X
Forum

Forum

Potřeba klimatizace...

Notifications
Clear all

Potřeba klimatizace?

108 Posts
17 Users
10 Reactions
14.1 K Views
IamDanielDinner
(@iamdanieldinner)
Eminent Member

@richard Jo tak na to jsem chudej, ale závidím 🙂

Pokud ten barák nemá šílenou setrvačnost (což by neměl mít), a stačí ti prostě tam hnát vzduch třeba o 4-5C chladnější, tak jsi s rekuperaci uplně cajk.

A pokud ne, tak bych to tak udělal stejně a prostě si tím jenom pomohl "co to dá"

vita_k reacted
ReplyQuote
(@petrp)
Estimable Member

Ahoj, potřeboval bych prosím poradit, jak zprovoznit multisplit klimatizaci HAIER. Mám vše nataženo, zapojeno. Mám delší potrubí, tak potřebuji doplnit pár gramů chladiva. Koupil jsem si chladivo, budíky s hadicemi a vakuovačku. Jen nevím, jaký je správný postup při prvotním oživení. Poradí mi prosím někdo?

ReplyQuote
(@tomasz)
New Member

Kroky k doplnění chladiva
Ujistěte se, že máte správný typ chladiva pro váš model klimatizace (obvykle R410A nebo R32, ale podívejte se do manuálu).
Budete potřebovat měřidlo, stupnici pro měření množství chladiva a vakuovou pumpu.
1. Vypněte klimatizaci a ujistěte se, že je zcela odpojená. Připojte manometr k servisním portům venkovní jednotky, abyste mohli sledovat tlak v systému.
2. Připojte vakuové čerpadlo ke klimatizaci přes rozdělovač a odstraňte vzduch ze systému, aby se do okruhu nedostala vlhkost a vzduch.
Nechte čerpadlo běžet, dokud není dosaženo vakua přibližně -30 Hg. Vypněte čerpadlo a ujistěte se, že vakuum je udržováno po dobu 10 až 15 minut.
3. Připojte válec s chladivem k rozdělovači a umístěte jej na váhu pro přesnou kontrolu dávkování. Otevřete ventil na rozdělovači a pomalu začněte přivádět chladivo. Současně kontrolujte množství vstřikovaného chladiva pomocí vah a manometrického potrubí. Sledujte tlak, abyste se ujistili, že odpovídá doporučením výrobce pro váš model klimatizace.

Po doplnění paliva spusťte klimatizaci a zkontrolujte, zda systém správně funguje
Je důležité použít přesné množství chladiva. Nadbytek nebo nedostatek chladiva může mít za následek špatný výkon nebo poškození kompresoru.

ReplyQuote
Page 8 / 8
Share: