Forum

Forum

Quido a novy Loxone...
 
Notifications
Clear all

Quido a novy Loxone Config

199 Posts
30 Users
13 Likes
20.8 K Views
 L
(@l)
Famed Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 3060
Topic starter  

@bery Bohuzel to stejne, co jsem psal Smotkovi. Nahodna chyba na strane Loxone. Program funguje roky a najednou z niceho nic spadne. Bohuzel neni nic, cim bych dokazal ja pomoct.

Bud je neco noveho v siti, ala ten Ubiquity, nebo treba router zlobi, nebo sem jeste videl treba blbe uzemneny kabel co sel pak pres quido/loxone a zlobi to. A nebo pak chyba primo v Loxone miniserveru, ze se sebehlo vice nejakych veci a zelena krabicka to nedala.

Programuju uz fakt dlouho a neco tak poruchoveho jako je Loxone sem jeste nevidel. Spousta mych app bezi i po 10ti letech bezproblemu, ale na Loxone jsou random chyby od zacatku ( i kdyz ojedinely. Ale tim, ze uz ten mustek ma docela dost lidi, tak to sem tam nekoho trefi 😉 ).

Mozna to souvisi i s tema udpdatama. Ja mam porad na baraku v8 a Quido mi za tech 5 let (nebo kolik to vlastne je) nespadlo ani jednou. A to sem mu tady pri vyvoji fakt nakladal 😉

 


   
ReplyQuote
 Bery
(@bery)
Reputable Member
Joined: 7 years ago
Posts: 379
 

@l v pohode, ani nechci abys to resil, je mi naprosto jasny ze chyba je jinde. Pisu to sem pouze z informacnich duvodu 🙂 kdyby se to stalo jeste nekomu, tak aby nemel pocit ze je sam 😁


   
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 3060
Topic starter  

Jasny, to spis ze se vzdycky snazim vzpomenout, jaky jeste dalsi debilni duvod to zpusobil z toho, co jsem ruzne s lidma resil ;-). Obcas jsou to fakt absurdni veci, jakoze treba zdroj strceny pod schodama na osvetleni schodu zpusoboval pri jeho zapnuti, ze loxone PicoC prestal fungovat ;-).

Stacilo zrejme male ruseni v elektrice a z nejakeho duvodu se miniserver zacal lehce chovat divne, takze zatimco beznej provoz zvladal, tak na picoC padal presne podobnyma chybama ala "nastala chyba 0, zkontrolujte PIcoC". a podobne 😉


   
ReplyQuote
 Dave
(@dave)
Trusted Member
Joined: 5 years ago
Posts: 90
 

Ahoj pánové. Po létech jsem přešel z verze 8.3 na nejnovější verzi loxconfigu a bohužel, objevil se mi problém, který jsem řešil i kdysi. Po dni mi přestanou fungovat tlačítkové vypínače. Touch tree vypínače jedou normálně. Zkusil jsem tedy udělat úplně nový soft, kde jsem použil pouze funčkní bloky Loxone a řeším strašnou odezvu tlačítko - relé. Neřešil někdo něco podobného? Je to fakt otravné.

This post was modified 2 years ago 3 times by Dave

   
ReplyQuote
 KaO
(@kao)
Trusted Member
Joined: 6 years ago
Posts: 82
 

@dave Dva roky mi to v baraku funguje bez problemu, aktualizuju Lox standardne porad. Ze zacatku mi to nejak zlobilo, ze papouch vubec nereagoval, ale prehral jsem program a je to bez problemu.

This post was modified 2 years ago by KaO

   
ReplyQuote
 Dave
(@dave)
Trusted Member
Joined: 5 years ago
Posts: 90
 

Ahoj všem, tak můj dlouhodobý problém se zdá být (snad to nezakřiknu), vyřešený. Ozval se mi @pobi (tím moc děkuji) a doporučil mi na Quido vstupů nahrát starší můstek verze 25.1.2017 (v10). No, už druhý den jedou vstupy na aktuální verzi Loxone configu bez spadnutí, takže jsem happy. Vyřešil se i problém s Touch vypínačem, který mi znenadání přestal fungovat a problém byl v tom, že ve starší verzi loxconfigu nedokázal aktualizovat na nejnovější verzi firmware. Odezvu jsem nevyřešil, přešel jsem zase na "starou" verzi software, kde je program jiný a není použitý samotný blok "osvětlení" ale "2-tlačítko". Takže to zatím funguje a doufám, že to tak zůstane. Tak pokud bude někdo řešit stejný problém, zkuste to.

