Forum

Forum

Zkusenosti s elektr...

Notifications
Clear all

Zkusenosti s elektrozamkem KFV

50 Posts
19 Users
2 Reactions
15.4 K Views
 Kuba
(@kuba)
Estimable Member

Super dik. Vypada to dobre, ale priznam se ze 20kKc je trochu vic nez kolik chci za to dat 🙂 aspon zatim  myslim ze by to mohlo jit levneji .... zvlast v pripade vice dveri 🙂 

V kazdem pripade dik treba se ukaze ze kazda sranda neco stoji. 🙂 

ReplyQuote
(@juras)
Reputable Member

@pavel  - a je to integrovane do loxonu?

ReplyQuote
Pavel
(@pa-v-el)
Member

Aha, to se přiznám, že jsem netušil, že za to chtějí takovej ranec. Ještě mě napadá FAB ENTR.

Do Loxone by to bylo určitě integrovatelné, stačilo by relátkem spínat kontakty odchozího tlačítka. Ohledně čtečky netuším jestli má i nějaký datový výstup který by šel dostat do Loxonu.

ReplyQuote
 Kuba
(@kuba)
Estimable Member

Asi pouziju ten HomeTec je to cca za 5kKc ovladani udelam tak ze do rozvadece dam dalkovy ovladac kteremu Loxone bude "mackat" tlacitka, nejaky indukcak do zamku na zavoru a myslim ze to pujde (otvirani tlacitkem, ibuttonem, NFC, )  🙂  Porad jsem si rikal ze pujde sehnat jenom jednoduchy motor (bez vsech ridicich jednotek a bezdratu) ktery budu cely ridit z Loxone ale nic takoveho asi neni (vsichni musi prodavat hotova reseni) a vyrabet se mi to nechce 🙂

ReplyQuote
(@juras)
Reputable Member

da se to dodelat do stavajicich dveri?

ReplyQuote
 Kuba
(@kuba)
Estimable Member

jj nasunuje se na uriznuty klic, vlozka musi mit moznost tocit kdyz je klic z obou stran viz.  http://www.abussecurity.cz/fotky18630/fotov/_ps_4508HomeTec-Pro-CFA-3000.pdf

ReplyQuote
(@bilik)
New Member

Je to hezké, ale GU SECURY nedoporučuji v automatické verzi na chip. Chybí indikace otevření, pokud vám tedy nevyhovuje polosiréna. Jakékoliv jiná indikace otevření není a podpora je něco mezi nulovou a mizernou.

ReplyQuote
(@mikael)
Trusted Member

Posted by: @stingray

Já osobně hledám řešení zámku:

1. zamykatelné elektronikou i klíčem + aby se to navzájem nevylučovalo
  2. více než jedna zamykací střelka / bod
  3. dveře bez kliky či koule, manželka chce svislý madlo
  4. denní noční režim:  buď když se zavřou, hned se zamknou (default noc). Nebo (den) když se motám okolo baráku, nosím krámy atd, aby zůstaly dočasně odemčené, ale zajištěné válečkem (kvuli průvanu atd.).
  5. cena do 15k za zámek

@stingray

Díval jsem se původně na zámek ABLOY EL566 ale ta cena přes 20.000 je šílená 🙁 A tak hledám alternativu.

Jakou máš zkušenost s Winkhaus Bluematic EAV3? Je integrovatelný do Loxone? Jediný rozdíl oproti tvým požadavkům mám v bodě 3, my chceme kliku na obou stranách, venku funkční jenom v denním režimu "odemčeno".

ReplyQuote
 blaf
(@blaf)
Honorable Member

Ten winkhaus neumí ovládat závoru zámku, takže s klikou venku nepochodis. 

ReplyQuote
Stingray
(@stingray)
Estimable Member

@mikael   

Co se týče winkhausu, pokud chceš řešení s klikou (která jde dálkově uschopnit/zneschopnit) a motorizovaným závorníkem, tak to umí typ (? tuším) blue motion, kterej je ale podstatně dražší, podobně jako uvedenej abloy.

