Forum
Mám celou střechu nad 2NP volnou, rozměry cca 7,5m x 18m vnitřkem mezi atikou - ta má výšku 20-30 cm (dle spádování). Chci na tom mít zelenou střechu z vícero důvodů... Podélná orientace (ve směru foto) 135°. Když to budu chtít srovnat na 180° tak 1 profil má 4.3m, 2 tedy 8.6m, což by mělo stačit na toto pootočení. Kotvení spodní řady na krajích do atiky plus v ploše na betonové terče, které se pokryjí substrátem a zelení a ven půjde jen kolmá patka. Horní profil totéž, jen na krajích bude třeba nějaký kolmý profil, aby se dostal "dolů" do atiky. Sklon vzhledem k orientaci minimální, cca 10°, nechci, aby mi to lezlo moc nad atiku, i když vzhledem k výšce stavby to odnikud moc vidět nebude.
Profily jsou i 6m. A jsou k nim i spojky, takže se dají spojovat dle potřeby.
@killeriq … ji ji pro inspiraci proč si koupit Victron
@dalibor co menic, ale co s teplotou bateriek.
Zla kombinacia je pracka pusicka a baterky v jednej miesnosti.
@killeriq … ji ji pro inspiraci proč si koupit Victron
no tie male MPPT co od victrona montuju tiez nemaju aktivne chladenie...myslim ze az min. rok zacli seriu s aktivnym chladenim
@killeriq ano MPPT krabička za 17 tKč od Victronu má tak kolem 50 C …. u mne největší zdroj tepla 🙂 … a nebo použít místo toho Fronius
zabýval se někdo jak dostat aktuální cenu silovky na spotu do Loxone ? … by se celkem hodilo
@richard Jsem na tom podobne, taky dovolena a taky montuju, akorat ja mam konstrukci hotovou a ted tam montuju panely. Dokonce mi pripada, ze mame i stejny panely. Jestli mas taky Longi LR4-60HIH, tak bacha na ty konektory, nejsou to standardni MC4, ale MC4 evo2. Musel jsem je kvuli tomu shanet extra
Čím krimpujete Mc4 konektory? Nějaké dobré, funkční kleště za slušnou cenu?
Co toto https://www.solarsun.cz/krimpovaci-kleste-pro-konektor-mc4-s-lokatorem-konektoru/
Kupoval jsem teď toto, a supr 😉
https://www.amazon.de/gp/product/B076Q56W7Z/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
Haha, tak ja som este ani nedokoncil haky, zostavaju tak 4 rady. Vzhladom na to, ze dosli prachy a nemam momentalne panely ani baterky nebudem hystercit. V klude dokoncim strechu, pripravim technicku a spoje s kombiboxom a panely+baterky+ozivenie pocitam asi az buducu jar 🙂