Forum
Ahoj,
celkem nepříjemná věc, pokud je řízení automatizováno odjinud, tak si člověk vůbec nemusí všimnout, že po restartu miniserveru nenajela aktuální konfigurace a program je starý. Setkali jste se s tím? Toto mi to občas hlásí v configu a ve webapp.
K tomu mě napadá...
Lze se někde do loxonu podívat, jaké má uložené konfigurace (kolik), ze kdy a jaká je právě aktivní/načtená?
Pokud se mi toto děje časteji po restartech miniserveru, předpokládám odcházející microSD kartu ok?
Ano stava sa to.
Sformatovat SD v PC, ak nepomoze novu SD.
Len si nejak nepamatam ci sa to da pozret co sa nacitalo.
No mě by celkem zajímalo, kolik to drží konfigurací a jestli se postupně posouvají uložením do miniserveru, třeba té stejné.
Budem citovat jednu komunikaciu:
"ano, na SD kartě jsou uložené zálohy starých programů. Miniserver se vždy snaží nabootovat na aktuální program, ale pokud se boot nepodaří, zkusí starší zálohu aby byla obnovena alespoň nějaká funkce. Takto pokračuje, dokud nenalezne program, který funguje."
Podla coho zostavaju neviem. Mozno niekto odpovie.
Tak po výměně microSD už v pohodě.
Zajímavé je, že když na té "odešlé" udělám test čtení/zápisu v celé kapacitě, je výsledek dle minitool partition wizard OK. Statistikám to ale nepomohlo, stále se nedělají. 🙁
chyba je v case ...miniserver ma spatny cas pak nacita spatny config ... zkontrolujte nastavení času
No používám NTP, takový ten default, kdy není žádný vyplněn a používá se dle loxona.
Jinak mě napadla teorie, jestli konfigurace nejsou jen 2. Když se člověk podívá na SD kartu, tak tam jsou uložené 2 stejně velké filesystémy. Takže když rozpozná problém v jednom, může přehodit nějaký flag a bootovat druhý. Ale to je jen teorie.