Forum
Ahoj,
potřeboval bych poradit jakým způsobem nalepit perimetr na nerovný povrch. Při vylívání desky se mi trochu prohnulo bednění a beton přesahuje přes ztracené bednění a vytvořil taky takové kapky jak tekl pod bedněním. Tohle asi ještě spraví lepicí pěna, ale nad deskou pak mám první šár cihel který v některých místech utíká dovnitř desky až o 3 cm. Což už je asi moc jen na pěnu. Perimetrové desky se dělají nejtenší 5cm a ikdbych tam dal nějaký jiný polystyren na vyrovnání tak mi pak bude perimetr o několik cm přesahovat přes izolaci zdí. což asi není žádoucí.
Mam pocit, ze se dela perimetr i 1cm, ze jsme to presne takto podkladali.
ajo kecám.. stayrotrade dělá od 2 cm... to by asi nějak šlo...
ale stejně.. co pak s tím skokem? Perimetr bude o tento rozměr přesahovat izolaci stěny..
my to vyresili tak, ze pred fasadou se stejne cely obvod kolem domu srovnaval a zarizl a spolu s tim se tam vyrizl tusim 5-10cm schodek, aby navazovala izolace steny na perimetr.
tenhle schodek se pak normalne "obalil" nopkou a zasypal sterkem a nahore ukoncil listou
hm já ale mám výšku upraveného terénu zhruba v úrovni základové desky a perimetr dosahuje až do druhého šáru. Takže pod zem to neskryju.
No, tak to pak bude potreba vyresit jinak 😉 Zrejme nejak zuzit perimetr v miste presahu, nebo pekne flexou/kladivem se prebyvajiciho betonu zbavit
Ahoj,
potřeboval bych poradit jakým způsobem nalepit perimetr na nerovný povrch. Při vylívání desky se mi trochu prohnulo bednění a beton přesahuje přes ztracené bednění a vytvořil taky takové kapky jak tekl pod bedněním. Tohle asi ještě spraví lepicí pěna, ale nad deskou pak mám první šár cihel který v některých místech utíká dovnitř desky až o 3 cm. Což už je asi moc jen na pěnu. Perimetrové desky se dělají nejtenší 5cm a ikdbych tam dal nějaký jiný polystyren na vyrovnání tak mi pak bude perimetr o několik cm přesahovat přes izolaci zdí. což asi není žádoucí.
Nakresli ten detail včetně budoucí izolace a výšky kde bude terén.
Sokolová deska se dělá od 3 cm
Většinou se to lepí
Malé nerovnosti se brousí diamantovým brusným kotoučem.
Edit: chybí ti tam svislá izolace do výšky cca 50 cm nad terén a to XPS nahoře ma být asi fasádní EPS ne?
Styrotrade má od 2 cm desky.
Kvůli nerovnostem bude asi lepší lepit tou pěnou.
Perimetr bude mít 2x600. Zeď má 3x250+15cm beton +2 cm malta+250 ytong +250 vpc = 1267 takže nic nechybí. Ano na zeď EPS.
Styrotrade má od 2 cm desky.
Kvůli nerovnostem bude asi lepší lepit tou pěnou.
Perimetr bude mít 2x600. Zeď má 3x250+15cm beton +2 cm malta+250 ytong +250 vpc = 1267 takže nic nechybí. Ano na zeď EPS.
Myslel jsem svislou hydroizolaci (asfaltovou lepenku). Tu by jsi tam měl určitě mít. Když tam bude, tak ti tam ještě přibude zpětný spoj a bude tam další "hrb".
To je pravda ale ten skok 4mm už nebude tak znatelný na to aby kvuli tom musel polystyren nějak upravovat.