Bluematic EAV3 mám dva kusy (vchodový dveře, křídlový garážový vrata) a společně s čtečkou prstů fungujou na jedničku, fyzický klíč jsem za poslední rok použil max. 2x (výpadek proudu). Garáž i vchod maj zvenčí madla, zevnitř kliky. U obou mám ještě osazenou průchoďákovou spoušť (Tagesfalle), kterou zejména v garáži používám často. Průchoďák si lze implementovat i elektronicky (držet zámek v otevřeným stavu, ale na rozdíl od mechanický spoušti pak křídlo bude chodit úplně volně, kdežto s mechanickou spouští tam je potřeba překonat slabou pružinku, takže se dveře neotevřou při drobným průvanu). Doporučuju ten zámek určitě kombinovat se zavíračem (+ideálně s aretací v plným otevření). Jinak když například otevřeš dveře remotně a zrovna foukne vítr, tak se za 3 sec. zámek sice zamkne ale křídlo se může mezitím otevřít.

Ovládání je na tři dráty: +-12V který jsou trvale napájený, a k tomu jeden spínací drát, kterej spustí otevření (např. relátkem z loxonu, nebo z biometrie - já např. používám oboje). Dokud je na spínacím drátu +12V zámek zůstane otevřenej. Jakmile se ho odpojíš, zámek se za cca 3 sekundy zamkne. Zámek žere pouze při změně stavu, jak v otevřený tak zavřený poloze je odběr nula. Z toho plyne, že může bejt dlouhodbě otevřenej (ačkoliv výrobce to nedoporučuje). Pohon jsem otevřel a je v něm takovej ten malej modelářskej motorek, kterej je zpřevodovanej hodně do pomala/na sílu. V obou úvratích jsou dorazový spínače. Zámek lze pohonem osadit i dodatečně. Pohon de facto dělá to samý jako stisk kliky, tj. posouvá řídící plocháč kterej ovládá obě závory a střelku. Závorník je nezávislý a lze ho zamknout jen klíčem, ale potom zámek nejde otevřít ani klikou, ani pohonem. Zamknutí zámku iniciuje výsuvná spoušť s permanentním magnetem a funguje to velmi spolehlivě a přesně. Závory mají formu háku, takže dveře prý nejdou tak snadno vypáčit. Pokud by někdo chtěl, můžu případně natočit krátký video kde předvedu jak to funguje.

Specky EAV3 mám zde. Volbu zámku a detaily lze konzultovat s technikem Winkhausu (p. Jireš, [email protected]), kterej to se mnou dlouze diskutoval a připravil mi přesnej seznam dílů na to co chci (viz XLS). 

Co se týče zámků, kování, přístupu atd. doporučuju také omrknout či konzultovat s firmou https://www.sezamcz.cz/

This post was modified 6 years ago by Stingray

ReplyQuote
(@cukoun)
New Member

@pa-v-el Jak to dopadlo s integrací zámku Eneo 610CC? Chystám se integrovat stejný zámek , tak bych rád věděl na co se připravit :-). Dle dokumentace má 2 vstupy - odemykání a přepínání den/noc a pak 2 výstupy, které nejsou nikde moc popsány. Netušíš jaký je jejich význam? Jestli třeba nedávají zpětnou vazbu o tom, zda jsou dveře zavřené/otevřené.

ReplyQuote
Pavel
(@pa-v-el)
Member

Ahoj, zatím nijak ? Mám zapojené jen jedno relé na zapínání/vypínání zámku. S těma kontaktama K1a a K1b máš pravdu, jsou to nějaké bezpotenciálové kontakty, ale na co jsou jsem zatím nezkoumal...

ReplyQuote
(@cukoun)
New Member

Hmm škoda. Jsem doufal, že už bude tato cesta prošláplá :-). Dokumentace k tomu je opravdu mizivá a to jak česká, tak přímo na stránkách výrobce. Zkusím poptat přímo dodavatele.

ReplyQuote
Pavel
(@pa-v-el)
Member

OK, dej sem pak prosím vědět jestli získáš víc informací.

ReplyQuote
Ptačí hnízdo
(@ptacihnizdo)
Eminent Member

@L Ahoj. P. Vašíček nám brzy bude montovat dveře s KFV Genius zámkem. Potřeboval bych vědět co se hodí k tomu natáhnout za dráty, protože Vašíček mi to bohužel nedokáže říct. Stačí CYKY 3x1.5 a UTPčko? Moje představa je, že to budeme otvírat přes Loxone NFC keyboard.

ReplyQuote
Page 3 / 4
Share: