X
Analýza výsledků vyhledávání Google.com

Analýza výsledků vyhledávání Google.com

Abychom získali relevantní výsledky zobrazované na google.com v USA, bylo nejprve potřeba google přesvědčit, že v USA jsme. Na to se perfektně hodí VPN, díky kterým se můžete vydávat jako návštěvník z té či oné země. Úplně náhodou jsme narazili na demo VPN služby na adrese www.usaip.eu, která umožnuje 7 minut připojení zdarma, pak se ale stačí znovu připojit a lze pokračovat.

Použití je naprosto triviální, stačí si stáhnout soubor z http://www.usaip.eu/en/USAIP.pbk, otevřít jej a už si můžete vybrat destinaci k připojení dle libosti. Následně stačí zadat jméno a heslo (oboje demo) a už Vás google ani kdokoli jiný nepozná, že jste z čech. Lze tak získávat i regionální výsledky vyhledávání.

Při analýze výsledků bylo naším cílem primárně zjistit, jakou úroveň SEO mají webové stránky našich potenciálních konkurentů. Zadali jsme proto do vyhledávače pro nás nejdůležitější klíčová slova a výsledky postupně procházeli. Již na první stránce výsledků se vyskytuje “eshop”, který obsahuje námi žádaná klíčová slova ve velmi omezeném počtu, nemá aktivní žádný výrobek, neobsahuje ani žádné popisy či další texty ceněné z hlediska SEO. Tento fakt nás poměrně hodně potěšil. Ani u ostatních konkurentů není míra optimalizace příliš vysoká. Původně jsme nepředpokládali, že bychom se mohli dostat na první či druhou stránku výsledků, po tomto průzkumu však věříme, že časem se na tyto pozice určitě dostaneme.

Poznámka: Pokud by Vám nefungovala výše uvedená VPN, můžete zkusit nějakou další například z tohoto listu:

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x