X
Vodovodní přípojka díl II – Já ne, to on!

Vodovodní přípojka díl II – Já ne, to on!

Not-Me-penguins-of-madagascar-18270082-470-349Jak jsme psali v předchozím příspěvku o vodovodní přípojce, původní dohoda byla, že reálizátor rekonstrukce silnice vybuduje i vodovodní přípojky. Důvody jsou celkem nasnadě – rychlejší koordinace prací a jediný subjekt zodpovědný za stav silnice po rekonstrukci. Všechno je to logické, všichni s tím souhlasí, sluníčko svítí a svět je růžový.

A realizátor stavby asi nemá rád růžovou, protože když jsme měli projekt už téměř vyřízený a jen pro informaci, kdy se začne, jsme mu volali, otočil o 180 stupňů a že prý oni nic, oni nám výkop neudělají, oni mají svojí práce a máme si to zařídit, jak chceme, jejich problém to není. WTF?!?

A tak jsme kontaktovali Vodárenskou akciovou a popsali jim situaci, abychom zjistili, co s tím tedy máme dělat. Protože ruku na srdce, najmout si bagr a jen si tak na vlastní pěst začít kopat do silnice, to bylo i na nás trochu silné kafe, a to nejsme žádní poseroutkové (no možná spíš ten silnější z nás dvou není poseroutka). Naštěstí pan vedoucí z Vodárenské je rozumný muž slova i činu a tak zvedl telefon a realizátora si pěkně podal. Že přece není možné, aby do silnice kopal někdo cizí kvůli záruce, že oni tam mají na všechno techniku a že budou přesně vědět, kdy a kde… A tak z milého realizátora opět vymámil příslib, že výkop i zasypání teda udělají a že vodárenská jen natáhne trubky a udělá připojení.

Tak jsme se zase nechali ukolébat a zase jsme uvěřili, že to bude dobré… Hlupáčci 🙂 Dnes nám přišel email od starosty, že se s realizátorem nedohodli a že nakonec výkop i zásyp bude provádět externí firma, se kterou se máme neprodleně spojit a domluvit si postup. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že.

Naštěstí ale v pohodě. S pánem jsme se spojili a domluvili si schůzku na další den (sobota) odpoledne. Jen nás prosil, jestli by to nemohlo být až mezi 1 a 2 hodinou, protože se prý bude muset trošku prospat po večírku. Co říct, prostě sympaťák 🙂 Taky nám řekl, že má bagr, žábu na zhutnění a že to všechno zvládnem, že to není žádný problém. Máme mu vzít paré projektu, všechno si to nastuduje a příští týden se půjde na věc. Je přímo z naší vesnice, takže když bude mít rozumné ceny, necháme si od něj vykopat i díru na vodoměrnou šachtu a pak jednou třeba i základy.

Tak uvidíme, snad už to teď všechno půjde jak po másle.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x