X
Poštovné do ameriky

Poštovné do ameriky

Jak jsem psal ve včerejším příspěvku, bylo potřeba poslat plnou moc k přeposílání pošty do USA. Obvolal jsem tedy všechny větší spediční firmy, abych si udělal průzkum o cenách.

Většina spedičních firem nabízí jen jeden typ doručení, a to přepravu do USA do 2 dnů. Liší se to většinou jen v času doručení a ceně. Pokud to chcete do 2 dnů do osmi ráno, stojí to 3000 Kč, do deseti ráno 1600,- a v průběhu dne 1300,-. Ceny se u různých firem lehce liší, ale pod 1200,- se nedostanete. Celkem velká pálka za jednu obálku.

Zkusil jsem tedy českou poštu. Když se to pošle rekomando, mělo by to tam být za 4-6 dnů, má to sledovací kód i potvrzené doručení. Sdělená cena po telefonu 120 Kč, na přepážce při placení 80 Kč. Celkem příjemný rozdíl. Uvidíme jestli to tam skutečně za těch 4-6 dnů dorazí.

Ke službám České Pošty ještě jedna informace. Krom výše zmíněného způsobu zaslání má Česká Pošta ještě službu EMS. Tou by zaslání dopisu stálo 900 Kč a dobu doručení nelze jakkoli garantovat ani odhadnout. Úžasná služba, i slečna na přepážce se smála, když mi to říkala ;-).

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentář
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Post navigation ← Previous […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x