This post was modified 2 years ago 2 times by Dave

   
ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member
Joined: 6 years ago
Posts: 1191
 

mam miniserver 2, aktualizuji vzdy na posledni mozne verze a Quido jede bez prblemu (mam na nej zapojene wattmetry a vypinace)


   
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 3060
Topic starter  

@dave zajimave ;-). Nechci ti to zakriknout, ale spis to bude bud placebo, nebo se v Loxone prostouchlo neco jineho 😉


   
ReplyQuote
 Dave
(@dave)
Trusted Member
Joined: 5 years ago
Posts: 90
 

@l No, to se uvidí. Každopádně, týden jsem na nejnovější verzi Loxone config jel, zkoušel jsem vše možné, ale každý den jsem musel udělat restart nebo přehrát soft. No, teď už to jede třetí den, což se mi ještě nikdy nestalo, tak doufám, že to bude OK.


   
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 3060
Topic starter  

@dave jako je to urcite zvlastni, ale nenapada me duvod, proc by se to melo takto chovat. Na druhou stranu, Loxone je obcas dost nevyzpytatelny, takze je mozne vlastne vse :-).

jinak kdyby to i nadale zlobilo, obcas jeste pomuze udelat komplet reset projektu, a znovu vlozit mustek a dalsi veci a pustit to. To bylo v situacich, kdy se upgradoval proejkt z nejake starsi verze na novou, ze to neco rozbilo behem toho upgradu.

 


   
ReplyQuote
 Bery
(@bery)
Reputable Member
Joined: 7 years ago
Posts: 379
 

@l Jen tak pro pobavení...
Tohle jsem zkoušel a výsledek od mojí poslední zprávy je ten že s routerem D-link se mi vkládají ty tři řádky, že je můstek vadný, do můstku. S routrem ubiquitti mi zase padá komunikace, jentak, třeba jednou za týden a už nenaskočí, je třeba znovu uložit projekt do Miniserveru. Novou SD už jsem zkoušel.
Současně jako bonus mi přes ubiquitti přestal VLC player na android TV jako přehrávač z NAS. Prostě jakmile vyberu složku s NAS v místní síti, tak VLC krešne... Oba routry stáli dvojku a celkově mi to přijde už vtipný 😀 Už se začínám pomalu smiřovat s tím že to tak bude napořád. Manželce jsem vysvětlil význam věty "Nic nemůže bejt dokonalý" a cajk 😀


   
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 3060
Topic starter  

@bery ten ubiquity zlobil vice lidem, ale pak jsme prisli na to, ze to delal nejaky jejich UDP ping, ktery si oni nahodne posilaji mezi wifi talirema a hlavni stanici. A bohuzel byl na stejnem portu jako sem nastavil ja mustku.

Kvuli tomu se tam tenkrat dodelavala ta CRC kontrola, protoze to nekomu random otviralo garazova vrata ;-).

Takze muzes zkusit mustku prehodit porty, jestli to nahodou nepomuze.

 


   
ReplyQuote
 Bery
(@bery)
Reputable Member
Joined: 7 years ago
Posts: 379
 

@l JJ o tom vím a vyzkoušel jsem to, ale ta závada bude v Loxone, od léta se to prostě chová divně a já už jsem rezignoval a nemám na to čas 🙂


   
ReplyQuote
 L
(@l)
Famed Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 3060
Topic starter  

@bery hele loxone se proste fakt nechova deterministicky casto. uz sem to diky quidu a mustku videl na spouste mistech 😉

co funguje je proste smazat cely proejkt, zalozit cisty a postupne copy&pastem prehazet ten stary do noveho.

Imho je v tom projektu neco, co nejde editovat, ale co nahodne ovlivnuje cely loxone.


   
Bery reacted
ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member
Joined: 7 years ago
Posts: 2200
 

Já mám třeba čerstvou zkušenost, kdy mám 18 stránek v Loxconfigu. Na každé stránce je identicky nastavený blok Osvětlení 2. generace a na 17 strankách to funguje super a na jedné jediné ne.

Už jsem ten blok i několikrát smazal a znovu vložil a prostě to nešlape jako těch jiných 17. Když dám blok Osvětlení 1. generace, tak to na této stránce funguje správně. Předělám to na 2 generaci a problém.

Až bude čas, tak smažu celou stránku a naskládám to do nové a budu se modlit. 

Strašně mne to sere, protože už jsem u toho strávil moc času a evidentně je chyba někde v Loxone.


   
ReplyQuote
Page 10 / 14
Share: