Forum
@richard Jo tak na to jsem chudej, ale závidím 🙂
Pokud ten barák nemá šílenou setrvačnost (což by neměl mít), a stačí ti prostě tam hnát vzduch třeba o 4-5C chladnější, tak jsi s rekuperaci uplně cajk.
A pokud ne, tak bych to tak udělal stejně a prostě si tím jenom pomohl "co to dá"
Ahoj, potřeboval bych prosím poradit, jak zprovoznit multisplit klimatizaci HAIER. Mám vše nataženo, zapojeno. Mám delší potrubí, tak potřebuji doplnit pár gramů chladiva. Koupil jsem si chladivo, budíky s hadicemi a vakuovačku. Jen nevím, jaký je správný postup při prvotním oživení. Poradí mi prosím někdo?
Kroky k doplnění chladiva
Ujistěte se, že máte správný typ chladiva pro váš model klimatizace (obvykle R410A nebo R32, ale podívejte se do manuálu).
Budete potřebovat měřidlo, stupnici pro měření množství chladiva a vakuovou pumpu.
1. Vypněte klimatizaci a ujistěte se, že je zcela odpojená. Připojte manometr k servisním portům venkovní jednotky, abyste mohli sledovat tlak v systému.
2. Připojte vakuové čerpadlo ke klimatizaci přes rozdělovač a odstraňte vzduch ze systému, aby se do okruhu nedostala vlhkost a vzduch.
Nechte čerpadlo běžet, dokud není dosaženo vakua přibližně -30 Hg. Vypněte čerpadlo a ujistěte se, že vakuum je udržováno po dobu 10 až 15 minut.
3. Připojte válec s chladivem k rozdělovači a umístěte jej na váhu pro přesnou kontrolu dávkování. Otevřete ventil na rozdělovači a pomalu začněte přivádět chladivo. Současně kontrolujte množství vstřikovaného chladiva pomocí vah a manometrického potrubí. Sledujte tlak, abyste se ujistili, že odpovídá doporučením výrobce pro váš model klimatizace.
Po doplnění paliva spusťte klimatizaci a zkontrolujte, zda systém správně funguje
Je důležité použít přesné množství chladiva. Nadbytek nebo nedostatek chladiva může mít za následek špatný výkon nebo poškození kompresoru.