Dopravci – závěr

Dopravci – závěr

Ještě v pátek večer minulý týden jsme obdrželi další mail od firmy DB Schenker. DB Schenker poptal dalšího rejdaře a našli nového, díky kterému celková cena klesla na $5500. Bohužel jsem díky prvotnímu nedorozumnění, vzniklému naší neznalostí pojmů, poptal cenu jen z přístavu, nikoli z fabriky. V době, kdy jsme poptávali dopravu u této firmy, jsme ještě neměli úplně jasno ve zkratkách parit, a v jednom mailu jsem napsal FOB (free on board) namísto EXW (ex works).

Slečně z DB Schenkeru jsem se omluvil a chybu objasnil. Slečna nám slíbila zjištění cen dopravy z fabriky do přístavu během následujících několika dnů. Ačkoli jsem měl na DB Schenker názor už vcelku vyhraněný, během této komunikace si u mne firma DB Schenker vcelku polepšila. Slečna byla ochotná, odpovídala velmi rychle a nic nebylo problém. Možná toho měla ten předchozí týden skutečně jen moc a nestíhala.

Dalších pár dnů se ohledně dopravy nedělo nic. Včera nám přišlo nacenění dopravy z fabriky do přístavu. Bohužel částka zrovna moc příznivá není, jedná se o $965. Tím se ze zlevněné ceny $5500 za přepravu stává cena $6500. Tím je cena ještě o $500 dražší než přeprava s firmou K+N. Očividně se pod $6000 prostě nedostaneme, takže nezbývá, než se s tím smířit.

Dalším krokem je konzultace a schválení ceny firmou XY. Část dopravy do USA hradí oni, proclení v USA a cestu do finální destinace v Michiganu pak my. Doufám, že v tomto kroku již nebudou žádné další překvapení nebo problémy, dopravu bych už skutečně měl rád uzavřenou.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x