potvory strhnou 40kč za opotřebení, ačkoli se k nim chováme jako v bavlnce, ale pořád to trhne docela slušný balík.

No a protože firma ne a ne, tak jsem z nich vyrazil alespoň možnost vrátit palety ve vedlejší vesnici v prodejně ProDoma. Bohužel tam bylo možné vrátit jen palety z VPC, ale těch je 97ks, což je vlastně většina a nakonec bych toho stejně víc neuvezl.

2015-11-13 14.47.37

Začali jsme teda dávat palety na vozík a počítat, kolik jich máme. Bohužel se počítadlo zastavilo na 87 a 10ks chybělo. První čtyři jsme našli docela záhy a to pod narovnanýma OSB deskama. Nedalo se nic dělat, museli jsme všechny desky přeskládat.

2015-10-29 15.57.32

Ale pořád nám chybělo dalších šest. Po chvilce hledání jsme je bohužel našli. Jsou to ty palety, na kterých ještě stále stály příčkovky z VPC, na které se ještě zatím nedostalo. No tak to už byl větší oříšek, takže jsem si zavolal na pomoc ještě jednoho brigoše a pěkně jsme přeskládali 6tun cihel z místa A do místa B vzdáleneho cca 10cm.

2015-10-17 13.33.00

Tím jsme měli palety všechny, už je jen naložit, pořádně přikurtnovat a pak hurá do Prodomy. To hurá zas tak hurá nebylo, protože se to celý kinklalo, takže rychlost 20-30km/h bylo to maximální, co palety cestou zažily.

2015-11-13 14.59.12

V Prodomě pak krom drobných komplikací proběhlo vše ok. Nejvíc jsem se bál, aby je všechny nezkoumali a třeba nám některé vůbec nevzali. Ale naštěstí tam byl dost flegamtický skladník, který je dokonce ani nespočítal a stačilo mu jen říct, že jsou všechny ;-).

2015-11-13 15.33.47

Zmiňovaná komplikace byla v tom, že tam zřejmě moc často palety takto neberou a už vůbec ne od VPC. Takže brblali, že se to má hlásit 3 dny dopředu, a že to není jejich zakázka atd…

Toto jsem řešit fakt nehodlal, takže jsem zavolal člověku z mých stavebnin, ať si to domluví jak chce, ale že já už je nikam jinam nevezu. Dopadlo to tak, že mi je vzali, na mne nebyli ani nijak naštavní, zato na ty druhé stavebniny zřejmě docela dost ;-).

Duležité je, že palet jsem se zbavil a záloha kolem 15.500kč je doma. Suma sumárum 23.500kč do plusu za jedno odpoledne na domě. Škoda, že to tak není pokaždé ;-).

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x