X
Forum

Forum

Tip na vodoměr (k L...

Notifications
Clear all

Tip na vodoměr (k Loxone)

115 Posts
27 Users
6 Likes
17.4 K Views
(@cijoml)
Estimable Member

@koty007 a ty mas ten tvuj vodomer kolik vody na impulz?

ReplyQuote
(@koty007)
Trusted Member

@cijoml 0,029 l/imp

ReplyQuote
(@cijoml)
Estimable Member

@koty007 tak to chapu ze mi to hazelo desetinu. Je tech 3,333 pro 0,3l/impulz spravne? Nakonec sem tam dotahnul treecko a vycitam to pres Nano DI tree

ReplyQuote
(@juraj)
Trusted Member

@cijoml ak máš 1imp=0.3l tak je nastavenie I=3,333 v poriadku (je to počet impulzov na jednotu, čize na 1l)

@koty007 nemal by si mať I=35, predsa len píšu v špecifikácii vodomeru "0,029 (1/35) l/imp" čiže predpokladám že to číslo 0,029 je jednoducho zaokrúhlený zlomok 1/35 na 3 desatinné miesta a tak presnejšie sa to vyjadrí rovno zlomkom, čiže I=35.

Inak momentálne riešim zaujimavý problém: Kúpil som od mikromarz 2x vodomer "0,029l/imp". Ked som to vybalil a skúsil tak ani jeden nefungoval (netočila sa HW stupnica), tak som to reklamoval (poslal poštou). Opravili to (že vraj tam bol mechanický problém). Opravený vodomer som zasa začal skúšať a zistil som, že síce posiela impulzy, ale nie podľa špecifikácie. Tak som dal dotaz na mikromarz a odpoveď bola že "z B-Meters Italy mám zprávu, že přecházejí u snímaného převodu z 35 otoček na 25 otoček na litr a bohužel do oběhu posílají nyní obě verze, starou i novou.".
Zatial som to ešte nedoriešil, zdá sa mi že ani pri nastavení 25 to nepočíta správne, ale to musím ešte odsledovať.

ReplyQuote
KaZaN
(@kazan)
Estimable Member

@juraj Ahoj, mluvíš o tomhle B-Meters GSD8 3/4", pulsní výstup OD, studená voda, 0.029l/imp ? Už jsi to vyřešil? Potřebuji objednat a teď jsem trošku znejistěl, jestli je tenhle výrobek ta pravá volba nebo volit radši jiný vodoměr.

Chápu správně, že obecně open drain varianta je lepší volba než jazýčková?

ReplyQuote
(@kudykam)
Reputable Member

Zajímalo by mě jestli ničemu nevadí když si vodoměrem 3/4 na vstup do domu takhle zredukuju průtok, když mám zbytek rozvodů v 1"??

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Nevadí to ničemu. Nejseš fabrika ani JZD.

ReplyQuote
(@cijoml)
Estimable Member

@kudykam proc bys daval jiny prurez trubky kdyz budes kupovat novy tak stoji vsechny plus minus stejne

ReplyQuote
(@kudykam)
Reputable Member

Nestojí. Na mirkomarz mají s průměrem 1" až za 3300,- oproti 1300

ReplyQuote
Michal Bajer
(@michal-bajer)
Trusted Member

Ahoj všechny.

Chtěl bych vás znát názor na tento způsob čtení vodoměru.   https://jomjol.github.io/AI-on-the-edge-device-docs/

Docela se obouvám že po čase se zač ně, na vodoměru vytvářet zelené rasy. Když bude docházet k osvětlení vodoměru při záznamu snímku. Možná se mýlím.

M.

Aleq reacted
ReplyQuote
Page 8 / 8
Share: