X
Tak jsme se upsali….

Tak jsme se upsali….

Tak jsme to dneska v bance finálně podepsali. Všechno bylo už nachystáno z předchozích kol, takže to šlo ráz na ráz. Tímto jsme se stali šťastnými držiteli železné koule na noze v hodnotě 3.9mil Kč. Tak snad se nám to povede splatit co nejrychleji.

Co se týče našich připomínek ke smlouvě měli, tak ačkoli KB tvrdila, že dokud není cokoli podepsáno je možné vše měnit, tak ve smlouvě ve finále nejsou schopni změnit vůbec nic. Měli jsme seznam bodů, které se nám nelíbí nebo jsou nesmyslné. Primárně jsme zkoušeli, aby tyto body změnili nebo doplnili, ale v tom jsme ani přes relativně velký tlak (že půjdeme jinam) neuspěli. Nakonec se to vyřešilo tak, že nám poslali výklad jednotlivých bodů, tak snad to v případné soudní pře obstojí. Všechno to byly různé krajní situace, které nejspíš (doufejme) nikdy nenastanou, ale je dobré se zeptat na všechno.

Z banky jsme pak vyrazili směr CzechPoint, kde jsme museli potvrdit některé naše podpisy. Jelikož už zřejmě CzechPoint nefrčí, tak jsou téměř všechny ve městě zrušeny a zůstal jen jeden, kde byla čekací doma cca 45min. To spolu s hodinovým hledáním CzechPointu bylo dost nazabití. Ale nakonec nám to potvrdili a hurá na katastr.

Na katastru jsme dali návrh na vklad věcného břemena a odevzdali 1000 Kč poplatek, protože poplatků není nikdy dost. Zapsání bude trvat měsíc a je podmínkou pro čerpání hypotéky (pokud bychom chtěli čerpat dřív, je tam nějaká expresní možnost za příplatek, ale my stejně budeme čekat na stavební povolení).

Druhý úspěch dne bylo získání podpisu a razítka vedoucího stavebního odboru Jihomoravského kraje na situačním výkresu a pohledech. Kupodivu to šlo celkem snadno a přes dva podřízené jsme se dostali až k náčelníkovi, který svým mocným podpisem stvrdil to, co již bylo stvrzeno, ovšem tentokrát v podobě, která se našemu stavebnímu úřadu zamlouvá.

Z JMK pak vedla naše pouť opět na stavební úřad a tam jsme s velkou slávou podepsané výkresy odevzdali. Údajně jsme teprve druzí stavebníci, kterým se to povedlo. No nevím, zas tak složité to nebylo. Údajně by teď již nic nemělo bránit tomu, aby mohli celé řízení nechat ve formě stavební ohlášky místo aby to překlápěli do zdlouhavého stavebního povolení. Tak uvidíme.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x