Forum
@honzakasik chcem si nejak zastávať taphome, ale mám ho na dome už 5 rokov, brat 4 roky, urobili sme už nejaké inštalácie. Používame aj paket parser a teda nemám a nemáme problém s funkčnosťou systému alebo s technickou podporou. Taktiež máme inštalácie kde mame DMX gateway s čínskymi modulmi a funguje to bez problémov. Áno programovací jazyk je trochu iný ale je to o zvyku.
Čo sa týka programovania cez apku, beží mi to na androide, bracho na ios a bez problémov. Za mňa je to lepšie ako loxone z pohľadu časového hľadiska s tým mám tiež skúsenosť.
@007tommas Jo, to mi taky tvrdili, že prý mají instalace, kde DMX gateway funguje perfektně. Ale s každým, s kým jsme se bavil s ní měl problémy. Dokumentace a reakce společnosti na problémy ale prostě byla taková jaká byla. DSL není to o zvyku, je to zbytečně komplikované. Prostě moje zkušenost je taková jak jsem ji popsal. Nechcete tu DMX bránu?
Taphome mám na podlahové topení, žaluzie. Od roku 2019. Nyní ještě doplňuji občas něco po zahradě, bezdrátově přes WiFi pomocí Shelly jednotek. Opět provázáno do Taphome. Export některých proměných do HA. Packet Parser použit pouze pro Shelly; dále připojena rekuperace Nilan. V případě, že to lehne, dám vše asi na Homeassistant přímo. Záměrně jsem vše tahal z rozváděče, aby šly rozváděčové měnit dle potřeby. Běží mi tu HA i Taphome, Taphome mi přijde stabilnější. Zatím to běží jak má (ťuk, ťuk)