X
Další verze domu (tuším šestá)

Další verze domu (tuším šestá)

Tak nám dorazila další verze domu. Má v sobě už zapracováno úplně vše co jsme ještě řešili a pokud se nepletu, tak už zbývá doladit jen okno na jižní straně.

Ve všech variantách bude okno 6,250m, dělené na menší části okením rámem. V části u kuchyně budou jednokřídlé otvíravé dveře, v části u obyváku jsou pak ve hře varianty HS portál nebo dvoukřídlé balkónové dveře. Tady bude hodně záležet na ceně.

Materiál oken a dveří měl být původně plast, ale teď to vypadá spíš na dřevo-hliník. Je to sice o něco dražší, ale má to lepší vlastnosti co se týká tuhosti rámu. Plast by se mohl časem pohnout/zkroutit (hlavně u větších ploch), zatímco dřevo ne. Nevýhoda dřeva je pak zase nutnos údržby, kdy se musí rám z venku každý rok natírat, aby dřevo neztratilo svoje vlastnosti. A to zas řeší právě ten dřevo-hliník, kdy venkovní část okna je chráněná hliníkem. Ještě uvidíme jak vyjde celý barák cenově, okna můžeme rozhodnout až těsně před dodávkou.

A tady jsou poslední půdorysy:

2015-03-07_19-41-30 a horní patro:Šestá verze domu

 

A tady vizualizace. Akorát z východní strany už ty okna nejsou tak pěkně symetrické jako předtím, což je dáno úpravou rozložení šatny a koupelny v horním patře. Tady bohužel musíme udělat ústupek, takže užitečnost vyhrává nad estetikou 😉

A už máme i osazení baráku na pozemku:

Osazení na pozemku

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x