X
Forum

Forum

Notifications
Clear all

FVE

1,600 Posts
76 Users
138 Reactions
200.3 K Views
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

Je to mozne. Dokazem si predstavit ze by to slo doladit na remote u teba keby si to chcel rozchodit.

ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member

jj mozeme niekedy ked budes mat cas/chut + tie MQTT zasuvky 😀

ReplyQuote
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

tak si to zatial niekde rozbehaj nech to ososava aspon xtm-ka. a to vs-ko doladime.

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

Posted by: @dusanmsk

Co to je za mikroklima?

klasicka jednotka, jen cast je ji nad rackem. Jinde misto nebylo 🙂 V obyvaku je taky jedna jednotka. 

Teplota baterii je ted cca o 7st nizsi

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

Ahoj, ti kteří mají napojenou FVE do Loxone, máte tam vymyšlenou nějakou logiku pro ovládání střídače? 

Máte někdo propojení střídač-spot-budoucí výroba (počasí) .... tak aby Loxone samostatně a inteligentně odesílal ovládal střídač - nuceně nabíjel/vybíjel .. choval se tak, aby co nejvíce využil aktuální výrobu a cenu

Víceméně funkční řešení má Protheus deltagreen, bohužel automatiku lze zapnout pouze když je člověk u nich ja výrobě i spotřebě. 

Máte někdo něco? Díky

PS: z testování nejlepší výsledky dává PV Solcast, má někdo rozjetej plugin do Loxberry?

PS: vím, že například @koty007 řídí Solax skrze loxone a má tam s lokálním počasím nějakou chytristu ... mohl by prosím k tomu něco napsat ? Děkuji

image
This post was modified 1 month ago 2 times by Dáda

ReplyQuote
(@barak-chytrak)
Eminent Member

@vary Ahoj, já jsem si v Loxone naprogramoval celé to řízení. Je to docela hodně logiky a tak nějak jsem to popsal v téhle mini-serii na Youtube. Mám to napojené na střídače Victron. Dneska to mám zas o ždibec vychytanější, možná o tom něco zas natočím.

Obecně to ale umí všechny ty srandy:

• nabíjet baterku když je zápor
  • nabíjet baterku když je levně aby ji to pak využilo přes den
  • prodávat když je špička a já vím, že budu mít elektřiny ten den nadbytek
  • prodávat z baterky když je moc nabitá a je draho
  • nakupovat ze sítě když je tak levně, že amortizace baterky je dražší

Je to ale dost takové na míru našemu domu. Proteus nebo nějaká krabička jako je Cube bude asi fungovat líp. Tohle co mám já je fakt takový, že jsem si chtěl hrát.

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

a resisv tom teda nejaké pocasi, budoucí výrobu, neco chytrého ?...

ReplyQuote
(@barak-chytrak)
Eminent Member

@vary Ano,

• řeším predikci výroby na další den (stahuju z Victron API, ale jsou i jiné zroje, například https://forecast.solar/) není to moc přesné, ale to je prostě proto, že obecně předpověď počasí (přesně na danou lokalitu) není moc přesná
  • predikci spotřeby jsem měl dřív tak, že jsem měl prostě konstantu - teď jí řeším tak, že beru spotřebu ze včerejška
  • a pak pracuji s cenou na trhu a dělám nějaké věci (kdy prodat, kdy koupit)

Všechno je to dopodrobna v těch videiích na Youtube.

ReplyQuote
(@johny_mnemonic)
Trusted Member

@vary Solcast potvrzuji jako nejlepší. Vyzkoušel jsem jich víc a Solcast funguje nejlíp. Což je docela sranda, protože to jsou Australani 🙂

Mám to podobně jako @barak-chytrak, ale ne v Loxone. Celou logiku mám v HA a do Loxone jen posílám aktuální data ze střídače.

Vzhledem k tomu jak složitá logika to je a jak často to člověk ladí (trvalo mi to víc než půl roku dostat do nějakého stabilního stavu a občas pořád ještě ladím), tak jsem to nechtěl mít v Loxone. V HA to jsem schopnej poladit klidně i z mobilu, když mě zrovna napadne, jak něco opravit, nebo vylepšit...

ReplyQuote
 xoor
(@xoor)
Estimable Member

Také potvrzuji, že solcast předpověď je asi nepřesnější. Zkoušel jsem asi 4 co jsou vHA.

image

Tady můžete vidět dnešek. Včerejšek byl přesnější. Většinou jsou tam i zuby před pokládané výroby  a +- to odpovídá. 
Já integrace v loxone už nepoužívám. Vše mám v HA, protože ty možnosti jsou tam úplně někde jinde. Hlavně rozšíření Sunsynk Power Flow je přesně to co jsem hledal a chci. Všechny důležité údaje v jednom obrázku.

ReplyQuote
Page 107 / 107
Share: