Forum
Ahoj, seznam má na Windy predikci slunečního svitu a co jsem to zkoušel přepočítávat vzhledem k účinnosti panelů, tak mi aktuální hodnoty co tam mají dost přesně sedí. Otázka je jak bude sedět predikce, chci to zkusit vyčítat a hodit do grafu o proti skutečné výrobě.
Nezabýval se tady tím někdo, abych zbytečně nevymýšlel hotovou věc?
Ahoj, jak bys to vycital? Mne to taky zajimalo, ale dostal jsem se akorat k tomu, ze tahle hodnota je fostupna pouze pres to jejich placene API. Tak kdyby to slo i jinak, zajima me to.
Jinak asi nejlepsi co jsem zatim nasel je DWD prepoved, da se k tomu pekne dostat pres https://open-meteo.com/en/docs/dwd-api
@ptr-dvorak Máš pravdu, myslel jsem přes API, že to mají ve free verzi omezené počtem dotazů. Bohužel to ale v té trial vůbec není. Psal jsem rychleji než si to ověřil 🙁
Jinak se k tomu asi dostat nepůjde, přes klasické volání nepůjde asi hýbat časem.
Ten tvůj odkaz vypadá taky dobře. Zkusím si to hodit do Grafany a pár dní porovnávat jak jim to sedí...
Uz asi mesiac zbieram predikcie z pvforecast pre moju lokalitu. 2x som uz robil s5tnu analyzu predikcie voci tomu co realne vidim v grafane, aby som sa skusil dopocitat nejakeho "koeficientu pre moju fve", ale 2x som dosiel k zaveru, ze to nie som schopny vypocitat, pretoze obvykle mam do 2h nabite nahriate a potom fve uz nevyraba naplno, takze vlastne nejde cisla z grafany pouzit. Dosiel som pre seba len k zaveru, ze predpoved "100Wh/m2h" u mna v 4 sledovanych dnoch vyrobila 1 kWh a predikcie nad 200 Wh/m2h u mna vyrobili od 3 do 6 kWh. Coz mi je tak trochu prd platne.
Pokial sa niekto ide pustat do prediktivneho riadenia spotreby v dome, mozeme spojit sily, pretoze prichodom jesene najneskor na tom zacnem pracovat (v lete mi je to ukradnute, elektriky je tolko ze s nou nie je co robit).