Pokud vím, tak pan Trubač usiloval o certifikaci pro NZU.
Ano, tuto informaci jsem sem daval presne pred rokem ja pote, co jsem s nim vse resil po telefonu. Od te doby ale zadne zpravy nemam a v seznamu SVT ho nevidim.
ja jsem na hrane mezi B1 a B2 a tak nechci projektanta prudit jeste timto... prudim ho celkove asi dost. Tak tady jsem se "nechal" presvedcit. Taky se mu moc nelibila efektivita, coz ja jsem tak kriticky nevidel, ale jak rikam, po 15 minutach jsem to vzdal.
Koldo, to je dobra zprava, protoze pod -5°C je jen par dnu v roce.
ja jsem na hrane mezi B1 a B2 a tak nechci projektanta prudit jeste timto... prudim ho celkove asi dost. Tak tady jsem se "nechal" presvedcit. Taky se mu moc nelibila efektivita,...
Nemá ten výměník náhodou taky efektivitu kolem 90%???
Můj projektant se jen pousmál, když viděl jak vypadá bypass..
Update: mimochodem v podmínkách dotace není nikde psáno (nebo sem to tam nenašel), že musí být rekuperace jen z nějakého seznamu. Píše se tam jen, že musí být instalována odbornou firmou. viz: https://www.novazelenausporam.cz/dokumenty/detail/?id=591
Bohužel nemám zapnutou statistiku na teplotním čidle výměníku, takže nemůžu mrknout zpětně na data. Mám ale jednotku Nilan, která má jiný výměník než rekucofa, s vyšší účinností.
Bohužel nemám zapnutou statistiku na teplotním čidle výměníku, takže nemůžu mrknout zpětně na data. Mám ale jednotku Nilan, která má jiný výměník než rekucofa, s vyšší účinností.