Forum
@koty007 tak to chapu ze mi to hazelo desetinu. Je tech 3,333 pro 0,3l/impulz spravne? Nakonec sem tam dotahnul treecko a vycitam to pres Nano DI tree
@cijoml ak máš 1imp=0.3l tak je nastavenie I=3,333 v poriadku (je to počet impulzov na jednotu, čize na 1l)
@koty007 nemal by si mať I=35, predsa len píšu v špecifikácii vodomeru "0,029 (1/35) l/imp" čiže predpokladám že to číslo 0,029 je jednoducho zaokrúhlený zlomok 1/35 na 3 desatinné miesta a tak presnejšie sa to vyjadrí rovno zlomkom, čiže I=35.
Inak momentálne riešim zaujimavý problém: Kúpil som od mikromarz 2x vodomer "0,029l/imp". Ked som to vybalil a skúsil tak ani jeden nefungoval (netočila sa HW stupnica), tak som to reklamoval (poslal poštou). Opravili to (že vraj tam bol mechanický problém). Opravený vodomer som zasa začal skúšať a zistil som, že síce posiela impulzy, ale nie podľa špecifikácie. Tak som dal dotaz na mikromarz a odpoveď bola že "z B-Meters Italy mám zprávu, že přecházejí u snímaného převodu z 35 otoček na 25 otoček na litr a bohužel do oběhu posílají nyní obě verze, starou i novou.".
Zatial som to ešte nedoriešil, zdá sa mi že ani pri nastavení 25 to nepočíta správne, ale to musím ešte odsledovať.
@juraj Ahoj, mluvíš o tomhle B-Meters GSD8 3/4", pulsní výstup OD, studená voda, 0.029l/imp ? Už jsi to vyřešil? Potřebuji objednat a teď jsem trošku znejistěl, jestli je tenhle výrobek ta pravá volba nebo volit radši jiný vodoměr.
Chápu správně, že obecně open drain varianta je lepší volba než jazýčková?
Zajímalo by mě jestli ničemu nevadí když si vodoměrem 3/4 na vstup do domu takhle zredukuju průtok, když mám zbytek rozvodů v 1"??
Nevadí to ničemu. Nejseš fabrika ani JZD.
@kudykam proc bys daval jiny prurez trubky kdyz budes kupovat novy tak stoji vsechny plus minus stejne
Nestojí. Na mirkomarz mají s průměrem 1" až za 3300,- oproti 1300
Ahoj všechny.
Chtěl bych vás znát názor na tento způsob čtení vodoměru. https://jomjol.github.io/AI-on-the-edge-device-docs/
Docela se obouvám že po čase se zač ně, na vodoměru vytvářet zelené rasy. Když bude docházet k osvětlení vodoměru při záznamu snímku. Možná se mýlím.
M.